njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

29. maj. 2018

Siniša Mali odlučio da prebaci Ministarstvo finansija na Devičanska Ostrva

BEOGRAD/ROUD TAUN, 29. maj 2018, (Njuz) – Budući ministar finansija Siniša Mali već je doneo odluku da, čim bude imenovan na novu funkciju, Ministarstvo finansija prebaci u ofšor zonu na Britanskim Devičanskim Ostrvima.

Mali se, kako saznajemo, na taj potez odlučio kako bi smanjio troškove poslovanja Ministarstva finansija.

– Ministarstvo kojim on bude upravljao radiće transparentno, a u te svrhe otvoreno je i više od 30 računa u različitim bankama preko kojih će ono poslovati. Takođe, bugarski grafolog će proveriti sve potpise. Ne bismo ništa da prejudiciramo, ali najverovatnije će biti ustanovljeno da nijedan potpis na dokmentima pomoću kojih je Ministarstvo finansija prebačeno na Devičanska Ostrva ne pripada Siniši Malom – naveo je jedan od bliskih saradnika Siniše Malog u izjavi za Njuz.

Prema njegovim rečima, iako su najčešće firme te koje se registruju u ofšor zonama, ovo će biti prvi slučaj kada će jedna visoka državna institucija imati adresu na Britanskim Devičanskim Ostrvima.

– I ne samo da će imati adresu. Ministarstvo finansija neće biti neka fantomska institucija, već će se zaista preseliti na Devičanska Ostrva, što pokazuje stručnost i ozbiljnost Siniše Malog, koji je tu odluku doneo – zaključio je naš sagovornik.

Iako detalji nisu još poznati, nezvanično saznajemo da je Siniša Mali već kontaktirao i  firmu  “Kip lajt”, koja će za Ministarstvo na novoj lokaciji obezbediti svečanu ukrasnu palmu sa pratećom rasvetom po simboličnoj ceni od  83.000 evra.

Nenad Milosavljević

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Ne razumem! Narod se masovno seli u Norvešku, Nemačku, Austriju….. Ministarstva se sele na Devičanska Ostrva! Pa vučić će ostati sam sa anom !!!???

 2. voya montoya kaže:

  Najebasmo od ovih gitarista…!! Dobro,onom prvom gitaristi Dinkicu Mladenu se izgubio svaki trag,uprkos velikoj popularnosti,i demagogiji…Ali-Baba sa gitarom,ocigledno ima veze i sa fontanom,gde je muzika-dusegubka ,cak i za gradjane odgajane uz muziku Semse Suljakovic…

 3. Baba kaže:

  Sasvim moguce. Za vreme Milosevica, Borka Vucic i srpske pare su se preselili na Kipar. I sta se desilo? Borka se vratila, a pare su nestale. Objasnili su da su prilikom preletanja preko mora ispale i utopile se. To je model. Mislim na pljacku sirotinje i “sve po zakonu”.

 4. Радојица kaže:

  А која Девичанска? Баш ме занима: Америчка или Британска?
  #питамзбогјезика.

 5. peric kaže:

  Sve ce da ode ili na Devicanska ostrva ili u Kanadu, Nemacku, bolja deca u London. Zadnji ce da ostanu notari i izvrsitelji, da proteraju babe i zaplene poslednje kokosinjce. Pa da na miru traze stranog investitora.

 6. S kaže:

  POSTOVANI ministry jako sam razocarana sto moj unuk koji se skoluje u Nemackoj ne moze da dobije od svoje drzave pomoc 100e od svoje drzave lako je drzavljanin Srbije . Tamo se skoluje da bi dosao u svoju zemlju da zivi i radi. Tamo je otisao kada je imao 11god. tako da momentalno nema licnu kartu. Prijavio je jmb.i br.dozvole za zivot tamo all odbijen je. Jako sam razocarana. Pozz.

 7. Jelena kaže:

  Svaka cast Sinisi Malom covek za sve rodjen cak i da svira gitaru!A za izgled cista 10 ovde izgkeda kao neki holivudski glumac

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *