njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

19. maj. 2017

Siniša Mali: Nisam se snašao u ulozi političara, vratiću se karijeri doktora nauka

Dragi sugrađani,
žao mi je što na samom početku svog obraćanja moram da sa vama podelim svoje zapažanje da se u proteklom periodu, bez obzira na ogromne uspehe koje je Beograd postigao, nisam baš najbolje snašao u ulozi političara. Zbog ovoga sam odlučio da se neko vreme ne bavim politikom i vratim se svojoj primarnoj karijeri doktora nauka.

Kao što mnogi od vas znaju, doktorirao sam 2013. godine, ali kako sam se u to vreme aktivno bavio politikom, nisam bio u prilici da se dovoljno bavim svojom akademskom karijerom. Sve vreme sam imao osećaj kako je nepravedno toliko zapostaviti doktorat na kojem sam danima vredno radio, tako da mi je drago što ću sada moći malo više da se posvetim onome za šta sam se školovao. Toliko sam se bavio politikom poslednjih godina da sam skoro i zaboravio naziv svog doktorata. Mada, da se ne lažemo, jeste malo komplikovan: “Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – teorijske koncepcije i iskustva Srbije”. Ako ikad odlučim da potražim još neki zanimljiv materijal, daću malo jednostavnije ime svom narednom doktoratu.

Kako ovih dana imam malo više vremena, uzeo sam ponovo da čitam svoj doktorat i moram neskromno da priznam da je sjajan. Koliko sam se udaljio od njega zbog politike, najbolje govori i to da sam na nekim delovima imao utisak da ga po prvi put čitam.

Toliko od mene za sada, ako za Novu godinu vidite 90.000 Bugara i ako vas pitaju za mene, recite im da se bavim akademskom karijerom, ali da slobodno mogu da dođu na konsultacije u jedan od moja 24 kabineta.

Vaš,
S.M.

 1. Ja sam kaže:

  Strasno! sinisa vise nece biti gradonacelnik.!?
  Pa ovo je da fontana proplace!

  1. Радојица kaže:

   Ииии проплакаће нооопћииии,
   Ииии проплакаће зоооорееее….

 2. Marko kaže:

  Ali mora da ostane u upravnom odboru Er Srbije barem preko leta dok budu leteli za Varnu da bi nadzirao kvalitet usluga i da bi malo kristio servis karticu.

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Zašto opet hoće karijeru koju nikad nije samostalno radio. Što se ne baci na nekretnine – em zna em mu ide!

 4. Malo mnogo kaže:

  Savetujjem Siniši da se ipak drži politike jer je to najprofitabilnija delatnost ,njegova sklonost prema destrukciji može se veoma dobro iskoristiti u nekoj oblasti u kojoj su potrebne korenite promene.Od nauke nije video vajde ni sam Tesla,a kamoli on koga naučnici ne primaju u svoj krug osporavajući mu doktorat.

 5. iva kaže:

  Nije se snašao na primeru Beograda.

 6. peric kaže:

  Do je normalna zmelja doktorat bi bio – Rucno kreiranje kocki za puteve od vecih komada granita i vadjenje istih iz rudnika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *