njuz-autor

AUTOR: urednistvo

18. jan. 2011

Roland Emerih: Poplave u Australiji su dosadne

Ovako bi Sidnej završio da se Emerih nešto pitao

ASPEN, 18. januar 2011, (Njuz) – Roland Emerih, režiser filmova katastrofe poput “2012”, “Dan posle sutra”, “Dan nezavisnosti” i “Godzila”, je ranije danas izjavio da su poplave u Australiji, iako katastrofične po svojim posledicama, prilično dosadne za gledanje i da se on pitao “sve bi to išlo drugačije, bilo mnogo razornije po Njujork i završilo bi se u maksimalnih tri sata”.

Emerih je na nekoliko programa gledao “No comment” segmente iz Brizbejna i drugih ugroženih područja i zaključio da je režiser bio prilično nemaštovit i pored očigledno bogate produkcije.

– U kadru vidimo ogromnu masu vode kako ide kroz naselja, kako su kuće i zgrade do krovova pod vodom. Vidimo mostove koji su sada tek malo izdignute staze nad pomahnitalom bujicom. I tako voda ide, ide i ide. Petnaest minuta segment o vodi. Ali, ne vidimo inicijalni talas od 217 metara kako silovito udara u Kapitol ili kako se već zove to isto u Brizbejnu. Ne vidimo ljudske priče osim nekolicine u kajacima i na krovovima (što je inače plagijat snimka Nju Orleansa posle Katrine) – kaže Emerih. – Ako ne upoznamo te ljude, kako da se vežemo za njih? Kako da spoznamo njihov heroizam i pobudimo empatiju gledalaca?

Poznati umetnik se upitao i koja je svrha ovih filmova.

Snimci koji su razočarali velikog reditelja

– Segmenti nemaju kulminaciju, nemaju kraj. Da li je ovo najava kraja sveta? Ako jeste, zašto nisu ubačeni snimci pomora riba i ptica i prologom iz Vatikana gde poznati istraživač pronalazi ključ za spasenje čovečanstva uprkos Božjem gnevu i logici da bi samo nastradao padajući niz stepenice biblioteke progonjen zlokobnom senkom – nastavlja Emerih. – I, da li je moguće da nije bilo nikoga ko je mesecima i godinama upozoravao Vladu Australije da će se ovo desiti da bi ga samo omaložavali na poslu a razočarano gledali kod kuće? Nepostojanje takve osobe je veliki promašaj produkcije a mi kao gledaoci nemamo s kim da se identifikujemo.

Na pitanje da li će sam snimiti film o poplavama u Australiji Emerih je bio nejasan. – Ja bih svakako ovu katastrofu mnogo bolje i izazvao i snimio – zaključio je Emerih. – Čak nije ni u 3D.

Dejan Nikolić

Ivica Milarić

 1. Инжињер Књижевности kaže:

  Дијелим његово разочарање.
  И гдје је ту Американац , јаки појединац, а тимски играч, који спасава Аустралију претходно јавивши Русима на који начин ће и они припомоћи, Праћен мудрим климањем глава пријатељских арапских режима и скакутањем и пљескањем Бушмана по црвеном пијеску.
  Површно и ненадахнуто.
  И коме је оваква поплава уопште требала?

 2. mirqu kaže:

  Meni samo nije jasno zašto ste propustili priliku da objavite viđenja izvesne Grozdane Miljače (68) iz sela Culine kod Malog Zvornika,koja je predvidela još letos sve ove katastrofe i koja je štrajkovala glađu ispred vlade srbije jer niko nije hteo da je sasluša.Naime letos se Grozdani u snu ukazalo da je počelo veliko kažnjavanje naroda, koji su mučki bombardovali.Takođe je imala viziju scenarija kako će to izgledati i kako će se završiti i htela je da to podeli sa vladom i ako može srbija da profitira jer će biti zaštićenja od katastrofa.Inače kompletnu viziju grozdaninog sna možete videti na http://www.treće oko.com.rs u izvornoj verziji

  1. Ajvarolog kaže:

   …a Srbija je toliko postedjena od svega toga, a pogotovu u oblastima oko Timoka i Drine, a tek Kraljeva. Nece nas Emerih zaobici.

 3. roker kaže:

  Xe, xe … Stvarno dosadno.
  Ako će ovakvi filmovi biti u budućnosti, prelazim na knjige!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *