nazad na vrh

RTS u seriji “Koreni” umesto “naprednjaka Tošića” stavio “Tošića koji je za Jankovića, Jeremića i Đilasa”

Gledaoci serije “Koreni“, koja se prikazuje na Radio-televiziji Srbije, bili su iznenađeni kada su tokom gledanja premijerne epizode primetili da lik Todora Tošića nije pristalica naprednjaka, kao u knjizi Dobrice Ćosića, već je neko ko podržava Jankovića, Jeremića i Đilasa.

Prema rečima prvog čoveka Javnog servisa ova odstupanja od originalnog dela nemaju nikakvu političku konotaciju.

– Jeremić, Janković i Đilas su isključivi krivci za to što je politika umešana u ovo. Zaista nema potrebe da se oko ovakve stvari vodi polemika. Da nema Jankovića, Jeremića i Đilasa cele ove priče ne bi ni bilo. Zbog njih trojice je serija dobila negativan publicitet, iako je odstupanje scenarija od originalnog dela minimalno i jedva primetno. To je mogao da uoči samo neko ko je zlonameran poput pristalica Jankovića, Jeremića i Đilasa – istakao je Bujošević.

– Naša ideja je bila da seriju približimo aktuelnom trenutku. Da je u scenariju ostalo “naprednjak Tošić“, kao u knjizi, gledaoci bi možda bili zbunjeni zbog toga što se lik koji nije pozitivan povezuje sa naprednjacima. Ovako, kada se naglasi da on ima veze sa Jankovićem, Jeremićem i Đilasom ljudi koji prate seriju odmah znaju o kakvoj se osobi radi i koja su njena uverenja. U scenariju je moglo da stoji i “liberal Tošić“, ali onda nikome ne bi bilo jasno za šta se taj lik zalaže i na čijoj je strani – objasnio je direktor Radio-televizije Srbije.

Bujošević je najavio i da RTS sprema i izmene kada je u pitanju aktuelna repriza popularne serije “Selo gori, a baba se češlja“.

– Ime serije će od večeras biti “Selo gori zbog Jankovića, Jeremića i Đilasa, a oni se češljaju“ – rekao je on i napomenuo da ni to nema nikakvu političku konotaciju.

Soko Sokolović

Tagovi: , ,
  1. Svaka čast Vučiću, uspeo si da falsifikuješ i ”Oca Nacije” i nesuđenog dobitnika Nobela za književnost! Baš kao u Orvelovoj ”1984.”

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix