Siniša Mali se nada da će na novoj poziciji moći da radi u interesu njemu bliskih ljudi
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

08. maj. 2018

Siniša Mali spreman da prihvati mesto ministra finansija iz ličnih razloga

BEOGRAD, 8. maj 2018, (Njuz) – Aktuelni gradonačelnik Beograda, Siniša Mali će verovatno uskoro napustiti tu funkciju i, iz ličnih razloga, preuzeti mesto ministra finansija.

On će tako zameniti Dušana Vujovića koji je podneo ostavku. Očekuje se zvaničan predlog premijerke Ane Branabić, a, kako saznajemo, vladajuća većina je spremna da podrži njegovo imenovanje.

– Četiri godine su dovoljne da čovek pokaže šta zna i ume na mestu gradonačelnika. Mislim da sam za to vreme puno dao Beogradu i značajno doprineo njegovom razvoju. Vreme je da radim neke druge stvari, posvetim se svom privatnom životu i karijeri – poverio se Mali novinarima.

On je naveo da odluku nije doneo preko noći.

– Dugo sam razmišljao, vagao između argumenata za i protiv, a odluku sam doneo vodeći se najboljim interesima meni bliskih ljudi. Sa pozicije ministra finansija ću imati više vremena za njih, dosta više mogućnosti da im se posvetim i pomognem u privatnom i poslovnom smislu – rekao je on.

Mali priznaje da je vreme provedeno na mestu gradonačelnika bilo prilično stresno, ali i da mu je donelo nova iskustva koja su ga obogatila kao ličnost.

– Vođenje prestonice kao što je Beograd sa sobom nosi dosta izazova, ali i stresa. Stavite sebe u situaciju u kojoj ste prinuđeni da izaberete najskuplju jelku na svetu, da vi lično odlučujete da li će novogodišnja rasveta raditi šest ili sedam meseci, koje pesme će se puštati na muzičkoj fontani ili ko će srušiti bedne udžerice u Savamali. Sa jedne strane to je fantastično iskustvo koje vas oplemenjuje i obogaćuje, ali, opet, neke druge stvari trpe zbog toga. Posle svega, najznačajnije je da svom nasledniku ostavljam bolju situaciju od one koju sam zatekao, a ja ću kao ministar finansija, posle dugo vremena, konačno dobti priliku da se posvetim svom privatnom životu i biznisu – otkriva svoje planove budući ministar.

Bojan Savić

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Ceo ovaj napis je posvećen isključivo njegovim velikim naporima da potroši državne pare za razne nevažne i nepotrebne projekte, čime jasno pokazuje kvalifikacije za naprednog ministra finansija. Drugoj strani njegove ličnosti, koja obezbedjuje ličnu korist (24 stana, sitne provizije kod velikih ugovora….) napis ne posvećuje nikakvu pažnju, a to je ono što ga čini još naprednijim ministrom!

  2. Pera kaže:

    Jao pa gde ovu lopinu za ministra finansija…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *