nazad na vrh

Šestogodišnji Vijetnamac unapređen u menadžera u fabrici Najk patika

Ho se nada da će jednog dana uspeti da kupi patike

NAM ĐIANG, 7. jun 2012, (Njuz) – Ho Ši Fua, šestogodišnji Vijetnamac iz malog sela kod delte Makonga, unapređen je danas na poziciju menadžera u Najkovoj fabrici patika zbog dobrih rezultata i izvanrednog odnosa sa zaposlenima, saznaje Njuz.

Ho Ši Fua, koji je sa kompanijom od svoje treće godine, svoju poslovnu karijeru u Najkovoj fabrici patika započeo je u sektoru za upertlavanje, a posle svega dva meseca na toj poziciji, unapređen je u supervizora ušivanja logoa i pakovanja artikala u kutije.

– Kada sam počeo da radim za Najk, nisam ni sanjao da ću moći ovoliko da napredujem. Trebao mi je novac, moja porodica i ja nismo imala dovoljno sredstava za preživljavanje, a Najk je bio jedini izvor da se zaradi koji dolar – izjavio je Fua.

Na pitanja novinara Njuza zašto je baš mladi Fua dobio unapređenje na poziciju menadžera, generalni direktor Najka za Vijetnam, Stiven Rodžers, odgovorio je da “ne može imati ugled kao rukovodilac  neko ko nije majstor svog zanata, a da je Fua već više puta dokazao da je stučnjak”. Rođers je dodao još da Fua i dalje drži rekord za najbrže uperlavanje i pakovanje u kutiju Er Fors 1 patika u istoriji filijale i da tako neka veština nije smela biti protraćena na trivilajne poslove.

Ljubimac kod zaposlenih, Ho Ši Fua izjavio je da je izuzetno počastvovan novim unapređenjem i da će ogromnu povišicu iskoristiti da nahrani svoje čitavo selo, a nada se da će u dalekoj budućnosti uz pametnu štednju, moći da obezbedi sebi jedne dobre patike.

Goran Mirković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Brateeeeeeeeeeeee koje kidanje.
  RESPECT

 2. Zaboravili ste da napomenete da će mu radno vreme sada biti samo 14h umseto dosadašnjih 18h.

 3. Tako cemo i mi… kad porastemo…

 4. Биберче сине, биберче, некад је био жгољав и никакав, а онда је почео да пертла и види га сад.

 5. Razbiće se od pirinča da mu neće biti dobro.Ma ako,i on malo da se proveseli…

 6. Naj Ki Šu :)

 7. Nek za sada kupi polovne Nike patike za 200 dinara kao i ja .

 8. Greška, sektor za pertlanje je u Nemanjinoj ;-)

 9. Pa sta to rolate , kad imate takvu inspiraciju ..??
  Majstori !!!

  Boban.

 10. Vidi kako mali radi i zaradjuje…a kod nas je “idi kod majke da ti kupi najke”..

 11. Ahaaa, a niko nije napomenuo da je on član najpoznatije političke partije u Vijetnamu još od svojih godinu dana…
  Njemu je ”uspeh” bio zagarantovan još od rođenja…

 12. O, Bože, stomak me boli…
  “… sektor za upertlavanje…”

 13. Brutalno dobro :)

 14. na pitanje novinara njuza….

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix