nazad na vrh

Ruši se centar grada kako bi tu mogao da se gradi metro

Počelo rušenje objekata u gusto naseljenim delovima grada

STARI GRAD, 9. februar 2018, (Njuz) – Gradska vlast počela je sa rušenjem nekoliko blokova u centru Beograda kako bi se omogućila gradnja metroa.

Nakon izjave gradonačelnika Siniše Malog da se nigde u svetu metro ne gradi u gusto naseljenim delovima grada, jutros su, po nalogu gradske građevinske inspekcije, radnici bagerima počeli da ruše objekte u opštini Stari grad. Kako javlja naš reporter iz centra grada, zgrade u Francuskoj, Nušićevoj i Makedonskoj ulici već su srušene, dok se trenutno minira Narodno pozorište.

– Uklanjanjem svih zgrada u previše naseljenim delovima grada, omogućiće se prostor za gradnju metroa, koji će biti završen do 2022. godine. Početna tačka prve linije metroa, Makiš, praktično je već ledina, na Adi Huji nema žive duše, a jednu od glavnih tačaka na ovoj trasi, Beograd na vodi, već smo raščistili rušenjem zgrada u Hercegovačkoj ulici. Kao što vidite, na toj lokaciji smo stali sa zidanjem dve stambene kule, tako da nema bojazni od naseljavanje bilo koga na tom mestu – objasnio je gradonačelnik Siniša Mali – Krajnju tačku prve linije metroa, Mirijevo, nećemo dirati, jer mislim da tamo ionako niko ne živi i da im metro nije ni potreban – dodao je on.

Mali kaže kako će, nakon rušenja zgrada u centru Beograda, početi sa uklanjajem svih mostova sa gustim saobraćajem.

– Gradski mostovi su preopterećeni saobraćajem, tako da planiramo uskoro rušenje Starog savskog, a nakon njega i Mosta na Adi. Posle toga ćemo izgraditi most samo za metro jer on mora da ide tamo gde nema nikoga, kao što to rade svuda u svetu – zaključio je Mali.

Miroslav Vujović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Za rušenje i urušavanje, napredna vlast nema ni premca ni konkurenciju. Ono što je za mene enigma je ponašanje onih sa pravom glasa. A možda ima puno onih koji za njih glasaju, a pravo glasa nemaju?! Jer mora se priznati, ako im rušenje ide od ruke, kradja im je još milija!

  2. Naravno, imamo svetli primer Skoplja, kako se ruinira centar grada. AV opet koristi ”makedonski scenario”…

  3. Ono levo na slici je bila skupština .

  4. Ponovo radi fontana zelja,ovdasnjih selja…S obzirom, da cijeli Novi Beograd,pociva na pesku,morace biti rekonstrukcije ili barem neki pilot-projekat,shodno tipu letelice kojom upravlja pilot ,Alexandar V.( Vizionarski)…

  5. Svasta!
    Ruse Beograd zbog stanica a Deliblatska pescara i Obedska bara, kao idealna resenja, ostase bez metroa.

  6. More malo fali da ova šala postane prava istina.Nabaviće dva, tri bagera, šta im teško i pošto imaju volju a imaju i razlog za rušenje eto nama nive Savamale.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix