njuz-autor

AUTOR: urednistvo

24. jun. 2022

Roditelji u fontani proslavili mjutiranje školske Vajber grupe

BEOGRAD, 24. jun 2022, (Njuz) – Širom Srbije roditelji su otpočeli sa slavljem povodom poslednjeg dana škole, među roditeljima poznatom i kao “Dan utišavanja školske Vajber grupe”. Roditelji su slavlje otpočeli spontanim okupljanjem u krugu škole, a uz muziku su proslavu nastavili i na ulicama.

– U početku sam bila očajna zbog kraja škole, jer šta da radim sa decom dva meseca. A onda sam shvatila da to ima i pozitivnih strana. Mjutiranje školske Vajber grupe sigurno će doprineti mom mentalnom miru, jer iskreno, još se nisam oporavila od prepiske povodom kupovine poklona učiteljici za kraj škole – izjavila je Ivana Antić, članica Vajber grupe III-3 jedne novobeogradske škole.

Tokom proslave je među roditeljima vladalo dobro raspoloženje i harmonija, a čuli su se komentari i da “nijedna tema na Vajber grupi nije izazvala ovakvo jedinstvo među roditeljima”. Osim muzike, u pojedinim gradovima roditelji su raspalili i roštilj, a najveseliji su, uz trubače, uskočili i u fontane u centru grada.

M.J. učenik sedmog razreda osnovne škole iz Beograda, pokušao je svoju majku da izvuče iz fontane uz reči “da prestane da ga blamira”, a kada to nije uspeo briznuo je u plač dok su ga drugovi tešili.

– Vi ne shvatate koje je ovo olakšanje, dva meseca neću čitati kako je neko dete genijalno, neću gledati crteže i pismene radove tuđe dece, neću učestvovati u besmislenim raspavama. Pa samo kad pomislim da neko vreme neću videti “Da li neko može da napiše šta deca imaju za domaći”, odmah mi dođe da zaplačem od sreće – izjavila je mama jednog prvaka koja je želela da ostane anonimna.

Među pristutnim roditeljima bilo je i onih koji su stidljivo govorili da ipak nije ok da se grupa potpuno utiša jer “šta ako na njoj bude nekih korisnih informacija”, mada je i među njima bilo reči da je ipak, jedino korisno što je ta grupa donela “ona slika koju je Petrović poslao greškom na školsku grupu umesto svojoj ljubavnici”.

Jasmina Gavrilov Dražić

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *