nazad na vrh

RTS se izvinio građanima zbog višegodišnjeg prekida u prenošenju istine

BEOGRAD, 3. decembar 2021, (Njuz) – Radio-televizija Srbije uputila je javno izvinjenje građanima Srbije zbog višegodišnjeg prekida u emitovanju istine na programima javnog servisa.

RTS je u saopštenju naveo da su u pitanju tehnički problemi na koje ta televizija nije imala uticaja.

– Prekid prenosa istine uzrokovala je za sada neidentifikovana osoba, koja je izazvala kratak spoj u sistemu profesionalnog integriteta i poštovanja novinarskih standarda. To je dovelo do kvara većine naših novinara i urednika, koji više ne mogu da prenose i saopštavaju istinu, i taj kvar još uvek ne uspevamo da otklonimo. Izvinjavamo se građanima Srbije što prekid emitovanja istine traje ovoliko dugo – stoji u saopštenju Radio-televizije Srbije.

RTS na kraju obraćanja navodi da bi, ukoliko ne uspeju da osposobe svoje sisteme za prenošenje istine, građani možda privremeno trebalo da pronađu neki drugi izvor informisanja.

– Ne znamo koliko će ovo potrajati, ali kad budemo rešili problem, građani će biti obavešteni. Zvaćemo mi vas – zaključio je RTS.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Ovo samo ukazuje na razliku između elektronike i ljudi. Isključiš kablove – ne radi. Vratiš kablove, sve funkcioniše. Ali kada se ljudi, kvarenju skloni, pokvare – kvar se teže popravlja!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix