nazad na vrh

RTS se izvinio gledaocima jer niko nije izvukao kablove tokom gostovanja Grabeža i Nezirovića

BEOGRAD, 9. decembar 2021, (Njuz) – Radio-televizija Srbije danas je uputila izvinjenje svim gledaocima zbog toga što tokom jučerašnjeg gostovanja Marka Grabeža i Nedima Nezirovića u Jutarnjem programu niko nije izvukao strujne kablove.

Javni servis, u saopštenju izdatom tim povodom, navodi da zbog grubog propusta, za sada neimenovane osobe, nije prekinuto izlaganje mladih glumaca.

Dragan Bujošević, generalni direktor RTS-a, kaže da je do prekida programa moralo da dođe.

– Pokušavamo da utvrdimo zašto niko nije izvukao strujne kablove dok su Grabež i Nezirović pričali sa voditeljkom. Zaista nam nije bila namera da se u programu naše televizije čuje ono što su oni izgovorili i zbog toga dugujemo gledaocima izvinjenje – objasnio je Bujošević za Njuz.

– Prosto ne mogu da verujem da je neko svesno odlučio da barem na kratko ne prekine signal kada je video u kom smeru ide razgovor. Verujem da su naši gledaoci bili neprijatno iznenađeni jer nisu navikli da na Javnom servisu čuju stvari koje su juče, nečijom greškom, nažalost morali da čuju – rekao je direktor Radio-televizije Srbije.

On je dodao da RTS ima moralnu obavezu da se izvini svima koji gledali gostovanje Grabeža i Nezirovića jer gledaoci imaju pravo da znaju sve o uređivačkoj politici nacionalne televizije.

Soko Sokolović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. RTS Mars i vratite nam pare ne zelimo da vas placamo

  2. Strasno sta su ta dvojica izjavili. Tako uznemiravanje postenih gradjana Srbije je nedopustivo!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix