njuz-autor

AUTOR: urednistvo

03. dec. 2021

RTS se izvinio građanima zbog višegodišnjeg prekida u prenošenju istine

BEOGRAD, 3. decembar 2021, (Njuz) – Radio-televizija Srbije uputila je javno izvinjenje građanima Srbije zbog višegodišnjeg prekida u emitovanju istine na programima javnog servisa.

RTS je u saopštenju naveo da su u pitanju tehnički problemi na koje ta televizija nije imala uticaja.

– Prekid prenosa istine uzrokovala je za sada neidentifikovana osoba, koja je izazvala kratak spoj u sistemu profesionalnog integriteta i poštovanja novinarskih standarda. To je dovelo do kvara većine naših novinara i urednika, koji više ne mogu da prenose i saopštavaju istinu, i taj kvar još uvek ne uspevamo da otklonimo. Izvinjavamo se građanima Srbije što prekid emitovanja istine traje ovoliko dugo – stoji u saopštenju Radio-televizije Srbije.

RTS na kraju obraćanja navodi da bi, ukoliko ne uspeju da osposobe svoje sisteme za prenošenje istine, građani možda privremeno trebalo da pronađu neki drugi izvor informisanja.

– Ne znamo koliko će ovo potrajati, ali kad budemo rešili problem, građani će biti obavešteni. Zvaćemo mi vas – zaključio je RTS.

Nenad Milosavljević

  1. Milan (nisam odavde) kaže:

    Ovo samo ukazuje na razliku između elektronike i ljudi. Isključiš kablove – ne radi. Vratiš kablove, sve funkcioniše. Ali kada se ljudi, kvarenju skloni, pokvare – kvar se teže popravlja!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *