nazad na vrh

Šalterski radnici traže od Vlade Srbije da im odluku o ukidanju pečata dostavi u tri primerka sa pečatom i potpisom

Pravila su ista za sva dokumenta, pa i za odluku o ukidanju pečata

CELA SRBIJA, 29. april 2018, (Njuz) – Udruženje šalterskih radnika Srbje (UŠRS) poručilo je Vladi Srbije da odluku o ukidanju korišćenja pečata u državnoj administraciji treba da dostavi svim radnim jedinicama u tri primerka, sa potpisom i pečatom.

U tom udruženju kažu da procedure moraju da se poštuju bez obzira na to koja je odluka u pitanju.

– Svesni smo da je u pitanju odluka koja bi trebalo da označi ukidanje pečata, ali i za nju važe ista pravila kao i za sve druge odluke. Tri primerka, pečat, potpis. Ni za koga nema protekcije – naveo je predsednik UŠRS-a Todor Milenković.

Prema njegovim rečima, državna administracija će jedino pečatiranu odluku o ukidanju pečata smatrati validnom i postupiti po njoj.

– Ukoliko odluku dobijemo u neispravnoj formi, bićemo prinuđeni da na nju odgovorimo pečatiranim i potpisanim dopisom u kojem ćemo zahtevati da se svi nedostaci otklone u roku od osam radnih dana od dana prijema dopisa – dodao je Milenković.

Ovaj šalterski službenik poručio je takođe da ako u odluci kojim slučajem bude falio neki papir, Vlada Srbije će biće vraćena na dopunu dokumentacije.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Ocekujemo,uskoro i digitalne mere,u skladu sa digitalnim Ustavom,i u digitalizaciji MUP-a..!!.Na virtuelnim nadleznostima,shodno virtuelnim Zakonima…a na citavoj teritoriji i mapi Srbije,koja ce uskoro biti-digitalizovana…

  2. osim mozda skracenice “UŠRS”, ovo je tipicno i po pravilima.

    ako ste primetili, i toalet papir se najvise koristi onaj troslojni

  3. Prozvojaci pecata i skole koje obucavaju radnike za te delatnosti najavile su bojkot prvomajskog uranka i rostiljanja. Kao kontra meru i zabranu svojim radnicima da uzimaju bilo koji formular ili dopis u digitalnoj formi ili bez pecata. Za sledecu nedelju najavljena blokada svih Digitalnih saltera.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix