Ekipe opremljene bagerima i drugom mehanizacijom počele su rano jutros da prikupljaju novinare zajedno sa različitim otpadom poput kamera, mikrofona, diktafona i beležnica
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

06. maj. 2016

Siniša Mali poslao bagere da raščiste novinare koji se interesuju za Savamalu

BEOGRAD, 6. maj 2016, (Njuz) – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali saopštio je danas da su ekipe Beograd puta i Gradske čistoće danas izašle na teren kako bi raščistile novinare koji se već danima, rasuti po čitavom gradu, interesuju za rušenje u Hercegovačkoj ulici i ispod mosta Gazela.

Ekipe opremljene bagerima i drugom mehanizacijom počele su rano jutros da prikupljaju novinare zajedno sa različitim otpadom poput kamera, mikrofona, diktafona i beležnica, a sve to će, prema rečima gradonačelnika, biti otpremljeno na deponiju.

– Još nismo utvrdili šta se tim novinarima desilo i ko ih je razbacao ne samo po Savamali, već i po celom Beogradu. Ako se to uopšte desilo, jer je istraga još u toku, pa ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo bilo šta – naveo je gradonačelnik.

Na pitanje jednog od retkih novinara koji je preživeo prikupljanje bagerom i odvoženje na deponiju da li se oseća bezbedno, s obzirom na to da grupe novinara naoružane kamerama i olovkama vršljaju po gradu, gradonačelnik je odgovorio da se on lično oseća bezbedno.

– Nijedan državni novinar nje učestvovao u dešavanjima u Savamali, a od ovih koji su učestvovali se ne bojim. Šta mogu da mi urade, da napišu pesmu o meni? – zapitao se gradonačelnik.

Iako Mali o tome nije želeo da govori, nezvanično saznajemo da je gradonačelnik posredno dobio i pretnju koja je glasila “Nastavi da se interesuješ za ljude sa diktafonima i bićeš u prilici da se sretneš sa njima”. Nadležni organi ispituju ovaj slučaj i do sada se nisu oglašavali.

Nenad Milosavljević

 1. Ja sam kaže:

  Posebno je opasan mirijevski novinarski klan.
  Ono, istini za volju, vecina novinara i nije za bolje nego da izvestava sa vincancke deponije. Mnogi bi mogli i da se poistovete sa njom.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  To je samo drugi stepen u naprednom tretmanu novinara u nadolazećoj reformskoj Srbiji. Prvo Bata Gašic verbalno, onda Mali bagerski i sad dolazi završna faza, pa ko preživi. O onim pucačkim rešenjima za par predstavnika sedme sile ne možemo da pričamo jer je istraga još u toku!

 3. sremac kaže:

  Ne bojim se ja za novinare. Kod njih za 50 e dobiće naslovnu stranu.Kad upadnu u NJUZ i pohvataju nase IP adrese pa kad nam se pojave na vratima “VUČIĆEROSI‚‚ i ‚‚MALIĆEROSI‚‚ sa fantomkama, Evo već pišam firnajz

  1. Баш Рђа kaže:

   Да је Србија на прагу диктатуре искомплексираног, осветољубивог психопате, уз кога су мафијаши, робијаши, па да се неко и плаши. Ово је бре демократска држава на прагу ЕУ, са премијером меког срца, уосталом, браниће нас омбудсман, јавно мнење, суд у Стразбуру, независни новинари…Бананамен, витез Која, Срле и Пајче. Штета што тренутно немамо море, Голи оток је диван у ово доба године.

 4. Рубљов kaže:

  Ненад Милосављевић, година 30…Новинар, последњи пут виђен како га носи оно што има ону руку напред и има точкове…Сведок – извесни Веља лампек, пријатељ новинара Србије…

 5. folirant kaže:

  S obzirom kako nasi mediji reaguju na slucaje “Savamala” i “Bacanje kutije u Spacu”, “Jura”…izgleda da su novinari opet bili napadnutu cevapima.

  1. Valhalla kaže:

   Pa šta misliš za čega služe rijaliti programi? Kad AV kaže “alo bre novinari manite se te i te teme”, a oni skrenu temu na parove, farme i ostale jer, fala Bogu, to ide 24h na dan i uvek može da se piše o Jeleni koja je prdnula u garderoberu, Goci koja je jela samog sira, Aca brutalno opsovao Tamaru (ŠOKANTNO, VIDEO, FOTO, EKSKLUZIVNO)… A ne daj Bože da je neka izbacila sisu… I posle 2 dana nema više ni Jure ni Savamale ni izborne krađe, ni 10% kineza u Srbiji…

 6. voya montoya kaže:

  Bageri su od ranije poznati institucijama sistema…Ali su trenutno nedostupni MUDa,jer prebrojavaju registrovane bagere,utovarivače,kipere,vibrožabe…Ako ovako nastave da istražuju,možda nehotice nadju i Countryman n.n.boje.!!!

 7. Ime (obavezno) kaže:

  Mali ocigledno raspolaze sa malo informacija (ali puno stanova, pa se to negde potire) ali bi mogao da cimne Nebojsu iz Beograda,. On je u toku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *