njuz-autor

AUTOR: urednistvo

10. apr. 2023

Šapić najavio da će svakog petka saopštavati nove cene karata za gradski prevoz

BEOGRAD, 10. april 2023, (Njuz) – Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas da će, počev od 14. aprila, svakog petka saopštavati građanima nove cene karata za gradski prevoz. On je tom prilikom objasnio da će pored novih cena karata Beograđanima na svakih sedam dana saopštavati i koje vrste karata će biti u opticaju za tu nedelju. Prema Šapićevim rečima, i vreme u koje će građani moći da saznaju sve ove informacije neće biti fiksirano, već će se saopštavati na svakih sedam dana.

– Prosto je nemoguće da se unapred odrede sve vrste karata i njihove cene pa ćemo, u zavisnosti od iskustava iz prethodne nedelje i predviđanja za narednu određivati koliko će koštati karte, kao i da li ćemo te nedelje imati recimo samo dnevne i mesečne, ili samo dnevne, a možda i samo one koje važe 90 minuta – rekao je gradonačelnik uz napomenu da će povremeno važiti i nedeljne karte.

– Način na koji će korisnici moći da kupe karte će se takođe menjati na nedeljnom nivou o čemu će građani biti obaveštavani. Nekada će to moći da se uradi samo na trafici, nekada i putem SMS-a i aplikacije, a imamo ideju da u nekom momentu i sve tri opcije za kupovinu karata budu građanima na raspolaganju – izjavio je Šapić.

– Postoji ideja da i trase autobusa menjamo na svakih sedam dana, ali da ne bismo dodatno zbunjivali građane sa tolikom količinom obaveštenja odjednom, zaposlićemo još 1,000 pripadnika komunalne policije, takozvanih “belih”, koji će ići od stanice do stanice i sve putnike obaveštavati o tome koji autbus te nedelje staje na njihovom stajalištu – dodao je prvi čovek prestonice.

On je istakao da će penzioneri i svi oni koji imaju više od 65 godina imati posebne pogodnosti jer će se o tome da li je prevoz za njih besplatan ili ne odlučivati na dvonedeljnom nivou.

Nenad Milosavljević

 1. voya montoya kaže:

  Ko ne plati na mostu, platice na cupriji…!! Uz pojacan broj belogardejaca, neophodne su i Skode, bar 250 komada, kad vec nema domacih Fiata…
  Nezaposlenih lica na listi povlascenjih-nema?? Njima ce mesecna karta poskupeti 3 puta, o cemu ne izvestavaju sludjeni novinari iz Prestonice…!!

  1. pera kaže:

   mislim da bi radnim danima trebalo uvesti besplatnu voznju od 4 do 8 pa od 14 do 18. a da se u periodu izmedju 8 i 14 placa 79, 99 dinara a da posle 18h bude uvedena karta koja ce vaziti 82 minuta a kostati 49, 99 dinara. vikendom da budu akcije u vidu popusta . a svakog prvog ponedeljka u mesecu da se organizuje nagradno izvlacenje…

 2. Пророк из комшилука kaže:

  Педерски водени пацов.

 3. NM kaže:

  zaista super ideja.. jedva cekam i druge slicne ideje . Koristenje javnog wc je zanimljivo, cijena treba da se isto tako mijenja, jer ako manje jedemo manje nam wc treba ..za povracanje trebaju premije da se isplate ..

 4. Podunavac kaže:

  Umesto konduktera u vozilima će se nalaziti šibicari, pa ko pogodi gde je kuglica moze da se vozi besplatno, a ko ne pogodi mora da plati!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *