njuz-autor

AUTOR: Bojan Ljubenovic

06. jul. 2013

Šaneri konačno u Srbiji otvaraju butik

Svaki kupac dobiće podatke o poreklu robe

BEOGRAD, 7. jul 2013, (Njuz) – U Beogradu će početkom jeseni biti otvoren dugo najavljivani butik kradene robe, saopšteno je iz udruženja srpskih šanera.

Robu ukradenu u Zapadnoj Evropi građani Srbije moći će da kupe u nekoliko stotina kvadratnih metara prodajnog prostora butika koji će se zvati jednostavno – „Kod šanera“.

– Decenijama su naši ljudi kupovali odeću, nakit, parfeme i satove kod šanera, rizikujući da im neko uvali falsifikat ili da imaju problem sa zakonom. Međutim, od jeseni će na jednom mestu moći da nabave robu čuvenih svetskih brendova, sve orginal, prva ruka, cene smešne, a sve legalno, nema glava da boli – najavio je Zoran Pivić, zvani Zoki Lutka, portparol Udruženja srpskih šanera.

On je dodao da otvaranje ovog butika doprinos srpskih šanera naporima Vlade Srbije da se siva ekonomija uvede u legalne tokove.

– Uočili smo da na tržištu kradene robe vlade popriličan haos, svakojaki se sumnjivi tipovi tu motaju, pa smo rešili da uozbiljimo stvar. Ubuduće će svaki naš kupac na deklaraciji moći da pročita sve o poreklu robe i sazna da li je njegova stvar ukradena u Švabiji, Švici, Italiji, Francuskoj ili u nekoj drugoj zemlji. Od države jedino tražimo da nas oslobodi plaćanja carine, to jest da carinu plaćamo po nabavnoj ceni robe – naglasio je Lutka.

Vest o otvaranju butika kradene robe veoma je obradovala kupce u Srbiji.

– Godinama već odela i cipele kupujem kod šanera i mogu vam reći da sam i kvalitetom i cenom veoma zadovoljan. Bilo mi je malo neprijatno što kao službenik u opštini nabavljamo robu na crno, pa sam zato sada veoma srećan što ću kradenu robu moći da kupujem u prodavnici – kaže Jovan Kokotović sa Voždovca.

– Kod naših šanera u Parizu već sam putem interneta naručila Luj Viton torbu i jedva čekam da butik bude otvoren kako bih je kupila. Volim sve što je ispod ruke – rekla nam je Jelena Ivić frizerka iz Zemuna.

Zbog velikog interesovanja kupaca srpski šaneri planiraju otvaranje sličnih prodavnica i u ostalim gradovima Srbije. Već sada se zna da će u Šapcu biti otvoren prodajni salon kradenih automobila, a u Inđiji je u planu izgradnja tehnološkog parka u kojem će se dekodirati ukradeni mobilni telefoni i ostali gadžeti.

Bojan Ljubenović

 1. Facko Acković kaže:

  “Gde si kupio to odelo?” “Na Uscu!” “Aj’ kupi i meni jedno ako te ne uhvate!”

 2. Maya kaže:

  Kaže se “dekrana”.

 3. Džoni kaže:

  “Već sada se zna da će u Šapcu biti otvoren prodajni salon kradenih automobila”

  Ček malo, ja sam mislio da ovo već postoji u Šapcu :P

  1. Славко kaže:

   Можда нису имали фискалну касу?

 4. Neupucen kaže:

  A jel ce da bude laptopova sa baterijom? Skuplja bakterija od laptopa, uopste se ne isplati da kupujem ove iz izloga…

 5. Dejan kaže:

  Nadam se da će se ovde naći i celokupan opus Gorana Bregovića.

  1. iva kaže:

   Opa cupa šanersko kolo…

 6. Skrillex kaže:

  E lopovi.. lopovi

 7. Tvrtko kaže:

  Postoji već takav butik u Bulevaru na 1. spratu. Samo ne izdaju navedenu potvrdu. Valjda će sada početi, to bi svima puno značilo, ipak je original – original.

 8. scoby kaže:

  Konacno! Savetnik premijera toncev nece vise dobijati ukore za svoj stajling.

 9. lenitza kaže:

  mozda se nadje i moj telefon koji je ukraden,ili nechiji drugi , da se dekodira i prekuca IMEI broj. -.- Super ja definitivno nisam za ovaj vid kupovine, sreca za tudju nesrecu.Uzas

 10. hahaha kaže:

  Ali frizerka Jelena je jaka sa torbicom…voli sve što je ispod ruke….;)))

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *