njuz-autor

AUTOR: urednistvo

22. sep. 2014

RTS najavio emitovanje digitalizovane verzije serije “Bolji život”

bolji zivot

Gledaoci će u novoj verziji serije moć da vide Gigu Moravca bez brkova

BEOGRAD, 22. septembar 2014, (Njuz) – U cilju promocije digitalizacije, Radio Televizija Srbije najavila je reprizu serije Bolji život u remasterovanoj, digitalizovanoj verziji, saznaje Njuz.

U uredništvu RTS kažu da će ovim potezom promovisati sve prednosti prelaska na digitalnu TV u Srbiji.

– Digitalizacija doživljaja porodice Popadić će nam omogućiti i da seriju obogatimo detaljima i efektima koji ranije zbog zastarele tehnologije nije bili mogući. Tako će recimo, u ranijim epizodama gledaoci imati priliku da vide Gigu Moravca bez brkova koji će mu biti uklonjeni specijalnim efektima – kaže v.d. direktora RTS Nikola Mirkov.

U RTS kažu da su se na ovaj potez odlučili jer žele da publiku polako naviknu na novi, digitalni signal.

– Smatramo da je najbolje postepeno navići gledaoce na ovako radikalne novine poput digitalizacije, kroz sadržaj koji im je poznat i kojeg već poznaju skoro pa napamet – objašnjava za Njuz Mirkov – Gledaoci će biti u prilici da vide i bonus scene poput one u kojoj Boba sa orkestrom u vojsci svira obradu AC/DC Back in Black, onu kada uspe da smuva Snežanu Savić, ali i nikada objavljene kadrove Lidije Vukićević sa viklerima na glavi ili scenu u kojoj je Jezdimir Uskoković potpuno zdrav – kaže Mirkov.

Prema njegovim rečima, gledaocima će si
gurno biti zanimljivo da u HD tehnologiji pogledaju i alternativni završetak serije u kojem Aleksandar Guza Popadić ode u Las Vegas i postane svetski priznati pokeraš, Boba postane poznati srpski režiser, a Giga i Emilija zajedno sa profesorom Markovićem i Giginom koleginicom Darom osnuju ekskluzivni svingerski klub.

Ekipa Njuza

 1. Polovni Buntovnik kaže:

  Srbija čeka Srećne ljude!

  1. xy kaže:

   Premijera će biti u Beogradu na Vodi

 2. aleksandar kaže:

  Kada na novoj digitalnoj televiziji pritisnete “mute”,
  Picousti ne laze, Slina ne lupeta, Velja ne psuje…

 3. filip kaže:

  jezdimir uskokovic, ispravite

 4. Ja sam kaže:

  Apsolutna prava na sva nova csenarija svih repriza ,,Boljeg zivota” imace Vucic.

 5. crni Gavrilo, šta uradi? kaže:

  A posle “Boljeg života” na red dolaze “Kamiondžije” gde ćemo videti da je Violeta (Radmila Savičević) umesto Paje čuture “upecala” Sirotog Živadina Jarića Jareta (Čkalja) koji se razveo od svoje žene Ilinke (Slavka Jerinić). Nadalje ćemo u novoj HD tehnologiji videti kako su Paja iJare kupili novi kamion Scania 500 LHNB rolkiper i sa njime zaradili milione. Jezdimir Uskoković se ponovo pojavljuje, malo bolešljiv, kao vlasnik privatnog fakulteta i potpisuje Pajin i Jaretov doktorat na temu “Čorbast pasulj sa govedinu -da ili ne”. Ostali likovi su, manje ili više ostali isti. Što se tiče najavljene digitalizacije, po kuloarima se čuje da “Kamiondžije” nisu dobar izbor i da bi “Žikina dinastija” ili “Tesna koža” bio pravi izbor. Videćemo.

  1. aleksandar kaže:

   „Čorbas pasulj s govedinu na primeru grad Beograd“

 6. Joca kaže:

  I cela ekipa trebala da se iznedri ovaj tekst! Brao momci! Ja sam sam smislio ovaj komentar, ja to tako.. :)

 7. veselo veče kaže:

  Kontam da je to veliki promašaj RTS-a. Pa mnogo toga u ovoj gotovo dokumentarno istorijskoj seriji nisu više u skladu sa promenama, i digitalizacija to ne može da sakrije niti poboljšta. Onaj tamo drug Macola, grobar….Pa nema kod nas više grobara, to su sad menadžeri posmrtnih ostataka.

 8. Svetislav kaže:

  Ljudi, ovde se radi o suštini, a to je da ćemo uvek biti vernici BOLJEG ŽIVOTA! Da li će biti upakovan u digitalnu ili neku napredniju, vanzemaljsku tehnologiju, nije bitno. Bar dok nam tu tehnologiju ne dodaju u račun za tv pretplatu nacionalnog servisa.

 9. zexx kaže:

  `Cogito, ergo sum`

  ili u prevodu:

  `Bolji zivot je na RTS,dakle postojim!`

  Filozof Dekart je ovom izjavom hteo da poruci(spikovanu pljesku) dokle god imate prilike da gledate seriju Bolji zivot znaci da postojite,cim je vise ne budete videli verovatno je zato sto vise ne postojite!
  Zato cenite ovu seriju malo vise!!! Opominje vas na prolaznost i tera vas na dublje potrage!!!
  Inace i sama ova filzofija je utemljenje zapadne filozofije!Filozofije Boljeg zivota…

  S druge strane Budizam i istocna filozofija smatra da ne postoji onaj koji gleda Bolji zivot,vec da Bolji zivot desava sam od sebe.Te da zamaranje oko filozofiranja gledanja Boljeg zivota ne vodi nicemu,vi jednostavno gledate Bolji zivot iznova i iznova,ali zapravo pogresno je reci da vi gledate,jer to `vas` ne postoji – samo Bolji zivot JESTE!!!

  Sto opet dovodi to toga da cenite seriju jer moze vas dovest(ili bolje receno primoratii) do nirvane,mokshe,prosvetljenja,rastakanja(ili bolje receno raspadanja) u kosmicko…kakav LSD – RTS je kapija ka onostranom!!!

  Srecan sam svaki dan kada sebi mogu reci:
  `Bolji zivot je na RTS,dakle postojim!`…

 10. Soraja kaže:

  A ne meni se baš nekako više dopada zvuk i slika starih verzija na tv-u!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *