nazad na vrh

Sindikat nezaposlenih Srbije okončao štrajk, nezaposlenima povećana plata za 350%.

Najmasovniji protesti nezaposlenih do sada

BEOGRAD, 31. januar 2011, (Njuz) – Sindikat nezaposlenih Srbije je ujutru u 9 časova posle višeminutnih pregovora sa vladom Srbije postigao dogovor da se svim nezaposlenima u Srbiji poveća plata za 350% čime je okončan dugo najavljivani štrajk nezaposlenih koji je počeo u subotu. Predsednik sindikata Sreten Krivokapić nije krio zadovoljstvo u vezi postignutog dogovora na konferenciji za štampu.

– Vrlo dugo u Srbiji je položaj nezaposlenih bio težak i nezavidan, ali je vlada Srbije konačno čula naš glas i postigla istorijski dogovor sa nezaposlenima Srbije. Verujem da će mere koje su danas usvojene dovesti do značajnog poboljšanja životnog standarda svih nezaposlenih,- izjavio je Krivokapić.

– Mi smo danas bili spremni da radikalizujemo štrajk – dodao je Krivokapić. – Pored toga što smo još od subote prestali da ne dolazimo na svoja radna mesta, mi smo bili spremni da blokiramo nekoliko važnih putnih pravaca kao što su beogradska obilaznica na potezu od Batajnice do Dobanovaca i nekoliko prilaza mostu na Adi. Ali, zahvaljujući postignutom dogovoru sve štrajkačke aktivnosti se od sada obustavljaju.

Na pitanje o tome kako su tekli pregovori, Krivokapić je odgovio da su sindikat i vlada vrlo brzo i uspešno okončali pregovore.

– Naš početni zahtev je bio povećanje plata od 400%. Vlada nam je u početku ponudila povećanje od 300%, ali su na kraju prihvatili našu kompromisnu ponudu od 350% pod uslovom da socijalna pomoć za nezaposlene ostane zamrznuta nekoliko godina.

Krivokapić je na kraju dodao da apsolutno podrža štrajk prosvetara i njihovu borbu za bolji život.

– Njihovom zalaganju ja dugujem celokupno svoje obrazovanje i uspešnu karijeru nezaposlenog radnika – završio je Krivokapić.

X.I.O.

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Najzad!! Nisam 100% zadovoljan, ali ipak…. pokazali smo da smo organizovani, i naš glas se čuo

 2. pa tako i treba, konacno neko i nezaposlenima da poveca platu.
  Svaka cast za vladu RS, verujem da nijedna vlada u svetu to nije uspela…

 3. Cek da kazem komsiji.
  On, siroma ostao bez posla i na birou prima nekih 20 hiljada, sada, kada mu se crkavica za nezaposlene poveca 350%, bice to sasvim solidna kinta.
  Vec ga vidim kako se poziva na vase pisanije i trazi povisicu.
  Ne preza taj ni da tuzi.
  Ko je ovo prvi objavio, neka vidi…

 4. Kako ste vi naivni, 350% od 0 je i dalje 0! Kako su vas zeznuli ha-ha-ha, ne mogu da verujem ha-ha-ha…

 5. Ahahha, znači odma sam pomislio na 350% od nule kad sam pročitao naslov

 6. Kalemegdane, vraćam se tebi…, ili moj “avatar” ako ne stignem ja.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix