Ogromna potražnja za ovom profesijom na teritoriji Beograda
njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

29. jan. 2018

Sigurni glas izbio na prvo mesto najtraženijih zanimanja u Srbiji

BEOGRAD, 29. januar 2018, (Njuz) – Od početka 2018. godine sigurni glas izbio je na prvo mesto na listi najtraženijih zanimanja u Srbiji, saopštio je Republički zavodi za statistiku.

Kako oni navode, sigurni glas je već neko vreme veoma traženo zanimanje, ali nikada još nije zabeležena ovolika potražnja kao ove godine.

– Često slušamo kako Srbiji nedostaje nekoliko desetina hiljada programera, međutim nedavna istraživanja su pokazala da našoj zemlji nedostaje preko 200.000 sigurnih glasova. Potražnja za ovom profesijom svake godine raste, ali tokom 2018. je zanimljivo da je ova profesija nije previše tražena na teritoriji cele zemlje, ali na području Beograda, Aranđelovca i Bora interesovanje za sigurnim glasačima raste i do 500 odsto – izjavio je Uroš Cvetković iz Republičkog zavoda za statistiku.

On navodi brojne prednosti ove profesije.

– Dok je za većinu profesija potrebno neko znanje i iskustvo, ovde je jedino važno da ste punoletni. Ne morate čak ni da budete pismeni, dovoljno je da znate da razlikujete nekoliko brojeva i da umete da nacrtate kružić – smatra naš sagovornik i navodi da zbog učestalosti izbora u Srbiji ljudi koji se opredele za ovu profesiju ne treba da brinu za svoju egzistenciju u narednim godinama.

Marko Dražić

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  A za one iz unutrašnjosti je obezbedjen i prevoz i ishrana za potrebe radnog mesta!

  1. Svejk kaže:

   “Jutros imamo novu vladu,
   S đilkošima su velemožni,
   Slobodu svi da brane koljem!
   Svi će da budu u zlu složni,
   I zakon brane bezakonjem.”

   (iz zbirke Pesme Jovana Dučića)

   1. milan (nisam odavde) kaže:

    Srbima treba mnogo više od sto godina da shvate šta je pisac hteo da kaže. I Nušič je to opisao: ,,…nije on ko ostali, jedna godina pa u naredni razred…..”
    Al ovi sadašnji napredni – samo kupe!
    A Srbima i Srbiji godine prolaze…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *