nazad na vrh

Siniša Mali odlučio da prebaci Ministarstvo finansija na Devičanska Ostrva

Skrinšot TV Pink
Rad ministarstva biće potpuno transparentan pod vođstvom Siniše MalogFOTO: Skrinšot TV Pink

BEOGRAD/ROUD TAUN, 29. maj 2018, (Njuz) – Budući ministar finansija Siniša Mali već je doneo odluku da, čim bude imenovan na novu funkciju, Ministarstvo finansija prebaci u ofšor zonu na Britanskim Devičanskim Ostrvima.

Mali se, kako saznajemo, na taj potez odlučio kako bi smanjio troškove poslovanja Ministarstva finansija.

– Ministarstvo kojim on bude upravljao radiće transparentno, a u te svrhe otvoreno je i više od 30 računa u različitim bankama preko kojih će ono poslovati. Takođe, bugarski grafolog će proveriti sve potpise. Ne bismo ništa da prejudiciramo, ali najverovatnije će biti ustanovljeno da nijedan potpis na dokmentima pomoću kojih je Ministarstvo finansija prebačeno na Devičanska Ostrva ne pripada Siniši Malom – naveo je jedan od bliskih saradnika Siniše Malog u izjavi za Njuz.

Prema njegovim rečima, iako su najčešće firme te koje se registruju u ofšor zonama, ovo će biti prvi slučaj kada će jedna visoka državna institucija imati adresu na Britanskim Devičanskim Ostrvima.

– I ne samo da će imati adresu. Ministarstvo finansija neće biti neka fantomska institucija, već će se zaista preseliti na Devičanska Ostrva, što pokazuje stručnost i ozbiljnost Siniše Malog, koji je tu odluku doneo – zaključio je naš sagovornik.

Iako detalji nisu još poznati, nezvanično saznajemo da je Siniša Mali već kontaktirao i  firmu  “Kip lajt”, koja će za Ministarstvo na novoj lokaciji obezbediti svečanu ukrasnu palmu sa pratećom rasvetom po simboličnoj ceni od  83.000 evra.

Nenad Milosavljević