njuz-autor

AUTOR: urednistvo

07. mar. 2012

Saobraćajna policija apelovala na vozače da ne zaborave mogućnost nagodbe

Idealna lokacija za pregovore

BEOGRAD, 7. mart 2012, (Njuz) – Saobraćajna policija izdala je ranije danas saopštenje u kom poziva vozače da ne zaborave na mogućnost “alternativnih ponuda” kad ih zaustavi saobraćajac na onim mestima gde nema kamera za nadzor saobraćaja.

– Sve je veći broj vozača koji daju svoja dokumenta saobraćajnim patrolama kada ih zaustave usled kršenja propisa – rekao je za Njuz Milorad Veljović, direktor policije.

Prema njegovim rečima, ovaj podatak je zbunjujuć, jer se cene nagodbi nisu menjale.

– Na onim mestima gde nema kamera za nadzor saobraćaja, i dalje postoji mogućnost dogovora sa saobraćajnom policijom, bez pisanja prijave. Cene ove usluge se nisu menjale godinama i nema razloga da se vozači koji načine prekršaj odluče da pruže saobraćajnu i vozačku dozvolu. Većina saobraćajaca je i te kako otvorena za pregovore – tvrdi Veljović.

Primera radi, saobraćajna policija koja kontroliše brzinu na ibarskoj magistrali kod Erinog motela, za prekoračenje brzine i dalje pušta za 20 evra, po srednjem kursu NBS na dan prekršaja. Tako vozači mogu do Crne Gore da prođu sa prosekom od 75 evra, a uz malo sreće i sa 40 evra. Saobraćajna policija uglavnom izbegava pozicije gde postoje sigurnosne kamere, pa vozači ne bi trebalo da zaborave ovu pogodnost koju i dalje imaju na raspolaganju.

– Za prekršaje koje zabeleže sigurnosne kamere za praćenje saobraćaja, mogućnost nagodbe je daleko teža, neretko i nemoguća, jer kamera zabeleži lice vozača, dok sa saobraćajcima to nije slučaj. Saobraćajac nije mašina, pa može uz adekvatnu ponudu lako da zaboravi lice osobe koja načini prekršaj, a često i broj registarskih tablica – zaključuje Veljović

Uroš Bogdanović

 1. raskoljnikov kaže:

  misle na mito?

  1. nn pocinilac kaže:

   ne misle na to gde ima chvarci i kavurma…o boze…

  2. Pera Detlić kaže:

   Ma šta kažeš??? Nemoguće!!!

   1. celtic kaže:

    Kako nemoguće?! Slika je jasna kao dan – policajci su pastoralno artikulisali fiskalne težnje, a ne smijete zanemariti ni harizmatičnost novčane magle u pozadini, te psihokolorit i egalitet erektilnih stubića istaknutih u prvom planu ;-)

  3. Bekrija kaže:

   Ma jok!

   1. mamamimi kaže:

    Ti si idealan komentator za onaj članak o lekarima, jer mito bekrijo (tj flaširani mito) primaju lekari. Ovi više vole šarene papiriće. :)

 2. snezana kaže:

  uhhh, dobro je vratimo se dobroj staroj naturi

  1. celtic kaže:

   Novac nije natura; Srećan ti 8. Mart!

   1. snajka kaže:

    pa mozda misli na cvarke i kavurmu. ja, npr, stalno mislim na cvarke

    1. snezana kaže:

     upravo tako, ko sta ima time klati :)
     p.s. celtic hvala, gde je cvet?

 3. kingpin kaže:

  ovde nisu pomenuti kompromisi!Mozete ponuditi i (najmanje) jednu veceru od 2000 din.pa navise,u zavisnosti od prekrsaja!Ja video cenovnik!Ovakav postupak se odradjuje kada su u blizini kamere za nadzor saobracaja!

 4. Likeldn kaže:

  Takozvano: “I sta cemo sad…?” :)

 5. mixon kaže:

  verovatno ovi mlađi, slabo obučeni kadrovi unose zabunu. Iskusne ekipe već dobro znaju kako da ponude mogućnosti nagodbe, na obostrano zadovoljstvo.

 6. slučajnaprolaznica kaže:

  Konačno jedan pravi zakon koji će naše momke od drumskih razbojnika pretvoriti u medijatore između naroda i države. Uz malu nadoknadu, naravno. Cena-prava sitnica. Ljudi smo, dogovorićemo se.

 7. celtic kaže:

  Autor gornje fotografije je genije! Spojio je poetiku domaćinskog dogovora i ekspresiju finansijske transcendentalnosti.

 8. Darko kaže:

  E sad ozbiljno, kako čovek da snimi jedan takav „I sta cemo sad” dogovor, a da to bude važeće na sudu, i tuži policajca/policiju?

  1. Vlada kaže:

   A ti bi hteo da se poplaše pa da plaćamo po pravom cenovniku?

  2. celtic kaže:

   To može snimiti ustavni sudija….

  3. mamamimi kaže:

   Ako snimaš bez dozvole i znanja druge strane, takav dokazni materijal ne može se uzeti u obzir na sudu. Dakle, uzalud. ;)

 9. Pera kaže:

  Lično mislim da se ovde radi o tihom protestu vozača, kao kontrameri tihom protestu čačanskih policajaca.
  Čim se svi policajci dovedu opet u pređašnje normalno stanje, vozačima će biti na raspolaganju još širi spektar nagodbi uz istu visinu premija, uvećanih samo za stopu inflacije i šestomesečni Euribor.

 10. Neupucen kaže:

  “A da pišem pojas…”

 11. ariela kaže:

  bolje lepo stati i nagoditi se nego projuriti pored pandura koji ti vice proslo vreme u buducnosti…jebo sam te kad te stignem!

 12. himalajac kaže:

  policjac: a odakle ste vi?
  vozac: paaaa, iz beograda…
  policjac: stvarno! sjajno… ja nikad nisam video kakve su novcanice iz beograda…
  vozac: pa, evo, pokazacu vam, ove stoi imam kod sebe
  policjac: jao, bas su lepe…prelepe. jel mogu da zadrzim od svake vrste po jednu….za uspomenu

 13. Neko kaže:

  Njuz.net dovoljno je reci :) prevaranti

 14. Dado kaže:

  Ne znam ja.
  Idi vidi sa kolegom…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *