njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

23. sep. 2014

Saobraćajni policajci upozoreni da je od danas u opticaju nova novčanica od 10 evra

10 evra novo

Svaki pripadnik saobraćajne policije je dobio fotografiju novčanice kako ne bi pomislio da je reč o falsifikatu

BEOGRAD, 23. septembar 2014, (Njuz) – Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova upozorila je sve saobraćajce da obrate pažnju pošto je od danas u opticaju biti nova novčanica od 10 evra.

Tokom protekle dve nedelje svaki pripadnik saobraćajne policije dobio je fotografiju i detaljan opis nove novčanice kako ne bi došao u situaciju da je odbije zbog sumnje da se radi o falsifikatu, saznaje Njuz.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić napominje da su saobraćajci detaljno upoznati sa izgledom nove novčanice i da građani već od danas slobodno mogu da je koriste prilikom pokušaja da se nagode sa policajcem zbog prekršaja koji su načinili.

– Na ovaj potez smo se odlučili kako bi omogućili da saradnja saobraćajne policije i građana nastavi da teče normalnim tokom, uprkos promeni izgleda novčanice. Uradili smo sve što je u našoj moći kako građane ne bi doveli u situaciju da im bude neprijatno usled neobaveštenosti nekog od pripadnika saobraćajne policije – objasnio je načelnik Rebić.

– Svi saobraćajci su obavešteni da je i stara novčanica još uvek u opticaju tako da građani koji ne raspolažu novom novčanicom slobodno mogu da koriste i staru ili da kombinuju staru i novu bez staha od eventualnih posledica – istakao je on.

Rebić je dodao da pripadnici saobraćajne policije nisu upoznati sa činjenicom da će od danas u opticaju biti i nova novčanica od pet evra jer za tim nema potrebe pošto, prema njegovim saznanjima, niko od njih do sada nije imao posla ni sa starom.

Soko Sokolović

 1. Ja sam kaže:

  Jedinica mere za mito u Srbiji se razlikuje od struke do struke.
  Tako je ona za:
  kasirke-10 dinara
  saobracajce, carinike, -10 evra,
  lekare, opstinare, -100 evra,
  hirurge-1000 evra
  tajkune-tender
  politicare-oni nemaju meru.

  1. aleksandar kaže:

   mislim da bi na usranu motku reagovali
   isto ponizno kao i na neogranicene pare,
   samo srbi nikad nisu probali sa motkom.

   1. Ja sam kaže:

    Na g.ona su oni navikli, a narod za motku nema vremena.
    Mesecima ga ljukali strahom od smanjenja plata i penzija i umesto da (narod) rastera one (vladare) koji su ga doveli dovde on razmislja da li da:
    -popravi ves masinu ili da pere na ruke (stednja energenata),
    -zameni ostecene plocice u kupatilu ili kopa poljski WC ( stednja vode za pice),
    -kupi novi traktor ili se vrati budaku (reforma agrarnog sektora),
    -upise se na fakultet ili u sns (stednja vremena do sticanja diplome),
    -ode u p.m. ili iz zemlje (ulaganje u sopstveno zdravlje)

  2. Stanarević kaže:

   Ne valja ti tabela: ja sam jednoj kasirki morao da ponudim celih 40€! A hirurga nikad nisam jeb'o, ali za te pare – mora da su mnogo dobri!

  3. Mizantropikus kaže:

   Carinik naplacuje flasama viskija.

  4. Vitez kaže:

   Bravo ! Vaš tender je prošao.

  5. nano kaže:

   A ja budala nepismena placala carinu! 175 Evro za Nemacki Grunding Tv.

 2. Stanarević kaže:

  Ja ne nudim pare saobraćajcima, već prvi zapretim: ako budeš pisao, tražiću suočavanje na sudu i reći ću da si mi pretio i tražio pare!
  Moje iskustvo potvrđuje da izbegavaju da imaju posla sa budalom, već radije opsuju, pljunu i krenu da hvataju nekog ko ne pokazuje zube.

  1. haha kaže:

   Meni tako zapreti sine pa da se nadjemo na sucavanju posto si tako jak na recima.

  2. peraizmujeza kaže:

   Bojim se da sada nose sa sobom snimače zvuka, i to već skoro godinu dana, i to u svim gradovima, pa obrati pažnju sledeći put, mogu ladno da te zatvore zbog nuđenja mita… Radi to ili očima ili rukama, ali nikako na glas! Možeš da zaglaviš i to jako duboko… Pozdrav!

  3. sisi kaže:

   ja sam ih varao na glupost nevidjenu …imao sam karticu sa slikom za potrebe jedne nvo i kada me zaustave ja ih pitam sta ima novo kolega (na to kolega stalno padaju )kada me pita kakve smo to kolege ja mu kazem da sam kontrolor nvo i pokažem karticu iz ruke a oni pošto nemaju pojma misle da sam neki inspektor i nikada me nisu kaznjavali …ha ha …

  4. Betmen kaže:

   Verovatno nisi naleteo na pravog koji će ti j….i m..u. Meni je zbog takvog ponašanja zveknuta krivična prijava a predhodno su me priveli i uzimali mi izjavu dobrih tri sata i meni i toj patroli pa sam na kraju na sudu dobio od advokata savet da mi je bolje da priznam i da platim 200000 dinara u dobrotvorne svrhe kako se dalje ne bi protiv mene vodio postupak na sudu, a ti ako imaš mnooogo para laj i kevći i dalje

 3. ariela kaže:

  Brzo će se oni navići na promenjen izgled…naši ljudi su to ne daju se zbuniti…sistem odavno funkcioniše i u vezi toga možemo biti ponosni. ..sve ide brzo bez većih zastoja pa ko dođe u Srbiju bez brige može da se opusti u saobraćaju …nema tog prekršaja koji ne može uz evrice biti oprošten…nemate sitno?..onda napravite vise prekršaja ili jednostavno zgazite nekog pa će vaše krupne novčanice odmah biti primljene. ..ma opušteno samo: Welcome in Serbia:)

  1. sve vas mrzim kaže:

   to*

 4. Sremac kaže:

  Prolazila je i novčanica od 1.000 din. Pa zbog smanjenja plata i penzija od 22% Jorgovanka za muriju sprema novčanicu od 780 din.

 5. Славко kaže:

  По двајс евра од данас.

 6. celtic kaže:

  Pitanje je hoće li policajci prihvatiti ovu odluku. Ionako dajemo pare onome ko nas tuče, a ne onome ko zna čitati.

 7. rasputchin kaže:

  Vozač (iz Leskovac) koji je uhvaćen u najlepšoj Ulici Todora Milovanovića u Nišu na Nišavi sa 0,24 promila alkohola u krvi radio je 12 sati za novu novčanicu od 10 evra.

  – Cajkanu sam ljudski ponudio zarađenu novčanicu, ali on nije prihvatio strane valute i zahtevao 120.000 dinara (moju godišnju platu) – žali se Srećko Tajkunić.
  – Onda sam uskočio u moj ”ševrolet aveo” i u Ulici Dušana Popovića u Nišu iz osvete u alkometar naduvao 4,24 promila alkohola u krvi, mada sam imao znatno više, a pijani saobraćajac me je pratio i nije mi dopustio da nastavim put – objasnio je vozač prodavačici cveća na ulazu i niško groblje.

  (Detalje o pijanom cajkanu možete čitati u štampanom izdanju Njuza.)

  1. Stanarević kaže:

   :-/ Još jedan vanbračni sin Rabindranatanatanatartana Tagorea…

 8. pandur kaže:

  10€?
  Ne, to ne primamo. Od 50 pa na više.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *