njuz-autor

AUTOR: urednistvo

12. apr. 2012

Seljak povećao prinose nakon što je poslušao uputstva političara

Zemljoradnik želi da se oduži političarima tako što će ih posavetovati kako da vode zemlju

ARILJE, 12. april 2012. (Njuz) – Dragorad Petrović (57), zemljoradnik iz sela Trešnjevica, nedaleko od Arilja, znatno je uvećao prinose na njivi nakon što je danima na televiziji slušao savete političara o gajenju pojedinih sorti povrća.

Novinar Njuza imao je priliku da se uveri u kvalitet Dragoradove zelene salate, mladog luka, rotkvica i spanaća, koji su ovog proleća rekordno rodili, a što je sve rezultat, kako on kaže, “pažljivog praćenja uputstava Tadića, Nikolića, Dinkića i drugih političara na televiziji”.

– Toliko lepo i pametno pričaju da sam naučio mnogo toga o poljoprivredi što nisam ni od svog oca i dede. Čak mi i krave daju više mleka od kada sam počeo da ih mazim kao što to oni rade. Opčinila me je dobrota političara koji daju besplatne savete u terminima koje oni moraju da plate – kaže Dragorad i dodaje kako je “velika šteta što ih nije bilo da o poljoprivredi pričaju na jesen kada je sejao pšenicu, jer je siguran da bi ovogodišnji rod bio rekordan”.

Dragoradove komšije kažu da su u početku bili skeptični prema njegovim tvrdnjama da su “stranački programi puni korisnik saveta za poljoprivrednike i stočare”.

– Toliko smo oduševljeni Dragovim prinosima da smo odlučili da i sami pomno pratimo sve što političari govore jer možda čujemo rešenja i za veće životne probleme. Mi više ne provodimo vreme u njivi već ispred televizora – kaže Dragoradova prva komšinica Milanka Jugović.

Za kraj razgovora, Dragorad nam je otkrio da bi žarko želeo da se oduži političarima za nesebičnu pomoć tako što će im dati neke savete oko vođenja zemlje, ali da su mu sekretarice iz stranaka rekle da se javi negde u maju jer je sad teško dopreti do bilo koga od njih.

– Razumem ih potpuno jer sada verovatno idu po selima i pomažu ljudima pošto je sezona sadnje – rekao je Dragorad.

Miroslav Vujović

 1. Golub kaže:

  Naučno je dokazano da krave daju kvalitetnije mleko, a i biljke veće prinose kada im se pušta muzika… naročito klasična…..
  Sad, siguran sam da bi neko od pametnih i brižnih političara moga da, svojim šarmom, ubedi Betovena, ili recimo, Mocarta da sviraju širom plodnih ravnica Vojvodine…..

  Samo predlažem……

  1. trabant kaže:

   A ko drugi ako ne Palma!

  2. ja kaže:

   Ne mogu Betoven i Mocart, oni su prestali da sviraju još dok su političari bili mali.

  3. mirko kaže:

   za pustanje muzike kravama mora da se plati muzicki dinar -oko 6,000dinara :)

 2. ja kaže:

  “Mi više ne provodimo vreme u njivi već ispred televizora

  Read more: https://www.njuz.net/seljak-povecao-prinose-nakon-sto-je-poslusao-uputstva-politicara/#ixzz1rourGrzn

  :D :D :D

 3. Neverni toma kaže:

  Ustaje seljak u zoru i ide u štalu da nahrani krave, posle nekoliko desetina sekundi vraća se zbunjen i upita suprugu. Ko je nahranio kravu, ti ili Tadić?

 4. celtic kaže:

  Ime protagoniste – Dragorad. Uredništvo, zadivljen sam!

  1. mamamimi kaže:

   Al’ nije Malešević

   1. celtic kaže:

    Ja sam mislio na one kojima na licu i u imenu piše nadmorska visina rodne grude, i da, uvredljivo sam mislio ;-)

 5. Džoni kaže:

  Institut za poljoprivredu iz Sremske Kamenice je u svom istraživanju utvrdio da krave zaista poveruju u predizborna obećanja Tadićija i Tome pa prave više mleka dok ih ovi maze i češkaju. Takođe je utvrđeno da je tih dana plodnost krava dosta povećana, ali na žalost kandidati su jako zauzeti kampanjom, pa ništa od povećanja stočnog fonda.

  1. Ksenija kaže:

   Sad se setio da ih posluša?!
   Eh, koliko naše selo teško ubediti. To je odavno poznato da TV program pozitivno utiče na domaće životinje, naročito krave, pa je pod pretpostavkom da svaki iole ozbiljan domaćin to zna i da je svojim kravama omogućio da gledaju televizor, uvedeno da se pretplata plaća po električnom brojilu, tako da domaćinstva koja imaju posebno brojilo u štali dobijaju i poseban račun za tv pretplatu, jedan za štalu (krave) i jedan za kuću.
   Još se ljudi bunili zbog toga…

 6. ariela kaže:

  Ja koliko ih slusam sad pred izbore mogla bi poceti da se bavim poljoprivrednim radovima iako o tome bar dosad nisam pojma imala…sve se da nauciti od mudrih glava…

 7. mirko kaže:

  to su oni kerenuli po selima da ovi vise nekrecu traktorima u gradove . :)
  inace sve njihove savete slusaju zato i neznaju kako da vrate kredite koji su im dati uz pomoc vlade a u organizaciji firmi raznih svastika iz vlade .

 8. Uroš kaže:

  Kupujem 20 hektara plodne zemlje. Šifra “kandidat”.

 9. mamamimi kaže:

  Pustite zeleniš, šta je sa malinama?

  1. celtic kaže:

   Malinari su već jednom dobili po šljivu ispod oka, nemaju više
   vremena za maline….

   1. mamamimi kaže:

    … jer su imali neka posla sa zelenim bostanom.

    1. celtic kaže:

     To je Ivica sve obrao na onom foto njuzu gore desno….

 10. Ikebana kaže:

  A kako kampanja utiče na praziluk?

 11. Ikebana kaže:

  Znam da ne možete da prenesete sve njegove “bisere”, ali “On je s domaćinom razgovarao o … različitim tehnikama za farbanje uskršnjih jaja”!

  http://www.blic.rs/Vesti/Politika/317152/Tadic-Duboko-verujem-u-uskrsnuce-Srbije

  1. Ikebana kaže:

   Ne mogu da verujem da ta vest nije iz NJUZove “kuhinje” :) :)

  2. Арса kaže:

   1) мили моји Њузовци, колико год се ви трудите, овај кандидат сам себи прави ”најбољи” публицитет
   2) питам се колико минута се кандидат задржао у посети ”старој демократској породици” и, како сам приметио, ја то питање ”сматрам веома важним”
   3) село се правилно зове Јабучје а на ”Јабучке” што је небитна информација али носи много више смисла него вест из истих новина да је Зоран Цвијановић купио нову Хонду (и то на кредит, иако му је и стара била добра)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *