nazad na vrh

Siniša Mali pozvao frilensere da uplate porez na njegov račun pa će on prebaciti pare poreskoj

Mali se kune da će pare odmah proslediti poreskoj

BEOGRAD, 12. novembar 2020, (Njuz) – Ministar finansija Siniša Mali pozvao je danas sve koji duguju pare za porez da olakšaju sebi obaveze tako što će iznos poreza uplatiti na jedan od njegovih računa, pa će on, kad stigne, prebaciti te pare na račun Poreske uprave, saopšteno je iz kabineta ministra.

Mali je to učinio nakon što je video kakva je pometnja nastala među frilenserima zbog najave sankcija za sve koji duguju za porez u poslednjih 5 godina.

– Mnogi koji duguju državi na ime poreza još uvek nemaju relevantne informacije, poput onih gde treba da uplatite pare, na koji broj računa, koliki taj iznos treba da bude i koji su rokovi. Kao najodgovornija osoba u državi, kada je izbegavanje plaćanja poreza u pitanju, pozivam sve frilensere, jutjubere i influensere da iznos uplate na jedan od mojih računa. Sve račune koje posedujem okačio sam na svoj Fejsbuk nalog. Ne obraćajte pažnju na čudne nazive poput Kajmanskih ostrva, Devičanskih ostrva i slično. Vi samo platite, a moje je da se postaram da te pare završe tamo gde treba – rekao je ministar finansija i pojasnio koliko para i do kad treba uplatiti.

– Što se iznosa tiče, uplatite što više možete. Ako nemate, pozajmite, uzmite kredit, prodajte imovinu. Ako imate više od 20 nekretnina, zemljište, poslovnu zgradu, šta god, prodajte to, snađite se ljudi, nemojte ja da vam crtam. A što se roka tiče, u suštini nema nekog fiksnog datuma do kad treba da mi platite, ali nemojte baš ni da gnjavite – rekao je Mali i obećao da će pare odmah proslediti gde treba. 

– Čim pare legnu, prebacujem ih na poresku, majkemi, evo vidite – rekao je Mali dok je pokazivao raširene prste i noge i izbačen jezik, kako ne bi ispalo da nešto krije – Porez mora da se plati, a zašto ga ne platiti na moj račun i tako ubrzati njegovo punjenje. I posle punjenje računa poreske čim im prebacim pare, naravno – objasnio je Mali.

Kako saznajemo, frilenseri su već krenuli da plaćaju na ministrov račun, a na pitanje kako da znaju da će pare leći poreskoj, iz Poreske uprave upitali su “da li je moguće da nemate poverenja u osobu koja se već dugo bavi utajom poreza?”

Miroslav Vujović
Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Ne vidim u čemu je problem. Ili će oni uplatiti njemu, a on prebaciti, ili će uplatiti državi, a on onda prebaciti…Sve je to isto! Jer, setite se kako je gospodar rekao, ,,ako ume ni diploma mu nije važna!”

  2. Ja ne znam da li postoji budala u ovoj zemlji koja ce da uplati novac i koja ce da padne na to. LJUDI ako mozete nemojte nikad da placate porez nikad i to posebno ne ovaj rasipnickoj drzavi. DA JE SRECA da zivimo u drzavi gde je cast platiti porez i kaznu i da su sve javne finansije transparente.

  3. …Pa jesu li predstavnici najviseg doma prihvatili , ovaj amandman…?

  4. Upravo sam ga prebacio…S’ leva na desno!

  5. Ja bih Ministre, ako je moguće, doneo lično u jedan od Vaših 24 apartmana i stavio u sef.. Šta je sigurno, sigurno je.

  6. oprobane metode ne treba menjati!
    ako radi za sve ostalo, valjace i za ovo

  7. Ovaj lik i ekipa lopova uz vlast treba javno pogubiti giljotinom da ne kažu da ne baštinimo zapadne vrednosti.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix