nazad na vrh

RTS i Pink nabavili pse koji mogu da nanjuše pokušaj pominjanja Vesića u Jutarnjem programu

Psi su izdresirani za svako nenajavljeno pominjanje Vesić Gorana

BEOGRAD, 4. jul 2019, (Njuz) – Radio-televizija Srbije i TV Pink nabavili su po deset pasa obučenih da na vreme nanjuše svaki pokušaj pominjanja Gorana Vesića u Jutarnjem programu, saznaje Njuz.

Izvor blizak ovim medijskim kućama navodi da su psi u pripravnosti od jutros i da svaka od ekipa koja radi uključenja sa terena uz sebe ima po jednog psa.

– Obe televizije su se odlučile na ovaj korak kako bi sačuvale gledaoce od neprijatnosti izazvanih pominjanjem Vesića u negativnom kontekstu. Nakon jučerašnjih incidenata u živim uključenjima, Dragan Bujošević i Željko Mitrović su brzo reagovali jer postoji realna opasnost da neko iznenada reši da iskoristi prostor koji dobije na televiziji za kritikovanje Vesićevog rada, što je zaista nedopustivo – objasnio je ovaj izvor u izjavi za Njuz.

– Svi psi su prošli veoma zahtevnu obuku i u stanju su da uz pomoć svog njuha pronađu osobu koja je spremna da kaže nešto negativno o Vesić Goranu. Obuka je bila veoma naporna, kako za pse tako i za dresere, jer su psi morali prvo da čuju sve loše stvari o Vesiću, a njih nije malo, da bi mogli adekvatno da reaguju i da na vreme prepoznaju ljude koji će nenajavljeno pomenuti zamenika gradonačelnika – dodao je izvor Njuza, koji insistira na anonimnosti.

Kako Njuz saznaje, za svaki slučaj, gosti jutarnjih programa na svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom imaće obavezu da se pre uključivanja u program zakunu da neće pominjati Gorana Vesića u negativnom kontekstu, kao i da prođu poligrafsko ispitivanje kako bi se utvrdilo da su bili ozbiljni prilikom zakletve.

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Goran Vesic,Goran Trivan…ljubitelji drveca i balvana…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix