njuz-autor

AUTOR: urednistvo

11. sep. 2012

Rusija odustala od ulaganja nakon Nikolićeve izjave da više voli Srbiju

Nikolić zažalio zbog krajnje nekorektne izjave prema Rusiji

MOSKVA, 11. septembar 2012, (Njuz) – Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da je veoma razočaran izjavom predsednika Srbije Tomislava Nikolića kako Srbiju voli više od Rusije.

Putin je naveo kako će ta „neodmerena izjava“ biti predmet njihovog današnjeg sastanka u Sočiju i da će zbog nje Rusija odustati od svih ulaganja u Srbiji.

– Rusija je uvek videla svoj interes u saradnji sa Srbijom, ali nakon ove izjave ne vidim prostor za dalja ulaganja. Tomislav Nikolić je uvek pričao o tome kako je veliki rusofil i pozivao se na ogromnu ljubav prema Rusiji, često je nazivajući „majčicom Rusijom“ a onda je dao jednu krajnje nekorektnu i neodmerenu izjavu kako više voli svoju državu. – razočarano je izjavio Putin.

– Mi se sastajemo već drugi put za poslednja tri meseca baš zbog toga što nas je predsednik Nikolić uverio da je njegova velika želja da se Srbija razvija kao ruska gubernija. Tvrdio je kako njegovi prethodnici nisu bili iskreni prema nama, kako njemu odgovara sa Rusija ulaže u srpsku privredu a onda je Srbiju stavio ispred Rusije. Ne razumem kako je mogao da ima velika očekivanja od našeg partnerskog odnosa kada on od starta nije bio iskren u svojim osećanjima – istakao je ruski predsednik.

Tomislav Nikolić nije bio preterano raspoložen da za Njuz kaže nešto više povodom reakcije Rusije na njegovu izjavu, samo je kratko prokomentarisao da mu uopšte nije jasno kako i nakon svih ovih godina neko njegove reči shvata toliko ozbiljno.

Soko Sokolović

Inspiracija: Nikolić izjavio da jedino Srbiju voli više od Rusije

 1. Bamijo kaže:

  A koju državu više voli Putin? Predpostavljam Srbiju! E onda je ima govnać pravo što se uvredio.

 2. ratomir kaže:

  Nemojte druže Putin da to shvatate ozbiljno! Evo već na sledećem sastanku će brat Tomo to da demantuje. Samo vi odrešite kesu.

 3. nesportski tip kaže:

  E Tomo, Tomo… Za srce si ujeo kamarada Vladimira…

  1. scoby kaže:

   I sad pade u vodu ona legendarna grobarova izjava da cita samo jednu knjigu u zivotu: “Tihi Don”. Kad zavrsi, krece ispocetka (kao farbanje Bruklinskog mosta).

 4. apostol kaže:

  kako god, putin sad ne može da vidi tomu soči

 5. Shumsky kaže:

  moE selo lepše od Pariza, volem je iz daleka, a još više s guza iz bliza 8)

  narodna pesma prepevana pred prodavnicU u čast kasirke Baba Ljilje

  nema ništa lepše od raspevanog naroda, a uz tihu pratnju balalajki

 6. ariela kaže:

  au pa ovo je gore nego da je rekao da je obozavatelj “pusi rajot”…nema nista od para…da l ce i da ga isprate uopste?…

 7. himalajac kaže:

  ma ovo je novinarska patka, ili kako se to strucno, novinarski kaze, ispitivanje javnog mnjenja ( sta god ovo mnjenja znacilo)

  nikad toma ovako nesto ne bi rekao; voli srbiju vise od rusije, niti bi putin izjavio da odustaje od ulaganja u srbiju (a sto bi odustajao, kad ih nikada nije ni planirao da bilo sta ulaze), a posebno putin nikada ne bi odustao od srbije, vec odavno ruske gubernije

 8. landarina kaže:

  Trebalo je lepo da kaze Putinu da vise voli rusko go*no neg’ americku tortu. To je lepa odmerena izjava koja ne vredja nikoga (ili nikoga ko uopste slusa sta Toma izjavljuje)

 9. Ђеки kaže:

  Али зато сви политичари воле ЕУ и САД више од Србије, па нам барем с те стране не прети опасност да останемо без кредита и инвестиција…

 10. Bane kaže:

  Kako sve majke, tako i majčica Rusija (Putin included) mora da se navikne da muškarac više voli ono što j*be nego njih.

 11. Mirka kaže:

  Kapiram da je Tomi ruski razgovetan kao i engleski pa ga Putin pogresno razumeo

 12. Jan kaže:

  Ma svi političari lažu , ipak on više voli Rusiju .

 13. živadinka kaže:

  Sta se sad Putin pa začudjava.Toma ga lepo zapitao : “Ima li Rusa u ovoj publici, brinete li za sudbinu svojih sunarodnika?” I dodao ” Mi ulažemo u vašu zemlju, iako neki Rusi žele da stave vašu zemlju pod kontrolu. imamo interese, ali se naši interesi poklapaju sa vašima”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *