Pravila su ista za sva dokumenta, pa i za odluku o ukidanju pečata
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

29. apr. 2018

Šalterski radnici traže od Vlade Srbije da im odluku o ukidanju pečata dostavi u tri primerka sa pečatom i potpisom

CELA SRBIJA, 29. april 2018, (Njuz) – Udruženje šalterskih radnika Srbje (UŠRS) poručilo je Vladi Srbije da odluku o ukidanju korišćenja pečata u državnoj administraciji treba da dostavi svim radnim jedinicama u tri primerka, sa potpisom i pečatom.

U tom udruženju kažu da procedure moraju da se poštuju bez obzira na to koja je odluka u pitanju.

– Svesni smo da je u pitanju odluka koja bi trebalo da označi ukidanje pečata, ali i za nju važe ista pravila kao i za sve druge odluke. Tri primerka, pečat, potpis. Ni za koga nema protekcije – naveo je predsednik UŠRS-a Todor Milenković.

Prema njegovim rečima, državna administracija će jedino pečatiranu odluku o ukidanju pečata smatrati validnom i postupiti po njoj.

– Ukoliko odluku dobijemo u neispravnoj formi, bićemo prinuđeni da na nju odgovorimo pečatiranim i potpisanim dopisom u kojem ćemo zahtevati da se svi nedostaci otklone u roku od osam radnih dana od dana prijema dopisa – dodao je Milenković.

Ovaj šalterski službenik poručio je takođe da ako u odluci kojim slučajem bude falio neki papir, Vlada Srbije će biće vraćena na dopunu dokumentacije.

Nenad Milosavljević

 1. voya montoya kaže:

  Ocekujemo,uskoro i digitalne mere,u skladu sa digitalnim Ustavom,i u digitalizaciji MUP-a..!!.Na virtuelnim nadleznostima,shodno virtuelnim Zakonima…a na citavoj teritoriji i mapi Srbije,koja ce uskoro biti-digitalizovana…

 2. amharac kaže:

  osim mozda skracenice “UŠRS”, ovo je tipicno i po pravilima.

  ako ste primetili, i toalet papir se najvise koristi onaj troslojni

 3. Strani Placenik kaže:

  Prozvojaci pecata i skole koje obucavaju radnike za te delatnosti najavile su bojkot prvomajskog uranka i rostiljanja. Kao kontra meru i zabranu svojim radnicima da uzimaju bilo koji formular ili dopis u digitalnoj formi ili bez pecata. Za sledecu nedelju najavljena blokada svih Digitalnih saltera.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *