njuz-autor

AUTOR: urednistvo

03. sep. 2020

Sin priznao roditeljima da vozi električni trotinet

BEOGRAD, 3. septembar 2020, (Njuz) – Đorđe Mitrović, mladi ugostitelj iz Cetinjske ulice, priznao je roditeljima da odneadavno poseduje električni trotinet i ne samo da ga poseduje, već ga i redovno koristi.

Mitrović je ovu mračnu tajnu roditeljima otkrio jer više nije mogao da ćuti. Sada se, kako kaže, oseća oslobođeno jer su roditelji prihvatili da je drugačiji od drugih mladih ljudi.

– Otac je u prvi mah reagovao burno i upitao “Šta to nije u redu s tobom, gde smo pogrešili?!”, ali je majka stala na moju stranu i podsetila ga je da je više puta rekao da će me uvek podržavati, bez ozbira na sve. Bio je ljut neko vreme, govorio je da bi lakše prihvatio da sam gej, ali se na kraju nekako smirio – opisao je mladić detalje svoje potresne priče za Njuz.

Prema Mitrovićevim rečima, iako je sada sve u redu, u prvih nekoliko dana situacija je ipak bila napeta.

– Roditelji su samo ćutali. Ćale je sedeo na terasi i zurio negde u daljinu, a majka je mahnito čistila po stanu iznova i iznova. Najzad me je u jednom trenutku pitala koliko to traje, koliko dugo znam da sam to…da sam vozač trotineta. Rekao sam joj da, iako sam celog života vozio bicikl, osećao sam da to nije to. U trenutku kad sam prvi put stao na električni trotinet, nije bilo dileme, osetio sam da je to moj jedini pravi identitet – objasnio nam je Mitrović.

Roditelji su, malo po malo, prihvatili za njih potpuno novu realnost i mir se vratio u porodicu Mitrović. Ipak, Đorđev slučaj je izuzetak. Srbija je, nažalost, i dalje društvo u kojem preovladava trotinetofobija i u kojem, prema poslednjem istraživanju, čak 78 odsto roditelja ne bi imalo razumevanja za svoju decu kada bi saznali da voze trotinete. Takođe, 70 odsto mladih smatra da je sklonost ka trotinetima bolest koju treba lečiti, a samo 10 odsto ispitanika bilo bi spremno da se druži sa nekim ko vozi trotinet.

Nenad Milosavljević

  1. Mirko kaže:

    Da se ne lazemo samo gejevi se voze trotinetima ostala bagra vozi skupe nemce i italijane.

  2. Amazonka kaže:

    Morao je da prizna, nije više mogao da sakriva kablove za punjenje…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *