nazad na vrh

Siniša Mali: Dolaze najbolje godine za onih par stotina ljudi koji tada još uvek budu bili u Srbiji

BEOGRAD, 16. avgust 2019, (Njuz) – Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će prosečna plata porasti na 500 evra za sve one potencijalne ljude koji, možda, eto, ipak odluče da ostanu u Srbiji.

Mali je izjavio kako bolja vremena dolaze i kako će svako ko je sticajem okolnosti još tu, to možda moći i da oseti u nekoj bližoj budućnosti.

– Sve nas čeka bolja budućnost u Srbiji, a kada kažem “sve nas” mislim na one koji ovde planiraju da ostanu i to čekaju. Sumnjam da ću i ja biti među njima, izjavio je ministar. – Ko god da se bude zatekao u Srbiji za neku godinu, može da očekuje da će mu, ili joj, biti bolje. Ukoliko to ne bude tako, taj neko može da mi javi na moj kontakt, u slučaju da ja tada ne budem u Srbiji a najverovatnije da neću, najavio je on.

Ministar je dodao, pakujući kofere, kako svetla budućnost konačno dolazi za one koji je tako dugo čekaju a koji je možda i dočekaju pod uslovom da se zateknu na teritoriji Srbije “jedan dan od ponedeljka za par godina”.

Stručnjaci koji su još uvek tu se slažu da će svako ko ne bude u Nemačkoj, Švedskoj, Austriji, Norveškoj ili nekoj drugoj zemlji, konačno moći da vidi platu od 500 evra, naravno ne odmah, nego za koju godinu, možda.

– Budućnost je stigla i svetla je. Vredelo je čekati i biti strpljiv. Naravno, ovo je moj govor za trenutak kada budučnost konačno stigne, za koju godinu. Do tada, treba i dalje čekati i biti strpljiv, poručuje Miroslav Lazanski, stručnjak za Miss 2007. i vojna pitanja, sa ambasadorske pozicije iz Rusije. – Onaj ko i dalje bude bio tu u Srbiji će imati dostojanstven život, zaključuje on.

Kako se nezvanično saznaje, ministar finansija Siniša Mali poručio je sa aerodroma “kako investicije podstiču ekonomiju” i kako bi voleo da mu neko kaže “da li zna nekog našeg u Frankfurtu”.

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Zlatno doba Sinise Velikog Malog-Ali baba-tehnicara…u zrelim 40-im…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix