nazad na vrh

Sipanje goriva za 1000 poskupelo na 1100 dinara

Iz Vlade napominju da, to što vozači sipaju za 1100 dinara, predstavlja pokazatelj rasta životnog standarda

CELA SRBIJA, 17. oktobar 2018, (Njuz) – Točenje goriva za 1000 dinara poskupelo je na 1100 dinara, javljaju naši reporteri širom zemlje.

Naime, sve više vozača umesto tradicionalnog “Sipaj mi za hiljadu!”, radnicima na pumpama dobacuju: “Sipaj mi za hiljadu i sto!”.

– Celog života točim gorivo za 1000 dinara, ali u poslednje vreme, od kako ono stalno poskupljuje, moram da dodam još jednu stotku – kaže Vojislav Ratković, vozač iz Beograda – Smetaju mi cepidlake koje sipaju za 1090, 1091 ili 1091,4 svakodnevno prateći aktuelnu cenu benzina. Mislim da treba svi da se dogovorimo da je nova cena goriva 1100 dinara – objašnjava ovaj vozač.

Iz Udruženja pumpadžija apeluju na vozače da pripreme sitan novac kada plaćaju gorivo.

– Imamo problem kada neko da 2000 dinara, pa moramo da mu vratimo 900 dinara. Nedostaje nam vreme kada su svi sipali za jednu crvenu – kaže Rista Marković iz ovog udruženja i poručuje vozačima da se vrate na sipanje za hiljadarku – Možda će im auto stati ranije, ali barem neće morati da čekaju da radnica na pumpi rasitni novac u obližnjoj trafici – dodaje on.

S druge strane, iz Vlade Srbije napominju da, to što vozači sipaju za 1100 dinara, predstavlja pokazatelj rasta životnog standarda.

– Ne treba biti pesmisita i govoriti kako vam je rezervoar poluprazan, već treba biti optimista i reći kako vam je rezervoar polupun – napomenju iz Vlade Srbije.

Miroslav Vujović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Rast standarda je već postignut onog časa kada su čitaoci njuz.neta oslobođeni potrebe da lajkuju komentare, ovih 1100 mu dođe kao bonus na postignute rezultate.

    • Па пошто нам је стандард – с опроштењем – порас'о, могли би да врате лајковце, уз плаћање, наравно. 1 лајковац = 1 јевро. А ондак ће да нам још више порасте!

  2. Ja sipam za 30KM odem do Bijeljine i yavr[im posao

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix