Počelo rušenje objekata u gusto naseljenim delovima grada
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

09. feb. 2018

Ruši se centar grada kako bi tu mogao da se gradi metro

STARI GRAD, 9. februar 2018, (Njuz) – Gradska vlast počela je sa rušenjem nekoliko blokova u centru Beograda kako bi se omogućila gradnja metroa.

Nakon izjave gradonačelnika Siniše Malog da se nigde u svetu metro ne gradi u gusto naseljenim delovima grada, jutros su, po nalogu gradske građevinske inspekcije, radnici bagerima počeli da ruše objekte u opštini Stari grad. Kako javlja naš reporter iz centra grada, zgrade u Francuskoj, Nušićevoj i Makedonskoj ulici već su srušene, dok se trenutno minira Narodno pozorište.

– Uklanjanjem svih zgrada u previše naseljenim delovima grada, omogućiće se prostor za gradnju metroa, koji će biti završen do 2022. godine. Početna tačka prve linije metroa, Makiš, praktično je već ledina, na Adi Huji nema žive duše, a jednu od glavnih tačaka na ovoj trasi, Beograd na vodi, već smo raščistili rušenjem zgrada u Hercegovačkoj ulici. Kao što vidite, na toj lokaciji smo stali sa zidanjem dve stambene kule, tako da nema bojazni od naseljavanje bilo koga na tom mestu – objasnio je gradonačelnik Siniša Mali – Krajnju tačku prve linije metroa, Mirijevo, nećemo dirati, jer mislim da tamo ionako niko ne živi i da im metro nije ni potreban – dodao je on.

Mali kaže kako će, nakon rušenja zgrada u centru Beograda, početi sa uklanjajem svih mostova sa gustim saobraćajem.

– Gradski mostovi su preopterećeni saobraćajem, tako da planiramo uskoro rušenje Starog savskog, a nakon njega i Mosta na Adi. Posle toga ćemo izgraditi most samo za metro jer on mora da ide tamo gde nema nikoga, kao što to rade svuda u svetu – zaključio je Mali.

Miroslav Vujović

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Za rušenje i urušavanje, napredna vlast nema ni premca ni konkurenciju. Ono što je za mene enigma je ponašanje onih sa pravom glasa. A možda ima puno onih koji za njih glasaju, a pravo glasa nemaju?! Jer mora se priznati, ako im rušenje ide od ruke, kradja im je još milija!

 2. scoby kaže:

  Naravno, imamo svetli primer Skoplja, kako se ruinira centar grada. AV opet koristi ”makedonski scenario”…

 3. Jan kaže:

  Ono levo na slici je bila skupština .

 4. voya montoya kaže:

  Ponovo radi fontana zelja,ovdasnjih selja…S obzirom, da cijeli Novi Beograd,pociva na pesku,morace biti rekonstrukcije ili barem neki pilot-projekat,shodno tipu letelice kojom upravlja pilot ,Alexandar V.( Vizionarski)…

 5. Ja sam kaže:

  Svasta!
  Ruse Beograd zbog stanica a Deliblatska pescara i Obedska bara, kao idealna resenja, ostase bez metroa.

 6. Malo mnogo kaže:

  More malo fali da ova šala postane prava istina.Nabaviće dva, tri bagera, šta im teško i pošto imaju volju a imaju i razlog za rušenje eto nama nive Savamale.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *