njuz-autor

AUTOR: urednistvo

28. mar. 2011

Sindikat uterivača dugova preti štrajkom

Đuričević smatra da izgled članova ovog sindikata ne treba da zavara ljude FOTO:Kurir

BEOGRAD, 28. mart 2011. (Njuz) – Sindikat građana „Uterivači dugova Srbije“ (UDS), najavio je na današnjoj konferenciji za štampu mogućnost organizovanja štrajka, ukoliko ih ne primi na razgovor premijer Srbije Mirko Cvetković, ili ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.

U saopštenju za javnost, predsednik sindikata Dragiša Đuričević, istakao je da su uslovi rada srpskih „referenata za naplatu dugova“, kako uterivače najčešće službeno nazivaju, postali nemogući i ozbiljno prete stabilnosti celog monetarnog sistema.

– U začaranom krugu neplaćanja, koji se od velikih, preko srednjih i malih preduzeća rastegnuo do najsiromašnijih građana, naš je rad jedina garancija da će potraživanja biti naplaćena. Nadam se da će Vlada Srbije imati razumevanja za naše zahteve, jer bi eventualni štrajk mogao završiti sa nesagledivim posledicama po srpsko društvo u celini. – istaknuo je Đuričević.

Sindikat UDS prevashodno traži mogućnost registrovanja odgovarajućeg obrta ili preduzeća, kojima bi se legalizovalo vršenje ovih poslova, benificirani radni staž, kao i poseban tretman u slučaju prekršajnih, odnosno krivičnih prijava.

Novinar Njuza je nakon konferencije za štampu, popričao sa Đuričevićem, koji je otkrio da je, iako većina građana ne zna taj podatak, sindikat UDS registrovan još 1996. godine.

Prema njegovim rečima, najčešći problemi sa kojima se susreću njegovi članovi, su stereotipi koji prate ovu delatnost, od kojih su mnogi bili prisutni devedesetih, ali su tokom perioda tranzicije promenili svoje ophođenje prema dužnicima, čega mnogi građani nisu svesni.

– Naplata dugova već dugo nije pesničenje, kako prosečan čovek to zamišlja, već je to multidisciplinarna delatnost, gde se primena sile gotovo isključuje. Osim u slučajevima samoodbrane  – kaže Đuričević, koji otkriva da članovi ovog sindikata sarađuju sa psiholozima čiji je zadatak analiza dužnika, sve sa ciljem postavljanja adekvatnog metoda koji će dovesti do izmirivanja obaveza.

– Baš smo nedavno imali slučaj poznatog umetnika, koji nije hteo da plati lizing za novi klavir, pa smo mu u komšiluk doselili promiskuitetne ljubitelje narodne muzike. Verujte mi, brzo se predomislio. Bio je tu i pripadnik ravnogorskog pokreta, kojeg smo maltretirali Titovim govorima. – rekao je Đuričević.

Arkadije Tasić

 1. Xtro2 kaže:

  UD Srbije namiriti se mora.Nije ta celavost od slatkog zivota, taj posao je ziva muka.Neprospavane noci, strah od sacekusa, skupe sponzoruse, povredjeni zglobovi na pesnicama od uveravanja musterija, konzumiranje raznoraznih droga.Sve to uzima danak u zdravlju.Gorak je to lebac.

 2. Neupucen kaže:

  Da li su i radnici EPS-a koji mašući makazama u plavim kombinezonima krstare Srbijom, isto članovi UDS? Ne vidim zašto bi lomljenje prstiju/vilice/noge bilo sankcionisano a ostavljanje čitavih porodica bez svetla/tople vode/kuvane hrane i TV dnevnika se toleriše?

 3. Tagore kaže:

  Pripadnici japanske mafije ‘Yakuza’ traže specijaliste sa beogradskih univerziteta i drugih nasilničkih grupa za isporuku pomoći japanskom narodu u Fukushima Daiichi.
  Razlog? Beograd nije na listi od 500 prvih, te ‘Yakuza’ sve beogradske profesore univerziteta moli da penzionisanim i budućim studentima vrate pare.
  http://www.arwu.org/ARWU2010_5.jsp

 4. Tagore kaže:

  >>> Hit dana !
  Reportaža u jutarnjem programu – voditeljka na pijaci pita neku baku koja prodaje svoje proizvode:
  “Dobro, recite mi zašto su vam proizvodi tako skupi?”
  A baka, odgovara:
  “Nisu mi dete, proizvodi skupi, već si se ti loše udala!”

  Priča se da istu voditeljku emisije već noćima uterivači dugova traže…

 5. Tagore kaže:

  Još jedna guska iz Bazela je popila vodu…
  http://www.blick.ch/sport/tennis/patty-schnyder-pleite-169507
  Patty Schnyder duguje samo 379´260.86 CHF – te ‘itnu intervenciju molim…
  http://a1.blick.ch/img/gen/s/x/HBsxGWAH_Pxgen_r_328x237.jpg
  (Za slobodu naroda – vaš komentar čeka uređivanje.)

 6. biljana mitrovic kaže:

  dobila sam sudsku parnicu! duznici trebali resiti svoje dugovanje prema meni jos davno…ali ne reaguju ! meni je moj novac potreban,bilo bi odlicno recimo u situaciji kao sto je moja da neko “naplati” taj dug!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *