nazad na vrh

Šest načina da te domaćini više nikada ne pozovu na slavu

Svako od nas ima u životu ljude koje baš i ne voli preterano, a koji stalno zovu na razne događaje i svetkovine. A možda jednostavno spadate u one malobrojne koji nisu baš slavski tip osobe – ima nas svakakvih – a konstantno ih zovu na iste. U tim slučajevima, postoji nekoliko taktika čija primena će osigurati da tokom sledeće sezone slava budete pošteđeni poziva na slave. Ili će se bar drastično prorediti.

1. Zadenite domaćici 1000 dinara u dekolte kad vam donese pivo

Kada vam domaćinova žena donese pivo, nonšalatno joj ubacite 1.000 dinara u dekolte i namignite joj, a onda nazdravite domaćinu i ispijte pivo na eks. Ukoliko primetite da vas gleda popreko, dajte i njemu 1.000 dinara.

2. Kažite za oslić da je pangasijus

Svaki domaćin koji drži do sebe, na slavskoj trpezi će imati šarana ili bar hoki oslića, a po svaku cenu će izbegavati jeftinu kopiju oslića pod imenom pangasijus. On se jede samo tokom ostatka godine. Zato je jedna od najvećih uvreda za domaćina da mu kažete “Dobar ovaj pangasijus!”. Tu rečenicu možete upotrebiti samo ukoliko ne želite da vas domaćin pozove na sledeću slavu.

fileti pangasijus

3. Pitajte je li slavska pogača bezglutenska

Tradicija je jedno ali zdravlje je nešto sasvim drugo. Svako moderno domaćinstvo mora voditi računa o prehrambenim navikama gostiju i slava tu ne sme biti izuzetak. Naravno, posle ovakvog pitanja ne morate da brinete da li će sledeća slava kod istog domaćina biti gluten-free ili ne, jer toj slavi nećete prisustvovati

slava kolac

4. Pitajte koja je šifra za Wi-Fi

Jedno od najnepopularnijih pitanja na slavama koje možete da uputite domaćinu je “koja je šifra za wi-fi”. Ako već morate da ga postavite, gledajte da se makar pre toga prekrstite i poželite srećnu slavu, biće još nezgodnije je ako to izgovorite na ulaznim vratima dok skidate kaput. Zapravo, jedina gora stvar koju možete da izgovorite je ako tokom večere pitate domaćicu gde se nalazi najbliži Mekdonalds.

telefon

5. Obrazložite u detalje svoju teoriju da je Sveti Nikola zapravo Deda Mraz za siromašne

Zanimljive teme za slavskom trpezom su neizbežan deo svake slave, tako da je ovo idealna prilika da iznesete vašu, možda ne baš tako popularnu, ali definitivno naučno utemeljenu teoriju o svrsi postojanja Svetog Nikole pored luksuznije verzije – Deda Mraza. Naravno, najpogodnija slava za to je upravo Sveti Nikola, koja se iz nekog razloga ne zove Deda Mraz.

santa-1024451_1920

6. Upalite tompus na slavsku sveću

Nakon što se dobro najedete i stigne vam kafa, izvadite tompus koji ste usput kupili na trafici. Provucite ga ispod nosa, glasno omirišite, potom usnama otkinite vrh i uz glasno “pućkanje” pripalite tompus na plamen slavske sveće, a zatim dunite dim u facu domaćinu. Pazite da tompusom ne progorite jaknu dok vas budu izbacivali napolje.

cigare

 

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi: ,
 1. 7. Reći domaćici da ne mora da kleći, dok pali sveću.
  8. Pitati domaćina šta misli o odličnim iskustvima Suzane M. sa orošavanjem.

  • 5.1 Obrazložite u detalje svoju teoriju da Njuz profitira od reklamiranja Jelen piva

   • 5.2 Pokušajte da započnete razgovor za stolom iznošenjem teorije da je ovaj tekst napisao marketinški tim Apatinske pivare AD
    5.2.1 Potkrepite ovu teoriju činjenicom da su slavski kolač i ruka koja drži Jelen pivo na njuz reklami naknadno dodati u fotošopu

 2. Povucite domacicu za usi, pozelite joj srecan rodjendan i dunite u svecu.

  • a ako ste musko domacina poljubite u usta.

   • Доћи са свећом и са врата скрушено рећи “Ко зна зашто је то добро—Божија воља, шта ћеш…Нек’ иде по реду…”

    • Pokucao ja tako pre 20 godina na jedna vrata sa flasom vina u rukama i naucenim tekstom:
     -Dobar dan domacine, evo mene i kod Vas da vam…(ne stigoh da zavrsim sa…pokazem Kirby), a on meni, bez pogovora, pokaza rukom da udjem u dnevnu sobu.
     A unutra, sede ljudi oko klupe na kojoj je stajao kovceg sa pokojnikom. Sta mi je drugo preostalo nego da kazem :
     – Srecno veselje…okrenem se i odem.

 3. Slava Nam…

 4. ,,Vi mora da ne citate NJUZ, kad ne sluzite Jelen”?

 5. Ja nemam pojma koliko i vi, samo sam čuo da se na slavu ne poziva.

 6. ˇPitati domaćina da se zapali malo šita na kandilu

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix