njuz-autor

AUTOR: urednistvo

07. jan. 2011

Sabor anđela nezadovoljan količinom municije ispaljenom na Božić

...

BEOGRAD, RAJ, 7. januar 2011./25. decembar 2010, (Njuz) – Specijalni izvestilac Višeg nebeskog Sabora, heruvim Jeraisilo, rekao je danas na vanrednoj konferenciji za štampu da će njegov izveštaj Saboru povodom proslave Božića u Srbiji biti izuzetno negativan po ovu pravoslavnu zemlju, usled nedovoljno iskazanog entuzijazma u vidu pucanjave iz vatrenog oružja i artiljerijskog naoružanja.

– Razočaravajuća je činjenica da je u ponoć nivo buke bio toliko nizak da smo mogli da čujemo sopstveni glas tokom slavljenja Gospoda prigodnim pesmama i molitvama – izjavio je heruvim Jeraisilo i vidno razočaran dodao da je nivo religijskog zanosa kod Srba pao sa minimalnih 128 decibela zabeleženih prošle ponoći 25. decembra na zabrinjavajućih 108, što je najniža vrednost izmerena još od pada komunizma.

– Naši predstavnici na Zemlji trebalo bi da ovo shvate kao ozbilju opomenu, a mi ćemo se postarati da o ovome obavestimo i samog Slavljenika, kome ni najmanje neće prijati ovakve vesti na rođendan. Dodatno zabrinjava činjenica da je veća buka u Srbiji zabeležena tokom dočeka Nove godine, osvajanja Dejvis kupa i proglašenja Andreja za pobednika Survajvera – rekao je heruvim Jeraisilo.

Vest o negativnom izveštaju Višeg nebeskog Sabora, izazvala je paniku među stanovništvom Srbije. Verujući da nije kasno da Sabor promeni odluku, skoro svi domaćini ispaljuju kompletne zalihe municije, a podršku im daju žene lupanjem u šerpe i deca bacanjem petardi. Ipak, usled nedostatka koordinacije, buka koju postižu nije ni približna onakvoj kakva je proteklih godina stvarana u ponoć.

Širom zemlje traži se i krivac za ovakvo stanje i građani su složni da najveću odgovornost snosi ministar odbrane Dragan Šutanovac, čija je odluka o ukidanju obaveze služenja vojnog roka dovela do udaljavanja običnog građanina od oružja.

– Uveravam vas da profesionalizacija vojske nema nikakve veze za novonastalom situacijom. Vojska Srbije će to dokazati već sledeće godine na Božić, kada će svaki od 36.000 profesionalnih vojnika u ponoć ispaliti dva šaržera municije i baciti po jednu bombu. Možda ćemo se na tako nešto odlučiti već za Uskrs – obećava ministar Šutanovac.

Reporter Njuza posetio je vojnopolitičkog komentatora Miroslava Lazanskog, koji smatra da će nepovoljan izveštaj heruvima Jeraisila dovesti do zahlađenja odnosa između Srbije i Neba, te da pod hitno nešto mora da se promeni.

– Ako se ovaj trend nastavi, kroz koju godinu će se u ponoć na Božić čuti samo zvona – upozorava Lazanjski.

Marko Dražić
Dejan Nikolić

 1. Мирко kaže:

  Ostao sam bez teksta! Skidam kapu! Vrh.

 2. nenad kaže:

  predlazem odlican blog na temu vatrenog oruzja!

  evo linka http://militarija.blogspot.com/2011/01/municija.html

  obratite paznju na poslednji klip, cenim da je ovo prikladno za ovako veliki praznik

 3. Sezam kaže:

  Tadić da se izvini Gospodu.

 4. muka kaže:

  Tačno sam znao da će se ovo desiti. Sad smo gotovi. Još davno smo zahladnili odnose sa cijelim svijetom, a sada i sa Nebom. Jeste da su mi bacili sinoć nekoliko dinamida u dvorište i da je po mojoj slobodnoj procjeni ispaljeno makar 7-8 šaržera vatrenog oružja samo iz mog naselja, ali znao sam da to neće biti dovoljno. Razmišljao sam u sebi: “Ipak je Božić, zašto ljudi ne pokažu malo više poštovanja prema Isusu Hristu i bace makar nekoliko kašikara…”. I što me najviše zabrinulo, sve se smirilo već oko 1h, osim grupe navijača koji su još nego vrijeme baš kao na stadionu uzvikivali: “Hristos se rodi, vaistinu se rodi!”. Na moje opšte razočarenje, ostali sugrađani se nisu pridružili tim divnim momcima, vjernicima i patriotama. Da je takvih bilo makar malo više, ne bi do svega ovoga došlo, ali eto… Pregurali smo sve moguće ratove i krize, pa ćemo i ovu! Srećan Božić!

 5. Kruhek kaže:

  Marka i Deana treba predložiti za Nobelovu nargadu, ovo je možda i najbolji njuzov tekst do sada.
  Čestit Božić svima Hristos se rodi

 6. vosha86 kaže:

  Ovo je FENOMENALNO!!!!!!!! :)))))

 7. 007 kaže:

  jaooooo ovo je jedan od najacih xD
  zar da se nebo i nebeski narod ne slazu jaoooo

 8. Amandman kaže:

  Sveg ovog nesporazuma ne bi bilo da nije došlo do greške izazvane ljudskim faktorom. Naime, centralna proslava Božića pripremala se u Čačku, sa predviđenim neviđenim vatrometom ikad, uz pevanje i pucanje iz svih prangija. Kako je mali incident osujetio završne pripreme, do vatrometa je došlo nešto ranije. Sve je to dovelo do privremenih smetnji u komunikaciji sa nebom, pa je u izveštaju navedeno kao u dispozitivu.

 9. jordan kaže:

  Jos jedan u nizu NATO-vatikansko-nebeskih nastupa, a kao i uvek, sa ciljem satanisanja naroda serbskog (ovlas nebeskog) i duha pravoslavnog, duboko usadjenog u nasledju kosovskom, prvim imenom za Srbiju…
  Jeraisilo brate, si bio mozda do Novog Beograda u navedeno vreme, a?!
  Da se ni jedan metak, petarda, kasikara i topovski udar nije ispalio na podrucju uze Srbije sa pokrajinama (racunajuci i Kosovo, svetu serbsku zemlju), Novi Beograd je odrzao prosek ratnih sukoba, Bejruta u najboljim danima!
  Bre!!!

 10. khuz kaže:

  aaahahahahhaahhhahaaaaaa!

  dobri ste skroz. :)

 11. Bobroy kaže:

  Savrsen tekst, a realnost? Da nije tuzno, bilo bi smesno, zemljo Srbijo, otvori se, sa petardama docekuju Bozic. E, ovo je zaista smak Sveta.

 12. Mara kaže:

  Izvinjavamo se heruvim Jeraisilu, popravicemo se sledece godine sa par minobacaca i 10- ak rakete zemlj vazduk tada ce nas cuti sigurni !

 13. Pucač (razočaran) kaže:

  Restriikcija municije i baruta, a sve u skladu sa recesijom. Bojim se da i tu opet dobijemo sankcije, ovaj put nebeske.

 14. krle kaže:

  Da je Jeraisilo merio buku kod Srba 7. Januara podneo bi sasvim drugačiji izveštaj :)

 15. Nestorović Hranislav kaže:

  Ovo što se desilo je za svaku osudu i stvarno nema smisla. Mislim, ako ste ranije imali neka saznanja, trebali ste na vreme da obavestite javnost, a ne da budemo zatečeni i mi, kao i Specijalni izvestilac Višeg nebeskog Sabora, heruvim Jeraisilo. Moj pas Meda i ja, uzalud smo ležali u kadi punih dva sata, čekajući da veselje počne, kad ono ništa. A to malo pucnjave što je bilo, bilo je bez duše i osećaja. Skoro zanemarljivo. SRAMOTA !

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *