nazad na vrh

RTS otkupio pravo da prenosi samo mitinge koji se održavaju četvtkom

Miting čiji prenos RTS nije uspeo da otkupi

BEOGRAD, 15. januar 2019, (Njuz) – Radio-televizija Srbije otkupila je prava na direktan prenos mitinga koji se ove zime održavaju u Beogradu, ali samo onih koji su zakazani u četvrtak, saopštio je Upravni odbor Javnog medijskog servisa.

– Želeli smo da obezbedimo prava na direktan prenos mitinga i sredom i četvrtkom, međutim, nismo imali dovoljno novca. Morali smo da se opredelimo samo za jedan dan i odlučili da to bude četvrtak, jer smatramo da će nam to biti finansijski isplatljivije. Iskustva nam govore da su mitinzi četvrkom atraktivniji kako za publiku tako i za naše sponzore – objasnio je Vladimir Vuletić, predsednik UO RTS-a. 

On kaže da i pored nedavnog povećanja televizijske pretplate sa 150 na 220 dinara Javni medijski servis nije mogao da izdrži tržišnu utakmicu sa privatnom, komercijalnom televizijom N1, koja je pokazala znatno veće interesovanje za prenos mitinga građana koji se održavaju sredom. 

Ipak, Vuletić ističe da gledaoci RTS-a neće ostati uskraćeni za informaciju o mitinizima koje ova televizija ne prenosi direktno. 

– Najzanimljivije detalje sa mitinga sredom emitovaćemo na našem drugom kanalu, odmah posle ponoći. Već sada znamo da će to biti skraćeni snimak, a koliko skraćen znaćemo naknadno, svaki sekund mitinga sredom na našoj televiziji ume papreno na nas košta – zaključio je Vuletić.

Bojan Ljubenović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Prenosi mitinga sredom ih i ne bi toliko koštali, koliko bi to platili rukovodeći na RTS! Ili zaista, naivno, mislite da se retorika o povećanim kaznama odnosi na kriminalce!

  2. Mozda je vreme da RTS promeni shemu…? Ovako,sve vise lice na scenario Milanovica i Vucelica,kao i Mitevica…Pa,izvesni Simo Spasic je redovni ulicni-zalutajuci reporter,a poznato je da RTS ima sacice,i sacice reportera ,na platnom spisku…Gde li se uhlebise onih 100 mladih i novih lica RTS-a,sa konkursa od pre dve-tri…?? Secate li se…

  3. Prof.Vl.Vuletic, sa Filozofskog fak. , predsednik Upravnog odbora RTS, tipičan lovac na plen.
    Sramota jedna, al ne i jedina…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix