njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

03. sep. 2014

Siniša Mali jutros prebrojao putnike u svojim službenim kolima

sinisa mali

Broj polazaka službenog auta Siniše Malog biće smanjen za 10 odsto

BEOGRAD, 3. septembar 2014, (Njuz) – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali jutros je po prvi put eksperimentalno prebrojao putnike u svojim službenim kolima u cilju utvrđivanja frekventnosti korišćenja tog automobila, na osnovu čega će na proleće biti utvrđen novi red vožnje.

Mali je izjavio da od troje ili četvoro ljudi, koliko ih uobičajeno putuje njegovim službenim autom, samo jedan putnik plaća prevoz, jedan se švercuje, a dvoje plaćaju ali su subvencionisani.

– Takav sistem nije održiv. Čak i kada bi svi plaćali prevoz, izvesne korekcije bi morale da se dogode. Samo ove godine moj službeni auto biće subvencionisan sa 20 miliona dinara i grad to jednostavno više ne može da izdrži – naveo je Mali.

Prema njegovim rečima, broj polazaka njegovog službenog auta biće redukovan za 10 odsto već u narednim mesecima i to je samo jedna od mera koju će vlasti preduzeti kako bi sprečile urušavanje sistema prevoza službenim kolima u Beogradu.

Sa druge strane, opozicija je saopštila da je Siniša Mali prebrojavanje izvršio mimo svih propisa prekršivši niz zakona.

– Gospodin Mali nije raspisao tender za firmu koja će prebrojavati putnike u službenom automobilu, što je bila njegova zakonska obaveza. Takođe, prebrojavanje je izvršio lično on koji nema neophodnu stručnost i kompetencije za kvalitetno obavljanje ovako kompleksnog posla. Pozivamo Malog da prestane da sam sebi namešta poslove i raspiše tender kako bi prebrojavanje vršila firma koja izađe sa najboljom ponudom – saopštio je beogradski odbor Demokratske stranke.

Nenad Milosavljević

 1. Jim kaže:

  Pokvarili ste stvarnost vašim njuzovima. Sad je život njuz, a vi prenosite potpuno realne vesti :(

 2. himalajac kaže:

  Mali da ugradi busplus aparat u svoj,i sve ostale sluzbene automobile, ali i da napravi mesta za stajanje

  sto se tice opozicije, ne cudi njihov zahtev za tender, oni bi samo tenderisali, ali cudi kako nisu tokom svoje vladavine privatizovali sve sluzbene automobile, ili ih bar unistili, kao sto su unistili sve firme

 3. sarkazam kaže:

  POSLUŠALI SU NJUZOVCE!!! Bar nekoga čuju :)

  http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1619079 zaista je raspisan tender za brojanje. Kapa dole covek poslusao njuzovce :D

  Citat iz odatle da ne bude da kradem :D

  9. Место, време и начин отварања понуда: Јавно отварање понуда обавиће се дана 01.10.2014. године, у 12,30 сати, у просторијама Секретаријата за саобраћај, канцеларија 264, II спрат, ул. 27. Марта 43-45, Београд.

  10. …”Отварању понуда могу присуствовати сва заинтересована лица,”…

 4. patrijota bez iskustva kaže:

  Prebrojavanje je ozbiljan posao: ušli-izašli, ušli – izašli, ušli-izašli. ..Uš'o Mali, a ko je izašo? Jel’ se Mali i Andreja M. voze zajedno? Jes’ sigurno! E, zna se ko tu plaća karte. Andreja, dakle!

 5. aleksandar kaže:

  On i kad je sam u kolima, auto vozi budalu i stetocinu.

 6. pravednik kaže:

  Mislim da ova vest nije tacna, u pitanju je prebrojavanje ljudi u autobusu, verovatno nisu u redakciji proverili izvor informacija, mozda je neki mljadi novinar u pitanju

 7. crni Gavrilo, šta uradi? kaže:

  Vest je sto posto tačna – Tv Studio B to objavljuje svakih pola sata. Prebrojavanje je ustvari trebao da izvrši Goran Vesić ali se uvek zabroji kad stigne do tri. Pošto g. Mali bolje stoji sa matematikom on je preuzeo brojanje putnika u kolima.

  1. deda Dragan kaže:

   Crni Gavrilo ,šta uradi? kaže se: Tv Studio Beeeeeee a piše se: Tv Studio Beee- eeeee-eeeee-eeeee.,,

 8. Ja sam kaže:

  Ne bih da mnogo skrecem sa teme ali u tenderu za izbor 20 direktora komunalnih preduzeca za direktora Gradskog gradjevinskog zemljista i Pijaca, NE trazi se da kandidati dostave uverenje da nisu pod istragom ili da im je zabranjeno da obavljaju delatnos, a za direktora GSP se trazi.
  Ne razumem zasto uskracuju pravo kriminalcima da vode GSP, a do sada je to moglo?

 9. Miki kaže:

  Već je oformljen tim brojača:
  http://www.youtube.com/watch?v=_CPbbNexvUg

 10. nikola kaže:

  A i nisu se validirali pri ulasku u sluzbeno vozilo.

 11. Tagore kaže:

  Gérard Depardieu nema osnovno i obavezno školsko obrazovanje francuske dece. U 13. godini je napustio školu, postao uličar, kradljivac i kasnije alkoholičar i bandit tamnih ulica u Châteauroux (Indre/France).
  Ovaj omiljeni drugar tajkuna ni danas nije položio francuski ”BAC”.

 12. Ivan_KS kaže:

  Obzirom da u prosečnom putničkom automobilu ima mesta za 5 osoba, prostom matematikom dolazimo do zaključka da jedan putnik vuče 20%. Obzirom da je najavljeno smanjenje od 10% pitam se da li to znači da će biti otvorena i nova radna mesta za hirurge ili kasapine? Divan potez Malog, pored smanjenja rashoda poboljšaće i krvnu sliku naše privrede. Oduvek sam govorio da je sve u inovativnosti!

 13. Žeks kaže:

  Pošto je Mali radio na privatizaciji srpskih firmi, možda privatizuje putnike GSP. usvoji nas gradonačelniče.

 14. Monika kaže:

  Jednom mali, uvek mali – broj putnika u vozilu.

 15. Tagore kaže:

  Beograd Grad – Narodna Skupština
  Visoko obrazovani poslanici Skupštine Srbije završili su raspravu o izmenama zakona o visokom obrazovanju (neosiguranih vozača po smederevskom sokacima i na Brankovom mostu sa kacigama i bez kaciga).
  Visoko diplomirani skupštinari Srbije nastaviće danas rad pretresom (potresnog) amandmana na predlog izmena Zakona o visokom obrazovanju.

  Od 9. do 11. septembra (September eleven attacks) novi kineski plan razmatra lov na vrapce i ”kulturnu revoluciju” Kine u Beijingu na mandarinskom jeziku od 1966. godine. Ovaj kineski plan bi mogao da se primeni u Srbiji sniženjem prihoda i dohodaka na ”svilene bube”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *