nazad na vrh

Savamala dobija spomenik Neznanom maskiranom junaku

Budući izgled Neznanog maskiranog junaka

BEOGRAD, 3. maj 2016, (Njuz) – Skupština grada Beograda odlučila je da u Savamali, delu grada u kojem se gradi Beograd na vodi, podigne spomenik Neznanom maskiranom junaku u čast nepoznatim ljudima u fantomkama zbog izuzetnog doprinosa razvoju ovog dela prestonice.

Prilikom predstavljanja makete spomenika, koja će uskoro biti zamenjena i pravim spomenikom, gradonačelnik Beograda Siniša Mali naveo je da je to tek mali gest zahvalnosti u odnosu na ono što su maskirani heroji učinili za napredak Beograda, ali i Srbije.

– Niko ne zna ko su oni. Niko ne zna odakle su. Čak ni policija. Ipak, oni su se pojavili, porušili ono što, da se ne lažemo, smeta napretku i nestali u noći. Poput superheroja koji pomažu svom gradu i pritom ne traže ništa za uzvrat, oni su pokazali kako svi treba da radimo. Bez previše filozofije i uvijanja. Kada nešto treba da se uradi, samo uzmi i uradi to. Ne čekaj da to učini neko drugi samo zato što to procedura nalaže – izjavio je Mali i dodao da je ovo mnogo više od rušenja nekoliko objekata, da je to jedna životna lekcija.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je na otkrivanju makete da ne zna za koga su preduzimljivi anonimni momci glasali, ali da je ono što su uradili vredno divljenja.

– Možda čak i nisu glasali, jer je ipak trebalo vremena za pripremu onakve impresivne akcije, ali u njihovom poduhvatu prepoznajem odlučnost, hrabrost i anonimnost, što su sve osobine koje su neophodne za sprovođenje teških odluka i radikalnih, ali neophodnih mera – naveo je premijer Vučić.

Spomenik Neznanom maskiranom junaku biće jedinstven po tome što će biti napravljen od ostataka porušenih objekata u Hercegovačkoj ulici, a njegov pogled biće okrenut prema promenadi, hotelu sa pet zvezdica i kuli Beograda na vodi.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Savamala je tradicionalno bila prepoznatljiva po crvenim fenjerima, Ovaj spomenik, primer agresivne bitke protiv svega lošeg u prestonici, treba da bude poput zvezde Madere – Ronalda, u čijem se lik vidi sav ponetncijal, samo bez lopte, u ruci sa crvenim fenjerom.

 2. Pravi spomenik pocetku trećeg mandata napredne vlasti i upozorenje svim gradjanima da se uvek podsete s'kim imaju posla!

 3. SNS želi da proslavi pobedu i počasti gradjanstvo tako što će uz sledeći broj svog oficijelnog tabloida “Informer” svaki čitalac dobiti besplatno primerak knjige “Fantom-kama sutra”. U njoj se možete obavestiti o najnovijim pozama koje vlast želi da isproba na vama u sledeće četiri godine.

 4. I zaslužio je bate. Do skora su presretali auta sa parama pa pošto para više nema sada ruše umesto vlasti. “sve za preduzeće”

 5. Mi cemo ga u zargonu zvati ‘nadjemo se kod Fantoma’ kada se jednog dana, najdalje 2020-te budemo jurili po lavirintu makete BGD NV!

 6. Kurir i Blic predlazu i da se podigne spomenik neznanom ubici nesrecne zene u Borci. Coveku koji vec mesecima dize tiraz ovim perjanicama istrazivackog novinarstva.
  Takodje, nude 2 miliona dinara svedoku ubistva da nikada ne progovori.

  • Bravo! Takodje da se podigne spomenik neznanom kantrimenu koji je nakon one noci i divljanja na Brankovom mostu, iznenada nestao u hodnicima vremena.Da se ne zaborave ni “borbeni” audiji iz veselih devedesetih, na koje ova nova/stara vlast moze da bude ponosna. I da se sasiju fantomke po meri za mladog pink mitrovica i sofersku koleginicu mu, petru.

 7. Najnovija vest.Policijski crtači uradili kroki foto robot grupe fan toma i ostalih…

 8. Pravi superhikovi, samo je njujork imao jednog i to u stripu, a mi imamo gomilu onih koji otimaju sirotinji da bi davali bogatima (makar i arapima) i to stvarnih. Mada nam život očito više liči na strip, nego na istinu.

 9. Haha
  Ubrzo ce ostati samo Beograd na vodi od cele Srbije…
  Gledali tj glasali ste sad se divite…

 10. Još je živ Valter /Bata Živojinović/ ako bi njega zamolili rešio bi za tili čas ko su maskirani počinioci i organizatori.Ministar policije dr Stefanović nije našem Bati ni do kolena mada nema titulu doktoranta.Valtere pomozi za ime boga, narod vapi za tvoju pomoć.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix