Nadmorska visina nema uticaja na kontracepciju
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

16. okt. 2018

Šesti sprat proglašen za kontraceptivno sredstvo godine u Srbiji

SREMSKA KAMENICA, 16. oktobar 2018, (Njuz) – Institut za prevenciju trudnoće i suzbinjanje nataliteta iz Sremske Kamenice proglasio je šesti sprat stambenih zgrada za najbolje kontraceptivno sredstvo u Srbiji.

Doktor Aleksa Dučić sa ovog institiuta u izjavi za Njuz rekao je da se u praksi šesti sprat pokazao kao daleko efikasnije sredstvo od kondoma, kontraceptivne pilule, spirale, pilule za dan posle i prekida odnosa.

– Naše istraživanje je obuhvatilo celu zemlju i došli smo do neverovatnih rezultata. Naime, nijedan seksualni odnos do koga je došlo na šestom spratu nije rezultirao trudnoćom, dok je nešto više od 80% seksualnih odnosa na prizemlju i prvih pet spratova kao posledicu imalo trudnoću. Procenat bi bio i veći kada bismo isključili peti sprat, jer ako izuzmemo Beograd i Novi Sad, u ostatku Srbije taj sprat ima isti kontraceptivni efekat kao i šesti. U Beogradu i Novom Sadu vrlo lako možete da zatrudnite i na petom, zbog toga smo tu granicu za kontracepciju pomerili na šesti sprat – objasnio je Dučić.

– Želim samo da napomenem da nadmorska visina nema uticaja na kontracepciju i da parovi koji ne žele decu ne treba da se oslanjaju na nju jer, bez obzira na to što seksualne odnose upražnjavaju na nadmorskoj visini koja višestruko prevazilazi visinu šestog sprata, ukoliko su u prizemlju, ili prvih pet spratova zgrade koja je na planini, postoji ista opasnost da dođe do trudnoće, kao i kada su na istom spratu u ravnici. Zbog toga apelujem na ljude da se drže proverenih metoda, da paze na kom su spratu i da ne slušaju „bapske“ priče – dodao je poznati stručnjak.

Dučić je upozorio da će građani Srbije, ukoliko se obistini najava predsednika Vučića o gradnji četvorospratnica, teško moći da izbegnu seksualni odnos bez trudnoće.

Soko Sokolović

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Jedino, uspešno, kontraceptivno sredstvo u Srbiji je SNS, jer evo, već godinama, uspešno abortira već rodjene i odrasle Srbe (naročito obrazovane), pa ih je u Srbiji sve manje i manje!

  2. scoby kaže:

    Umesto sve luđih teorija AV-a, zar nije jednostavnije doneti Zakon o pravu prve bračne noći za sve članove Centralne Otadžbinske Uprave unapređenih šešeljoida, i tako nastaviti slavnu tradiciju dahija?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *