nazad na vrh

SENZACIONALNO: Kad namažete letnje gume Pavlovićevom mašću ne morate da stavljate zimske

Koliko i kako namazati Pavlovićevu masta zavisi od marke, veličine i starosti gume

SRBIJA, 10. novembar 2021, (Njuz) – Dragiša Jović iz Železnika, koji se predstavlja kao antigumar, objavio je da već drugu sezonu ne menja letnje gume sa zimskim, već da letnje premaže Pavlovićevom mašću i one automatski dobijaju karakteristike zimskih.

I ne samo to, kako kaže, tako premazane letnje gume sa Pavlovićevom mašću su još kvalitetnije i bezbednije nego prave zimske, a policija ne može da utvrdi da u stvari na vašem automobilu imate letnje gume.

– Te zimske i letnje gume su najobičnija izmišljotina gumarske mafije samo da bi na nama vozačima zarađivali novac. Ja sam pronašao način kako da to rešim, odnosno ovu tajnu mi je otkrio jedan vulkanizer prošle godine pred sam kraj njegovog života. “Dragiša”, rekao mi je kad mi je na samrti poslednji put menjao gume “Ne mogu na onaj svet ako nekome ne otkrijem ovu tajnu”, a ja je sada otkrivam svima da znaju, kaže Jović.

On dodaje i da je napravio viber grupu “Pavlovićeve gume” u kojima drugim vozačima deli savete kako da letnje gume premažu sa čuvenom mašću.

– Ima tu nekoliko caka. Koliko i kako namazati Pavlovićevu masta zavisi od marke, veličine i starosti gume. U grupi je takođe i nekoliko savesnih vulkanizera koji ne žele da budu u službi gumarke mafije, rekao je Jović.

On je ispričao i da ga je policija više puta zaustavila, ali da nikada nijedan policajac nije provalio da umesto zimskih ima letnje gume premazane Pavlovićevom mašću.

– Sam mi je jedan jednom namignuo posle kontrole i tiho mi, da ga kolega ne čuje, rekao “Mi smo naši”, dodaje Jović.

Bane Grković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:
  1. Zašto to radite? Mogla bi to i soda bikarbona uraditi , ne?

  2. Guma ne može da upije mast, ovo je valjda novinarska šala.
    A što se tiče uticaja vrste gume na kontakt sa podlogom, sjetite se svojih đonova – na kojima se klizate zimi više ili manje. Pa onda uvećajte pritisak na podlogu i kinetičku energiju nastalu kretanjem, i to uvećajte stotinama puta – najmanje toliko je automobil teži i brži od tijela čovjeka, i to kad se ne vozi brzo.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix