nazad na vrh

Saobraćajna policija apelovala na vozače da ne zaborave mogućnost nagodbe

Idealna lokacija za pregovore

BEOGRAD, 7. mart 2012, (Njuz) – Saobraćajna policija izdala je ranije danas saopštenje u kom poziva vozače da ne zaborave na mogućnost “alternativnih ponuda” kad ih zaustavi saobraćajac na onim mestima gde nema kamera za nadzor saobraćaja.

– Sve je veći broj vozača koji daju svoja dokumenta saobraćajnim patrolama kada ih zaustave usled kršenja propisa – rekao je za Njuz Milorad Veljović, direktor policije.

Prema njegovim rečima, ovaj podatak je zbunjujuć, jer se cene nagodbi nisu menjale.

– Na onim mestima gde nema kamera za nadzor saobraćaja, i dalje postoji mogućnost dogovora sa saobraćajnom policijom, bez pisanja prijave. Cene ove usluge se nisu menjale godinama i nema razloga da se vozači koji načine prekršaj odluče da pruže saobraćajnu i vozačku dozvolu. Većina saobraćajaca je i te kako otvorena za pregovore – tvrdi Veljović.

Primera radi, saobraćajna policija koja kontroliše brzinu na ibarskoj magistrali kod Erinog motela, za prekoračenje brzine i dalje pušta za 20 evra, po srednjem kursu NBS na dan prekršaja. Tako vozači mogu do Crne Gore da prođu sa prosekom od 75 evra, a uz malo sreće i sa 40 evra. Saobraćajna policija uglavnom izbegava pozicije gde postoje sigurnosne kamere, pa vozači ne bi trebalo da zaborave ovu pogodnost koju i dalje imaju na raspolaganju.

– Za prekršaje koje zabeleže sigurnosne kamere za praćenje saobraćaja, mogućnost nagodbe je daleko teža, neretko i nemoguća, jer kamera zabeleži lice vozača, dok sa saobraćajcima to nije slučaj. Saobraćajac nije mašina, pa može uz adekvatnu ponudu lako da zaboravi lice osobe koja načini prekršaj, a često i broj registarskih tablica – zaključuje Veljović

Uroš Bogdanović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. misle na mito?

 2. uhhh, dobro je vratimo se dobroj staroj naturi

 3. ovde nisu pomenuti kompromisi!Mozete ponuditi i (najmanje) jednu veceru od 2000 din.pa navise,u zavisnosti od prekrsaja!Ja video cenovnik!Ovakav postupak se odradjuje kada su u blizini kamere za nadzor saobracaja!

 4. Takozvano: “I sta cemo sad…?” :)

 5. verovatno ovi mlađi, slabo obučeni kadrovi unose zabunu. Iskusne ekipe već dobro znaju kako da ponude mogućnosti nagodbe, na obostrano zadovoljstvo.

 6. Konačno jedan pravi zakon koji će naše momke od drumskih razbojnika pretvoriti u medijatore između naroda i države. Uz malu nadoknadu, naravno. Cena-prava sitnica. Ljudi smo, dogovorićemo se.

 7. Autor gornje fotografije je genije! Spojio je poetiku domaćinskog dogovora i ekspresiju finansijske transcendentalnosti.

 8. E sad ozbiljno, kako čovek da snimi jedan takav „I sta cemo sad” dogovor, a da to bude važeće na sudu, i tuži policajca/policiju?

 9. Lično mislim da se ovde radi o tihom protestu vozača, kao kontrameri tihom protestu čačanskih policajaca.
  Čim se svi policajci dovedu opet u pređašnje normalno stanje, vozačima će biti na raspolaganju još širi spektar nagodbi uz istu visinu premija, uvećanih samo za stopu inflacije i šestomesečni Euribor.

 10. “A da pišem pojas…”

 11. bolje lepo stati i nagoditi se nego projuriti pored pandura koji ti vice proslo vreme u buducnosti…jebo sam te kad te stignem!

 12. policjac: a odakle ste vi?
  vozac: paaaa, iz beograda…
  policjac: stvarno! sjajno… ja nikad nisam video kakve su novcanice iz beograda…
  vozac: pa, evo, pokazacu vam, ove stoi imam kod sebe
  policjac: jao, bas su lepe…prelepe. jel mogu da zadrzim od svake vrste po jednu….za uspomenu

 13. Njuz.net dovoljno je reci :) prevaranti

 14. Ne znam ja.
  Idi vidi sa kolegom…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix