njuz-autor

AUTOR: urednistvo

28. jan. 2011

Seks u svetu nepoželjan, Srbija opet van tokova

Nemamo para za skupe igračke

TOKIO, BEOGRAD, 19. januar 2011, (Njuz) – Mladi u Srbiji sve više su zainteresovani za polne odnose, dok u Japanu i na Zapadu to interesovanje iz godine u godinu opada, čime je Srbija još jednom izgubila trku sa aktuelnim svetskim trendovima, pokazala su najnovija istraživanja japanskog ministarstva zdravlja i beogradskog Filozofskog fakulteta.

Rezultati istraživanja japanskog ministarstva pokazali su, naime, da oko 58,5 odsto devojaka i 36 odsto mladića starosti između 16 i 19 godina nije zainteresovano za polne odnose, dok je među mladima starosti od 25 do 29 godina čak 33 odsto onih koje seks ne zanima.

U Srbiji je, sa druge strane, situacija drastično drugačija. Prema zvaničnim podacima istraživanja katedre sa psihologiju Filozofskog fakulteta, više od 60 odsto mladih između 16 i 19 godina je vrlo zainteresovano za seks, dok je u starosnoj grupi između 25 i 29 godina čak 76 procenata onih koji pokazuju interesovanje za seksualne odnose i rado stupaju u njih.

U zaključku istraživanja navodi se da Srbija, nažalost, i u ovom segmentu kaska za aktuelnim svetskim trendovima, te da su podaci o visokom procentu mladih koji žele seks, uprkos činjenici da on u svetu više nije moderan i poželjan, „iznenađujući i nadasve poražavajući”.

– Veliki broj onih koji i dalje žele seks ne može se objasniti drugačije nego izuzetnom konzervativnošću mladih, nespremnošću da menjaju tradicionalne obrasce ponašanja, kao i nedostatkom svesti koliko je seks zapravo opasan i koliko je, u stvari, zdravo uzdržavati se od tako rizičnih aktivnosti – ocenjeno je u saopštenju istraživačkog tima.

Seksualni terapeut i psiholog Jovan Marić, međutim, smatra da su za povećano seksualno interesovanje mladih u Srbiji krivi prvenstveno siromaštvo i nizak standard.

– Mladi u Srbiji seks vide kao besplatnu razonodu ili razonodu koja, u najgorem slučaju, vredi koliko i jedan „Romed” kondom. To je, priznaćete, znatno jeftinije od iPhonea, PSP-a i drugih luksuznih zanimacija koje sebi mogu da priušte mladi u Japanu i na Zapadu, a koje su znatno bezbedniji oblik zabave. Takva zabava takođe pruža mnogo više mentalnog i telesnog zadovoljstva nego seks, koji se ne može porediti sa uživanjem kakvo stvara igranje Warcrafta ili špijuniranje prijatelja pomoću mobilnog telefona – kaže Marić.

Prema njegovim rečima, mladi u Srbiji osuđeni su na nemaštinu i to ih primorava da se okrenu klasičnim i, u naprednom svetu prevaziđenim zabavnim sadržajima kao što su seks, druženje i izlasci. Sa druge strane, mladi u razvijenim zemljama na raspolaganju imaju znatno veći izbor zabavnih sadržaja, ali i poslova kojima mogu da se bave, što presudno utiče na njihovu veliku nezainteresovanost za aktivnosti kao što je seks.

 1. Lipov med kaže:

  ha ha, upravu ste :)

 2. Blagzor kaže:

  Ne znam jel ste ozbiljni ili ne :)

 3. Asexual and proud kaže:

  Ovo je tako infatilno, najgori članak koji ste ikad objavili. Da prostite, jeb'o vas seks.

 4. Modesto Asiano kaže:

  Po tvrdnji japanskih medija i vlade Japana. ova vest, (sexless problem), ne pripada dečijoj igri.
  http://mdn.mainichi.jp/mdnnews/news/20110113p2a00m0na006000c.html
  http://www.manolith.com/2011/01/17/the-japanese-are-losing-interest-in-sex/

  Moguća bojaznost od 8 milijadre stanovnika čini da i u Kini novonastale srednje klase preferiraju odistati od “jedinoga sina”.
  Isti Kinezi koji su do nedavno jeli psa, danas ga čuvaju kao kućnog ljubimca. Niže od Kine nedozrelost savesti čini matrijarhalne nepisane zakone i brojnu gladnu decu.

  Uzmemo li za primer “Australia Open”, spoznaćemo da je Kineskinja Na Li bez seksa dospela do finala po povišenoj temperaturi Melburna.

 5. jordan kaže:

  Vazno je da smo mimo normalnog sveta, pa i na ovakav nacin.
  Nikada Europa mi postati necemo!

 6. janko kaže:

  aaaaaaaaaaaaaaaaa
  ovo je godina
  sirotinjske
  zabave

 7. Nestorović Hranislav kaže:

  Da dosta smo primitivni, tako da seksa ima u izobilju. Čak i u politici je primećeno povećanje odnosa, pogotovo između ludih i zbunjenih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *