nazad na vrh

Sebastijan Kurc naučio svoju prvu psovku na srpskom

Sebastijan Kurc naučio reč koja najbolje opisuje u kom pravcu ide Srbija

BEOGRAD, 9. februar 2016, (Njuz) – Nakon snažne diplomatske aktivnosti sa Srbijom i čestog kontakta sa srpskim zvaničnicima, ministar spoljnih poslova Austrije gospodin Sebastijan Kurc naučio je konačno i svoju prvu psovku, saznaje Njuz.

Gospodin Kurc je, prema nezvaničnim saznanjima, psovku naučio od spskog ministra spoljnih poslova, gospodina Ivice Dačića.

– Znate kako, gospodin Kurc je toliko puta već bio ovde da ga mi osećamo kao našeg. I onda je red bio da nauči neku psovku – kaže izvor iz Vlade koji je želeo da ostane anoniman – Puno se radilo, i onda je moralo i da se neki put ode u kafanu, a tamo se, znači, i popije, i čovek se opusti… sve je neminovno vodilo ka tome da prva reč koju gospodin Kurc nauči bude jedna naša sočna psovka – dodaje ovaj izvor.

Kako Njuz saznaje, austrijski ministar spoljnih poslova je jednom prilikom u kafani želeo da zna koji izraz je najbolje iskoristiti kada želi da opiše kuda ide Srbija, kada mu je u šali neko od prisutnih rekao da za to postoji jedan izraz ali da je nepristojan.

– On je toliko insistirao i upinjao da mu kažemo koji je to izraz da smo to na kraju i morali da uradimo. Jako se smejao kada smo mu objasnili smisao te psovke. Konstatovao je sa žaljenjem da oni u Austriji nemaju baš takve izraze – navodi izvor iz Vlade.

Prema rečima dobro upućenih, psovka o kojoj je reč je “Srbija ide u peršun”.

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Ja mislim da Srbija ide do njegovog porodicnog imanja, al mu to nisu smeli objasniti da ne pomisli bukvalno!

 2. A sledece su:
  -a u persun krasni
  -popusi mi persun
  -do persuna
  -metnem te na persun
  Dopersunilo mi je da nabrajam vise.

 3. Mislim da je Edge-u pun kufer gdina Kurtza! ipak, uctivi gospodin je neocekivano odreagovao!

 4. Treba da odrzi sastanak sa gradonacelnikom. Vec vidim naslov- Mali primio… austrijskog sefa diplomatije:)

 5. “Pametan si kao Sebastijan”.

 6. Nije ni čudo što Sebastijan toliko voli Srbiju: Starletama viri iz očiju, svi polako idemo u njega, a sa Vučićem je na ti.

 7. A sutra ocekujem naslov u Austrijskim novinama: Serbien geht in Petersilien!?…nas i njihov Humor haha…ko du.e i oko!…super ebote…sto rece Matija Beckovic.

 8. Mislim da ovaj Kurc svirucka malo Kurcu!
  Ali ne na Srpkom vec na Dojce sprahe.

 9. “Nur über mich ins Europa”, rece Sebastijan, sto bi na sumadijskom znacilo, “Samo preko Kurca u Evropu”.

 10. А Б В Г Д Е…Е Е до Kurtza…

 11. Misilm da bi iz poštovanja prema ministru spoljnih, a u Srbiji unutrašnjih, poslova Austrije trebalo ga kulturno oslovljavati sa Penis.
  Ružno je da naslov bude: “Sastanak Kurca i Vučića”, “Vučić u Kurcu pronašao iskrenog prijatelja” i slično. Ljepše bi zvučalo “Sastanak Penisa i Vučića “Penis je u Srbiji dobrodošao”.

 12. Da li smo mi nesto potpisali sa tzv Evropom – da primamo Sebastijana jednom mesecno. Ili covek voli da dodje.

 13. “Skini mi se s prezimena!”

 14. Više nema onoga “Srbija do Tokija”, sad je “Srbija do Kurtza”

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix