njuz-autor

AUTOR: urednistvo

22. nov. 2019

Siniša Mali tvrdi da sporni doktorat nije njegov

BEOGRAD, 22. novembar 2019, (Njuz) – Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas za Njuz da ga ne pogađa odluka Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu jer sporni doktorat uopšte nije njegov.

Mali je naveo da odluka odbora ima isključivo političku pozadinu jer on nije mogao da plagira doktorat koji nije ni pisao.

– Šta da vam kažem, osim da je u pitanju politička odluka. Odbor je vrlo dobro znao da ja nisam pisao doktorat i uprkos tome utvrdili su postojanje mog neakademskog ponašanja. Ta priča da sam doslovno preuzimao tekstove, odnosno cele pasuse iz tekstova drugih autora, bez navođenja imena tih autora, nije tačna jer je to radio autor tog doktorata, ali je Odbor želeo svu krivicu da svali na mene i neka im je – izjavio je Mali.

– Na meni je sada da se borim i da dokažem da je neko drugi pisao doktorat. Ja znam koliko znam i šta sam radio, odnosno znam da nisam radio apsolutno ništa što ima veze sa tim radom. Bilo bi lepo da autor tog doktorata javno saopšti da šta je radio i da preuzme odgovornost za svoje postupke, ali nema veze, neka ide njemu na čast, a meni je sve ovo dobar nauk da ubuduće budem pažljiv prilikom izbora autora moje doktorske disertacije – zaključio je ministar finansija Srbije.

On je dodao da je zbog svih ovih događaja izgubio poverenje u Univerzitet u Beogradu i da se nada da će, kada dokaže da nije autor doktorata, članovi odbora podneti ostavke na svoje funkcije.

Viktor Marković

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Njegov vrhunski mentor, apsolutni arbitar arbitrorum, je izjavio da je odluka politička i u zemlji Srbiji sve ostalo je nevažno. Nisu ga pokolebale čitave stranice potpuno preuzetog teksta, grafikona, dijagrama!
  Politička koleginica (tako mlada a već doktorka) je rekla da on može, u privatnom vremenu da krade do mile volje-to je njegova privatna stvar, dokle god ne krade iz budžeta!
  Ma za malog je lako, samo da nam nije Krušika (i onog plagijatora Obradovića ) !

 2. Crna Trava se javlja kaže:

  Treba li da shvatimo da je taj doktorat naručen na kilo, odštampao korice zlatnim slovima , a sve to nije ni pročitao, onda stvarno nije njegov.On ne snosi odgovornost za plagijat, odgovornost treba da snosi onaj ko mu je prodao doktorat sa falinkom.Treba samo da se utvrdi ime prevaranta.

 3. srdjan Petronijevic kaže:

  Dame i Gospodo,svi ste vi junak do junaka i veliki profesionalci i intelektualci visokog ranga a niko od VAS nije nasao za shodno da iynese istinu o samoj reci PLAGIAT vec vi svi intelektualci je koristite i ponavljate neznajuci da to nije srbka rec.Dakle gospodo profesori vi ste toliko obrazovani i nepristrasni da neznate da kazete sta je uradio Sinisa Mali svoim doktoratom.
  Dakle da zakljucim SAMA REC PLAGIAT NIJE SRBSKOG POREKLA vec je uzeta tudja rec iz tudjeg jezika kao takva nemoze biti ni validna niti upotrebljena u svim tim govorima i tekstovima.Prvo gospoda da nauci kako se takav rad i doktorat zove na srbskom, pa tek onda moze donositi bilo kakve kvalifikacije

  1. Zabri Nutgradjaninić kaže:

   Verujem da je neko od vas iz redakcije napisao komentar(u šali) jer ne moguće je da je neko toliko nepismen. Nema tačke nema zareza, a to znači da ste se vi zaj@§avali… U svakom slučaju Mali ostaje mali, bez obzira šta uradi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *