nazad na vrh

Saobraćajna policija piše kazne svim vozačima kod kojih pronađe žuti prsluk

BEOGRAD, 11. decembar 2018, (Njuz) – Saobraćajna policija od danas će pisati kazne svim vozačima u čijim vozilima pronađe žuti prsluk, saznaje Njuz iz Ministarstva građevina, saobraćaja i infrastrukture.

Na ovu meru ministarstvo se odlučilo nakon poslednjih istraživanja, čiji su rezultati pokazali da žuti prsluci ugrožavaju sve učesnike u saobraćaju.

– Brojna istraživanja iz Francuske pokazala su koliku opasnost može da izazove korišćenje žutih prsluka. Ova nova saznanja se kose sa dosadašnjim viđenjem uloge i važnosti žutih prsluka, zbog čega je naša država odlučila da momentalno reaguje i spreči svako njihovo korišćenje već od danas – izjavio je naš izvor iz Ministarstva građevina, saobraćaja i infrastrukture, koji je tražio da ostane anoniman.

Prema njegovim rečima, saobraćajci će pisati kaznu od 8.000 dinara svakom vozaču kod koga pronađu ovaj opasan prsluk, dok će subotom ova kazna iznositi 12.000 dinara.

-Uskoro će i saobraćajna policija prestati da nosi žute prsluke i zameniće ih nekim prikladnijim, koji nikog ne mogu da ugroze, poput teget ili tamno zelenih – kaže naš izvor.

– Ovo nije kraj novim merama, čiji je cilj povećanje bezbednosti u saobraćaju. Kao što je poznato, korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje je zabranjeno, a novina je da se uvodi dva puta veća kazna ako se tokom vožnje čita Tviter – izjavio je naš sagovornik i napomenuo da će kazna biti još dva puta veća, ako se otkrije da vozači čitaju tvitove braće Trifunović.

Marko Dražić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Naprednim idejama nikad kraja. 5 000 000 x 8000=!!! Sa ovim parama mogu državu, bez ekonomije, narednih pet godina da održavaju.
    E da su se ovoga na vreme setili – ni penzije im ne bi trebale!

  2. Samo da ne ukinu i zuto svetlo na semaforu…Izginucemo…!

  3. Sinoc mi izbuslili gume na automobilu,dok sam gledao utakmicu najtrofejnijeg kluba trofeja ( lovacki da se izrazim).Gume sam menjao prkosno,bez oblacenja zutog prsluka…Prodje patrola saobracajne policije,i dobaci…EEeeee….Uvideli su da imam,opstenacionalno poverenje ,u institucije naseg sistema poluga i pajsera..

  4. За саобраћајце – розе прцлуци. Тако ћемо лакше да да им се увучемо. Мислим – у Еуропу. Анал-литички. Јер, Еуропа нема алтернатор! ‘Ајд’ живили!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix