nazad na vrh

Šešelj traži da se Zvezdanu Jovanoviću pruži šansa za još jedno ubistvo

Šešelj smatra da Jovanović zaslužuje da se ponovo nađe na ulici sa puškom u rukama

BEOGRAD, 12. maj 2017, (Njuz) – Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj zatražio je na današnjoj sednici parlamenta da se Zvezdanu Jovanoviću omogući da izvrši barem još jedno ubistvo.

Lider radikala zahtevao je tom prilikom od predsednika Nikolića da po hitnom postupku pomiluje Jovanovića i da mu pruži šansu da opet nekoga ubije.

–  Zahtevam da predsednik Nikolić obavesti javnost zbog čega još uvek nije potpisao pomilovanje za čoveka koji je osuđen na najtežu kaznu robije zbog ubistva samo jedne osobe. Smatram da je Jovanović nepravedno osuđen i da je zbog dobrog vladanja zaslužio da ubije još nekoga – istakao je Šešelj.

– Mi srpski radikali smatramo da zbog ubistva Đinđića niko ne treba da robija, a pogotovo ne čovek koji ga je ubio. Da je izvršio još neko ubistvo i dalje bi moglo bi da se priča o tome da li je kazna adekvatna, ali 40 godina zatvora zbog samo jednog čoveka je skandal i zbog toga zahtevamo da se Zvezdan Jovanović opet nađe na ulici sa puškom u rukama – rekao je prvi čovek SRS-a.

Lider radikala je napomenuo da bi Jovanović, zbog nepravde koja mu je naneta ovako strogom presudom, morao kao neki vid kompenzacije da dobije barem jednu ulicu sa svojim imenom.

– Idealno bi bilo da to bude Ulica admiral Geprata, pošto je sa te lokacije pucao na Đinđića – objasnio je on.

Soko Sokolović