Screenshot
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

18. apr. 2024

Šapić najavio da će svi beogradski đaci dobiti po 2.000 evra za kupovinu diplome

BEOGRAD, 18. april 2024, (Njuz) – Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada, saopštio je danas novinarima da će svi beogradski osnovci i srednjoškolci dobiti umesto udžbenika po 2.000 evra. On je tom prilikom objasnio da je ideja da se ta novčana pomoć iskoristi za kupovinu fakultetske diplome.

– Odlučili smo da odemo korak dalje i da umesto udžbenika, svakom detetu koje ide u beogradsku osnovnu ili srednju školu, obezbedimo novac za kupovinu diplome. Verujemo da će to značiti i roditeljima jer neće morati da ulažu novac i vreme u obrazovanje svoje dece – istakao je Šapić.

On je naveo da će u slučaju da su diplome nekih fakulteta skuplje od 2.000 evra, grad subvencionisati njihovu kupovinu.

– U ponedeljak ćemo objaviti spisak fakulteta čije su diplome na prodaju, a prijava će trajati do kraja avgusta. Potrudili smo se da deci obezbedimo što veći broj fakulteta kako bi svako od njih kupio diplomu u skladu sa svojim interesovanjima i željama. Ono što je važno da se napomene jeste da su u ovaj program uključeni i privatni fakulteti za one koji žele da se manje muče oko kupovine diplome – rekao je Šapić

Šapić je dodao da ovaj novac mogu dobiti čak i đaci koji ne žive u Beogradu, ali je neophodno da se njihovi roditelji pojave u glavnom gradu 2.juna kako bi se obavile neke formalnosti.

Soko Sokolović

 1. Владимир Николић kaže:

  Види се брига за нараштај секте, дабогда их они оперисали, на жалост ово спада у реалност, беше Тома диплома се не сећа шта је завршио.

 2. Smeška kaže:

  Apelujem na gospodina Šapića da uloži sav svoj autoritet i utiče na fakuktete da pojednostave svoje nazive. Neki imaju i po dve ili čak tri reči u svom imenu koje mladi teško mogu da zapamte. A nije uredu da ne znaju koji fakultet su za… pardon, čiju diplomu su dobili za dž.

 3. Ja sam kaže:

  Poštovani privremeni organu, mene me zanima dali ima nekaka univerzalisticka diploma koja objedinjava onli fakultete djuture?
  Kolika joj je cena i da li imam popust na političku podobnost?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *