Saobraćajac momentalno napisao kaznu ovom neodgovornom taksisti
njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

06. jan. 2016

Saobraćajna policija kaznila taksistu jer nije okačio badnjak

BEOGRAD, 6. januar 2016, (Njuz) – Taksista iz Beograda Tomislav Simić dobio je danas kaznu jer na svom vozilu nije imao jasno istaknut badnjak. Njega je u centru grada zaustavila patrola saobraćajne policije, koja je u daljini ugledala da vozi bez okačenog badnjaka.

– Mislio sam da je u pitanju neka rutinska kontrola i bio sam veoma opušten jer sam znao da nikakav prekršaj nisam načinio. Bio sam vezan, imam prvu pomoć, svetleći prsluk, sajlu za vuču i sve ostalo što je neophodno. Policajac mi je neko vreme gledao prednji branik, pa sam pomislio da mi možda ne radi svetlo. ‘Gde je’, pitao me je. Kada sam ga pitao na šta tačno misli, rekao je badnjak – otkriva ovaj taksista i dodaje da mu je policajac momentalno napisao kaznu.

On kaže da su ga još jutros skoro sve kolege na stanici pitale gde mu je badnjak, ali da nije razumeo da je njegovo nošenje na braniku obavezno.

– Nisam stigao da saznam koliko ovo nosi kaznenih poena. Još uvek sam zbunjen kada su mi letos napisali kaznu jer sam na više od 30 stepeni vozio bez peškira oko vrata – kaže ovaj taksista.

Kako Njuz nezvanično saznaje, pregovori oko dolaska Ubera u Srbiju su stali upravo kada je dnevni red došla priča o nošenju badnjaka. Vozači ovog udruženja će, naime, moći da počnu da rade u Srbiji tek onda kada se pismeno obavežu da će nositi badnjak na braniku tokom Badnjeg dana.

Marko Dražić

 1. Рубљов kaže:

  Добро да му није тражио јасно истакнут и исправан таксиметар, далеко било…У Ваљеву вечерас удружење таксиста организује свечано ложење бадњака – ложиће се победнички бадњак чији је поносни власник Миле таксиста, дугачак 3,74 метра – посађен у браник, лучно се савија преко шофершајбне, иде преко крова и слободно пада на земљу негде око 1,8 метара иза возила, а на самом крају има пластичну шаку на којој пише “Држите одстојање”. Једно време Миле је држао окачену црвену мараму и троугао упозорења, али како се шака није добро видела, морао је да скине сав други накит…

  1. Ja sam kaže:

   Vekovna je to српска TAXI tradicija.
   U pojedinim gradovima na Badnji dan najverniji pripadnici menjaju i table, pa napisu ТАХИ.

 2. Александар Хејтер kaže:

  Просто да човек не поверује каквих болесника има за воланом, замисли, зауставила га саобраћајна полиција а он био убеђен да све има, какав психо.

 3. Ja sam kaže:

  ZOBS:
  Clan 18. stav 4.
  U ime Ace i Slina i Saobracajne policije:
  Badnjak, brojanica, ikona i osvestena vodica,
  obavezan su sastav kovcega pravoverne pomoci taksista.

 4. milan (nisam odavde) kaže:

  Ocito je da je taksista bio dibidus novajlija u poslu. Cekao je da mu policajac kaze sta mu fali?! A samo je trebalo da ga po propisu celiva i pokloni darak za nastupajuci praznik!

 5. Sp kaže:

  Kazna za neposedovanje badnjaka je zabrana lomljenja česnice na trgu, dve godine. Taksisti preklinju da se kazna preinači u doživotno oduzimanje vozačke dozvole, ali su njihove molbe, za sada, neuslišene.

 6. patrijota bez iskustva kaže:

  Valjda su neki zaboravili jer su previše vremena proveli u Pionirskom parku gledajući vojvoda Tomu kako merka ukrasno šiblje i nigde ne može da nadje hrastovo drvo u centru BG.

 7. iskreno se nadam da je ovaj nevernik imao bar drveni krst na retrovizoru!

  1. Dragan kaže:

   A od kad je Badnjak merilo vere? Mozda mi pokazes u Svetom pismu gde se spominje. Ja sam i Stari i Novi zavet procitao pet puta i nijednom ne nadjoh nista o Badnjaku. Svi ti obicaji vuku korene iz nekrstenih vremena. Ali nadjoh puno toga da ne valja a crkve praktikuju. Da podjemo od krstenja novorodjencadi pa na dalje. Krstenje je Nanovorodjenje i to samo ako shvatis i prihvatis Isusove zakone svim srcem. To beba sigurno ne moze. Da sad ne pricam trebale bi mi godine.

 8. vladika valjevSki kaže:

  Trula bukva, kita od Badnjaka – nisu ni mene promašili !
  Moja uprava prihoda je i u ovom Julijanskom kalendaru poranila, juče sam dobio čestitku poreza sa nekim predviđenim datumom isplate do 10. februara.
  Rekli su samo 27.000 dukata, a moja časna švora, (kćer sveštenika naše sekte – ministera nevinosti, časti i poštenja), ne može toliko ni po trotoaru u trećoj smeni da zaradi. Porez na poštenu krađu po celoj Srbiji, pa da l’ su normalni, sačuvaj Bože !
  :
  Idem da se žalim Perunu za sve greške…

 9. strani placenik kaže:

  Koliko sam obavesten od moje krtice iz vlade ,
  Planira se zakon o saobracaju u kojem ce se uvesti obavezna oprema pored rez. tocka, sijalica, prve pomoci i trokuta .
  Bice obavezno Badnjak, Krst i brojanica,
  Ko to ne bude imao ne moze dobiti tehnicki pregled,
  Nesto se suska da ce i Vuciceva slika biti zalepljena pored nalepnice.

 10. Marija kaže:

  Kazite mi da se salite.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *