Maratonci se pripremaju za podlogu na kojoj će trčati
njuz-autor

AUTOR: Bojan Ljubenovic

05. apr. 2017

Siniša Mali: Hiljade građana nabija kondiciju šetajući pred Beogradski maraton

BEOGRAD, 5. April 2017, (Njuz) – Hiljade građana koji svake večeri od 18 do 22 časa šetaju centralnim beogradskim ulicama nabijajući kondiciju pred 30. Beogradski maraton pokazuju da će ova sportska manifestacija biti takmčarski najkvalitetnija do sada – izjavio je Siniša Mali, gradonačelnik Beograda.

On je dodao da ga raduje što uprkos negativnoj kampanji prema maratonu većina građana nije izgubila interesovanje za učešće na njemu.

– Nikad se nije desilo da se ovoliko građana intenzivno sprema za maraton. Ranije su se rekretivci pripremali na Košutnjaku ili Adi Ciganliji, ali danas to čine u centru grada, očito u nameri da se bolje priviknu na stazu i podlogu koja ih očekuje 22. aprila. Ukoliko se intenzitet priprema nastavi ovim tempom moguće da će biti oboren i rekord maratona. U tom slučaju pobednik može očekivati i bonus nagradu koja će mu biti isplaćena za dve, najviše tri godine – rekao je graadonačelnik.

Siniša Mali je istakao da ova gradska vlast uvek izlazi u susret željama i potrebama građana pa će u skladu sa tim trasa ovogodišnjeg maratona možda biti i promenjena.

– Start 30. Beogradskog maratona i dalje će biti kod Skupštine Srbije, ali razmišljamo da trasa ovoga puta ide pored „Informera“ i „Politike“ da bi potom učesnici prošli ulicom Kneza Miloša pored Vlade Srbije, sve do televizije „Pink“, odakle bi krenuli nazad i završili kod zgrade RTS – rekao je Mali.

On je dodao da će ovo možda biti prvi put da u Beograd ne budu pozvani učesnici iz drugih zemalja, jer se pripreme za maraton intenzivno sprovode i u ostalim gradovima Srbije pa se očekuje rekordan broj učesnika.

– Vidim da ljubitelji trčanja ovih dana nose pištaljke i druge duvačke instrumente, ako tako razdragano i veselo bude i 22. aprila u svet ćemo poslati najlepšu sliku iz naše zemlje – zaključio je gradonačenik Siniša Mali.

Bojan Ljubenović

 1. amharac kaže:

  sjajno!
  trebalo bi jos dati stimulans tim gradjanima da potrce malo i budu jos spremniji za maraton… mozda vodenim smrkovima, ili jos bolje, suzavcem i pendrecima

  1. Радојица kaže:

   What do I think… mmm… 28 broken hearts?… a lots of BOTS are visiting this site.

 2. Ja sam kaže:

  Svakim danom broj onih koji treniraju se udvostrucuje.
  Prvog dana ih je bilo dovoljno da POPUNE tribine FK Polet. Juce nas je setalo toliko da NAPUNIMO halu Pionir. Danas se ocekuje da hodaca bude u tolikom broju da mogu da zaposednu sva sedista Partizana. Sledeca za PUNJENJE je Marakana. Konacan cilj je da nas u Srbiji bude toliko da im se od straha NAPUNE gace sopstvenim govnima.
  Pobednicima maratona ostaje samo da puste vodu i sprovedu ih u beogradsku kanalizaciju.

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  A što su ga šetači, u ovolikom broju, sprečili da se bavi tipičnim postizbornim aktivnostima. na pripremi gradjevinskog zemljišta – o tome ni reči!

 4. frka kaže:

  To oni protestuju jer nema Uskrsnje rasvete sa obesenim simbolima. Likove uskrsnulih iz DS-a, SPO-a, G17, LDP-a…zajedno za radikalima koji su prepznali novu religiju u SNS-u. Medusobno se pozdravljaju sa AV. Prvi kaze AV, ovaj odgovara sa AV, AV.

 5. Miloš kaže:

  Ako je stvarno to izjavio, treba ga odmah smeniti i time je pokazao da je stvarno Mali!

 6. Radovan kaže:

  Sigurno vi što komentarišite niste u situaciji boljoj
  Sami će da shvatite ali kasno. A verovatno nemate kvalitetan život.

  1. Радојица kaže:

   Ма дај, кеве ти !

 7. vlado kaže:

  Kriminalci bi takodje trebali nabijati kondiciju trebace im kad im vodju oduvaju promene pa ce MALI morati da pali!

 8. Odlično sticanje kondicije kaže:

  Sjajni ste, svaka čast. Svakodnevno uživam u istinskim duhovitostima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *