nazad na vrh

RRA zabranila asfaltiranje ulica u toku predizborne ćutnje

Još samo danas

BEOGRAD, 3. maj 2012, (Njuz) – Republička radiodifuzna agencija donela je opšte obavezujuće uputstvo kojim reguliše ponašanje partija u toku predizborne tišine. Po uputstvu koje je dostavljeno partijama, za vreme predizborne tišine zabranjuje se asfaltiranje ulica, seoskih i magistralnih puteva.

Takođe, na ovom spisku nalaze se joše neke aktivnosti poput postavljanja i popravki uličnih rasveta, postavljanja vodovodnih i kanalizacionih instalacija i priključenja na električnu mrežu.

Reakcije građana na ovu odluku RRA uglavnom su pozitivne. Borisav Aćimović iz Čačka kaže da je za vreme kampanje urađeno više nego za prethodne četiri godine i da su političari i stranački aktivisti zaslužili odmor.

– Sve vreme mandata nisu uradili ni deseti deo kao u poslednjih mesec ipo. Otkad je krenula kampanja stalno se asfaltira, sređuju se trotoari, ulična rasveta funkcioniše besprekorno, čak se i kontejneri prazne redovno (misli se na kontejnere sa đubretom prim.ur), prosto sam se uželeo neke normalnosti, rupe na putu, mraka pred zgradom. Osećam se kao u Švajcarskoj, izgubismo onaj srpski šmek – kaže Aćimović.

RRA nije ovim završila svoje aktivnosti vezane za izbornu tišinu. Kako se očekuje, sutra će objaviti odluku u kojoj će za vreme kampanje ubuduće građanima biti zabranjeno da voze Fijatova vozila pošto je ova marka automobila korišćena kao predizborni adut barem dve stranke.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Suva istina! Dobro je da su kod mene na Miljakovcu juče završili asfaltiranje parkinga i popravku ivičnjaka. Doduše, omanuli su draškovi zelenaši, jer su (kroz ahtung obaveštenja) zapretili da će 1. maja seći grane sa stabala na parkingu i ko ne preparkira auto, zadesiće ga strašna zelenaška kletva (grana kroz šoferšajbnu), ali nisu se pojavili. Ako Gazda za ovo sazna, ponoviće se izbori na Miljakovcu.

  2. Mislim da su zabranili i deljenja kilograma ulja brašna i šećera, i nudjenje novca za glasove…

  3. Lako je djubretarima ovih dana. Svo djubre je u kampanji.

  4. bar im nebrane da otvaraju fabrike , ako ovako nastave jos malo vise necemo biti besposleni da citamo njuz i pisemo komentare , ima da nam stave po fenjer pa cemo raditi u dve smene . neznate vi koliko je fabrika otvoreno u ovoj kampanji .

  5. А силна хапшења? Те ови са дрогом, те ови са сликама, па на крају још и ратни злочинци са југа!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix