njuz-autor

AUTOR: Bojan Ljubenovic

16. jul. 2013

Sa šireg spiska Dušana Ivkovića otpao uži spisak

Ivković saopštio da mu je do sada uvek najteže bilo da pred prvenstvo odstrani nekoliko igrača sa spiska

KRANJSKA GORA, 16. jul 2013, (Njuz) – Sa šireg spisaka košarkaške reprezentacije Srbije za učešće na Evropskom prvenstvu u Sloveniji otpao je uži spisak, saopštio je selektor Dušan Ivković.

On je istakao da mu nikada nije bilo lakše da sastavi tim koji će braniti boje Srbije na nekom velikom takmičenju.

– Uvek mi je bilo neprijatno kada bih par dana uoči turnira morao sa šireg spiska da odstranim nekolicinu igrača, jer na prvenstvo mogu da povedem samo dvanaestoricu. Pravu noćnu moru imao sam dok sam im saopštavao su jednako kvalitetni kao i oni koji ostaju, ali da se u tom momentu ne uklapaju u moju viziju tima i slične gluposti. Ovoga puta, međutim, taj problem nemam, svi koji su došli na pripreme sigurno će igrati – rekao je Ivković i dodao da će pojedini igrači moći da povedu i po jednog drugara ako zafali još neko mesto.

– Mogu slobodno reći da se tim nekako sam iskristalisao i ja kao selektor tu nemam naročitih zasluga. Ipak, netačna je informacija da već sada znam sastav prve petorke, čekam da mi se u narednih par dana jave neki igrači sa letovanja, pa će tada sve dileme biti otklonjene – istakao je selektor dodajući da ima utisak da će prva petorka imati bezrezervnu podršku.

Ivković je rekao da su reprezentativci u Kranjskoj Gori oduševljeni dosadašnjim tokom priprema.

– Pre podne igramo basket dva na dva, a popodne „Amerikanca“. Momci iz dana u dan sve više napreduju i verujem da će do jeseni u obe discipline dostići optimalnu formu – rekao je selektor Ivković.

Bojan Ljubenović

 1. aleksandar kaže:

  Da nije zapravo istinita vest, bilo bi smesno.

  Ex kosarkaska velesila.

  Picke nijedne.

 2. himalajac kaže:

  sjajna vest!
  najzada pocinjemo opet da stvaramo nove shampione!

 3. Ilija Cvorovic kaže:

  ovo je sjajna vest za Srpsku kosarku … u koliko Dudi zatreba i taj 12 ti igrac preporucio bih mu jednog klinca iz kraja, mali je sjajan, moze da zakuca sa 165cm visine :)

 4. pedja kaže:

  dodao da će pojedini igrači moći da povedu i po jednog drugara ako zafali još neko mesto.

  hahahhah pobeda!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *