njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

29. mar. 2013

Roditelji za sistem vrednosti svoje dece okrivili televizor koji ih je odgajio

Roditelji optužili televizor što je tokom 5 sati dnevno i 7 sati vikendom loše odgojio njihovu decu

BEOGRAD, 29. mart 2013, (Njuz) – Nakon istraživanja koje je pokazalo da su deci danas idoli Ivica Dačić, Milorad Ulemek Legija i Jelena Karleuša, roditelji širom Srbije su ljuti na svoje televizore, koje okrivljuju da im nisu dobro vaspitali decu.

Televizori zaduženi za odgoj dece nisu dobro obavili svoj osnovni zadatak pravilnog odgoja najmlađih stanovnika zemlje, smatraju srpski roditelji.

– Televizori su izigrali naše poverenje, smatra jedan od roditelja, šokiran što mu je sin kao idola naveo Kikija Lesendrića. -Ali, izgleda da su došla takva vremena da ne možete nikom da poverite svoje potomstvo na čuvanje svakog dana na 3 do 5 sati i 7 sati vikendom. Ne preostaje mi ništa drugo nego da izbacim televizor iz kuće i nabavim kompjuter da bi internet mogao da preuzme taj osetljivi zadatak vaspitanja, kaže on.

Ni ostali roditelji ne kriju zgražavanje nad bahatošću televizora. Jelena Kopitarević, majka čija su deca navela kako najveću netrpeljivost osećaju prema Albancima, Romima, Hrvatima i Autobotima, tvrdi za Njuz da ne vidi izlaz iz ove situacije.

– Ne vidim ništa što ja, koja sam njima samo majka, mogu da uradim po ovom pitanju. Malo je glupo da sad kao ja nešto tu počinjem da pričam sa njima kad su već veliki, kaže ona.

Stručnjaci tvrde da za ovaj problem postoji jednostavno rešenje. Oni kažu da pre svakog programa koji je neprikladan za mlade, treba još većim fontom ispisati da program nije namenjen deci. Stručnjaci dodaju da i sada postoji upozorenje, ali izgleda da ga deca ne vide jer je “napisano previše sitnim slovima”.

Viktor Marković

 1. Majkica kaže:

  Na delu je zloupotreba informacionih tehnologija.Kroz istoriju vidimo da je mnogo naučnih otkrića upotrebljeno protiv života,umesto da životu pomaže.deca nam boliju od bolesti metabolizma ,jer se ne kreću dovoljno.Hoće li neko ovaj užas da obelodani i pomogne da opstanemo .

  1. Slavisha kaže:

   Pa zar jos nije otkrivena vakcina protiv metabolizma? Sta ce biti sa nasom decom, ako metabolizam preraste u epidemiju?

 2. Jos uvek bez dobrog imena kaže:

  Bolje da deca citaju Njuz! :P

  1. Malo ja sam kaže:

   Visprenije plavuse uz Blic, Kurir i TV Pink koriste i ogledalce.

 3. Džoni kaže:

  Na RedTube, PornHub i ostalim sajtovima mogu mnogo više da nauče nego u školi i na televiziji.

 4. čika lo kaže:

  Ali ne treba biti tako nepravedan prema jadnom televizoru. Setimo se samo nadljudskih naporaa RTS-a poslednjih 30 godina da sačuva bratstvo i jedinstvo jugoslovenskih naroda, da objektivno informiše građane o svemu i očuva kulturu i tradiciju tolerancije i nenasilne komunikacije duboko ukorenjene u samo srce srpskoga naroda. Ko je onda kriv što naša deca možda gledaju neke druge tv kanale, ili uopšte ne gledaju tv samo lažu roditelje da to rade

 5. Miloje kaže:

  Nema tu leba.Kada je na televizoru bilo heklano milje i gondola iz Trsta,a ćoše od pomenute čipke zakljanjalo ftralj ekrana,deca su bila zaštićena neprikladnih sadržaja kojih nije ni bilo.Dakle,Jelena Kapitarević i njoj slične-heklice u ruke pa spašavajte decu.Makar frtalj!

 6. Александар Хејтер kaže:

  Srećom tu su Pink i B92 sa svojim edukativnim serijalima Farma i VB kao i RTS sa svojim kultnim serijama, dok je ovih televizija ne brinem za zdravlje naše omladine.

 7. Misantropicus kaže:

  Moj bratanac od 7 je mene i njegovog oca prozivao lazovima, kad smo mu saopstili da u njegovim godinama nije bilo Iphone-a i interneta.

  Tako da defenetivno deca lazu svoje roditelje da gledaju tv.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *