njuz-autor

AUTOR: urednistvo

18. jul. 2011

RRA i dalje ne može da utvrdi da li je emisija Ivana Ivanovića duhovita

Ivan Ivanovic

Članovi RRA se slažu da Ivan Ivanović deluje duhovito

BEOGRAD, 18. jul 2011, (Njuz) – Republička radiodifuzna agencija (RRA) i pored iznošenja stava da vic Ivana Ivanovića o bacanju atomske bombe na Hrvatsku nije uvredljiv, još uvek ne može da utvrdi da li emisija „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, koja se emituje na Prvoj televiziji, spada u humoristički ili ozbiljan program.

– Iako je prema formatu emisija definitivno koncipirana kao zabavna, i dalje ne možemo sa sigurnošću da utvrdimo da li šou gospodina Ivanovića zaista i jeste duhovit. Pretpostavka je da bi njegovo pričanje viceva trebalo da izazove smeh kod nas, međutim, ja se često nakon ispričanog vica osećam zaista neprijatno. Prilično sam sigurna da sam posle većine njegovih emisija osetila i dozu tuge, zabrinutosti i sramote – tvrdi članica Republičke radiodifuzne agencije Slavica Milinković.

Da bi utvrdili da li u emisiji ima nekih elemenata govora mržnje, i ostali članovi RRA su morali da pogledaju dve epizode emisije “Veče sa Ivanom Ivanovićem”. Neki od njih sada tvrde da to uopšte nije bio lak posao.

– Jedna epizoda traje oko 45 minuta, ali subjektivan osećaj je da samo špica i predstavljanje gostiju traju toliko. Nisam se ovoliko namučio sa gledanjem nečega još od perioda kada smo morali da utvrđujemo da li serija “Ranjeni orao” u stvari govori o generalu Mladiću – kaže Milan Pajić, član komisije RRA.

– Eksperimenta radi, pogledali smo desetak minuta jedne Ivanovićeve emisije bez zvuka, i prema smehu i gestikulacijama voditelja i njegovih gostiju, bili smo skoro sigurni da emisija jeste duhovita. Onda smo snimak vratili unazad i pogledali ga sa sve zvukom, i ponovo smo bili na početnoj dilemi, jer nismo znali kako bismo je okarakterisali – kaže Darko Stipić iz RRA.

Njuz nezvanično saznaje da će Republička radiodifuzna agencija najverovatnije na kraju izneti zaključak da “emisija Ivana Ivanovića samo parodira realnost bez namere da vređa ili promoviše govor mržnje prema bilo kojoj naciji, veri ili rasi, poput satiričnog vebsajta Njuz.net, stripova Marka Somborca,  ili govora Vojislava Šešelja.”

Viktor Marković

 1. Jordan kaže:

  Poceli ste da preradjujete stare tekstove?

 2. Панонац kaže:

  Добро каже >Џордан<… а.а.а… (њесра).

 3. scoby kaže:

  Ova ”humoristička” emisija je na nivou kursadžija, i kao takva nimalo ne smeta RRA. Dapače! Trebalo bi da se zove Glas Crkve, makar u čast onog popa koji predsedava RRA.

 4. Ljix kaže:

  Najlepše molim autora teksta da objasni šta je hteo da kaže u ovom pasusu:

  Njuz nezvanično saznaje da će Republička radiodifuzna agencija najverovatnije na kraju izneti zaključak da „emisija Ivana Ivanovića samo parodira realnost bez namere da vređa ili promoviše govor mržnje prema bilo kojoj naciji, veri ili rasi, poput satiričnog vebsajta Njuz.net, stripova Marka Somborca, ili govora Vojislava Šešelja.“

  U slučaju da neće, najljubanije molim bilo koga ko je razumeo “šta je pisac ovim hteo da kaže” da mi lepo objasni. Unapred hvala.

  1. Viktor kaže:

   Fora kod svakog teksta na Njuzu je da čitalac sam razmisli da li tu uopšte ima neke skrivene poruke ili ne. Barem ja tako to doživljavam.

   1. Ljix kaže:

    Hvala Viktore još jednom. Odgovor koji si mi dao sam znala od prvog susreta sa Njuzom.
    Ja sam u poslednjem pasusu otkrila skrivenu poruku koja se može tumačiti na više načina i bila sam zainteresovana da od tebe, ili od drugih čujem neki od mogućih načina tumačenja, ili da saznam još neki koji nisam zapazila. Raznolikost tumačenja je samo kvalitet više i sigurna sam da to znaju i oni kojima se moje pitanje nije dopalo, mada sam sigurna u to da sam ga postavila na učtiv način… Međutim, dozvoljavam mogućnost da je shvaćeno i na drugi način, ili načine. Pozdrav! :D

  2. wwwlado kaže:

   Пошто живимо у систему изврнутих вриједности и слике реалности , вијести у огледалу служе да би ми исправили изврнуту слику .
   Напримјер када тадић каже :” договорили смо се да се не слажемо ” то полгледаш у огледало да бих сватио : “нису се договорили да се слажу ” , а како другачије и тако када све окренеш добијеш како јесте или би требало да јесте .
   Данас је мало недостајало да разбијемм телевизор (а рекао сам да РТС више не гледам много ми штети мозгу и срцу ) када у београдској хроници видим најаву репортаже како је Аустријски амбасадор спуштао неким кањоном .
   Зато бих молио уреднике Њуза да нас мало чешће информишу кроз рубрику Блиц Њуз , о свакодневним догађајима као ( што и јесу ) озбињан информативни медиј .

  3. Zaboga kaže:

   Sarkazam.

 5. Ivan Ivanovic kaže:

  Opet mene dirate!!!
  Znam da sam smesan! I zena mi se smeje i kaze da sam smesan, i mnogi drugi koje poznajem mi kazu da sam smesan!
  Znaci smesan sam i jbte se!!!
  ha!

 6. wwwlado kaže:

  Мени је најсмијешнија Евронет емисија о смећу .
  Од научних емисија волим када дођу три истомишљеника да размијене мишљења .
  Највише волим онај цртани са сунцокретима прије Дневника , ово му је пета – шеста сезона да се емитује , а увијек ме изнова насмије .
  Ја бих сваку емисију гдје се европа не спомене 200 пута забранио , признајем ја сам евроовисник , ако не чујем довољну дозу те ријечи дневно морам да испишем малу свеску са свим сложеницама и изведеницама Европе прије спавања .

 7. Dixie kaže:

  Potpuno se slažem sa autorom teksta. Jednom sam pokušala da odgledam celu emisiju da bih videla šta je to o čemu svi pričaju; međutim, prispavalo mi se negde posle 10-tak minuta pa sam prebacila na nešto življe, tačnije neki dokumentarni program. Ali o ukusima ne treba raspravljati. Bravo za autore Njuz.net-a. Sjajni ste!

 8. Špiro Woljf kaže:

  Hehe, ovaj tekst adekvatno prenosi osećaj gledanja dotične emisije :)

 9. govornik kaže:

  Ivan Ivanović je najmanje smešan u Srbiji. Od njega su smešniji: Dinkić, Cvetković, Nikolić …itd. Nejasno je zašto navedenu gospodu ne angažuje Prva Srpska televizija u šou programu “Veče sa osobama koje su uništile Srbiju”.

 10. COLE kaže:

  Bez obzira kako je koncipirana svaka televizija jeste u nekoj meri teleguzija !

 11. Mara kaže:

  Zaista, Ivan Ivanović nije duhovit – on je smešan.

 12. rimtutituki kaže:

  Sve, sve, ali “govori vojislava seselja” :D

  1. Aka ba kaže:

   Šešelj > Ivanović

   1. Слађана kaže:

    Шешељ >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Ивановић

   2. petar D kaže:

    jeli im nesto fali osim ako procitate vuka u danasnjem blicu –cega se pametan stidi druga strana se ponosi—ha

 13. mare kaže:

  duhovit je, al ne zna da se ponaša.
  u moje vreme su takve izbacivali sa časa.

 14. Ljix kaže:

  Rekla mi je baka da je u poslednjoj emisiji Ivanova “gošća bila neka žena koja likom pomalo podseća na Lepu Brenu, samo što ima razdrljena usta, jer joj je garant neko loše ugradio silikone u njih, i mnogo više unjkavo govori od Brene”
  A moja Baka mnogo voli Brenu, jer je ona najzaslužnija za uspon kulturnih sadržaja u Srbiji još od devedesetih i može se reći da je utemeljivač dobrog ukusa zajedno sa Sašom Popovićem. Baka mi kaže da je ta Ivanova gošća dobro imitirala Brenu, ali da je bila sva izveštačena i mnogo se folirala, međutim, Ivan je spasio emisiju svojim smehotresnim šalama.

  1. Tetka kaže:

   E, Ljix, ja sam naletela na tu emisiju sa Brenom i ništa nisam videla ni čula jer sam bila hipnotisana njenim (takvim-kako ih ti opisuješ) ustima i žmirkanjem. Nije mi jasno šta joj je to trebalo!
   Inače, meni nije jasno koja je svrha emisije o kojoj se govori u textu, osim što se taxista ludo zabavlja i zasmejava i još za to dobija pare :P
   (vratila se Tetka ;) )

   1. Слађана kaže:

    Он је био супер забаван као таксиста, али се сад баш осилио и изгубио компас.

 15. Lazar kaže:

  Bravo za tekst! Najsmesniji je Ivan Ivanovic kada se pusti na mute!

 16. shshshsh kaže:

  Nije da nije na momente (ali samo na momente) duhovit, ali je daleko od onih gromoglasnih aplauza publike na svaku riječ… Za moj ukus, suviše vulgaran. Ide na foru, ako ne smislim ništa duhovitije, K i P prolaze sigurno. A što je najgore- prolaze.

 17. ana kaže:

  duhovit ili ne,stvar je u razlicitosti ukusa ‘inteligencije, temperamenta.Meni licno deluje onako poltronski,al opet kazem stvar ukusa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *