Iz Vlade napominju da, to što vozači sipaju za 1100 dinara, predstavlja pokazatelj rasta životnog standarda
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

17. okt. 2018

Sipanje goriva za 1000 poskupelo na 1100 dinara

CELA SRBIJA, 17. oktobar 2018, (Njuz) – Točenje goriva za 1000 dinara poskupelo je na 1100 dinara, javljaju naši reporteri širom zemlje.

Naime, sve više vozača umesto tradicionalnog “Sipaj mi za hiljadu!”, radnicima na pumpama dobacuju: “Sipaj mi za hiljadu i sto!”.

– Celog života točim gorivo za 1000 dinara, ali u poslednje vreme, od kako ono stalno poskupljuje, moram da dodam još jednu stotku – kaže Vojislav Ratković, vozač iz Beograda – Smetaju mi cepidlake koje sipaju za 1090, 1091 ili 1091,4 svakodnevno prateći aktuelnu cenu benzina. Mislim da treba svi da se dogovorimo da je nova cena goriva 1100 dinara – objašnjava ovaj vozač.

Iz Udruženja pumpadžija apeluju na vozače da pripreme sitan novac kada plaćaju gorivo.

– Imamo problem kada neko da 2000 dinara, pa moramo da mu vratimo 900 dinara. Nedostaje nam vreme kada su svi sipali za jednu crvenu – kaže Rista Marković iz ovog udruženja i poručuje vozačima da se vrate na sipanje za hiljadarku – Možda će im auto stati ranije, ali barem neće morati da čekaju da radnica na pumpi rasitni novac u obližnjoj trafici – dodaje on.

S druge strane, iz Vlade Srbije napominju da, to što vozači sipaju za 1100 dinara, predstavlja pokazatelj rasta životnog standarda.

– Ne treba biti pesmisita i govoriti kako vam je rezervoar poluprazan, već treba biti optimista i reći kako vam je rezervoar polupun – napomenju iz Vlade Srbije.

Miroslav Vujović

 1. strani izdajnik kaže:

  Rast standarda je već postignut onog časa kada su čitaoci njuz.neta oslobođeni potrebe da lajkuju komentare, ovih 1100 mu dođe kao bonus na postignute rezultate.

  1. Радојица kaže:

   Па пошто нам је стандард – с опроштењем – порас'о, могли би да врате лајковце, уз плаћање, наравно. 1 лајковац = 1 јевро. А ондак ће да нам још више порасте!

 2. Alan Ford kaže:

  Ja sipam za 30KM odem do Bijeljine i yavr[im posao

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *