nazad na vrh

Širom Srbije obeležen “Ej, jel ima neko kartu za Exit” dan

CELA SRBIJA, 10. jun 2018, (Njuz) – Širom Srbije danas je obeležen tradicionalni “Ej, jel ima neko kartu za Exit” dan.

Devetnaesti po redu “Ej, jel ima neko kartu za Exit” dan građani su proveli uglavnom u krugu društvenih mreža, ali je bilo i onih koji su ga dočekali u telefonskim razgovorima ili SMS prepiskama.

Podsetimo, “Ej, jel ima neku kartu za Exit” dan, poput Vaskrsa, nema fiksni datum kada se proslavlja, već on uvek pada na poslednji utorak pre Exita.

Maja Krstić, studentkinja iz Beograda, kaže da je ovaj dan proslavila tako što je na Fejsbuku, Tviteru i Instagramu postavila pitanje “Ej, jel ima neko kartu za Exit”, ali da još uvek nije dobila pravi odgovor.

– Nema pravila, prošle godine mi je trebalo sat vremena da mi se javi drugar čija tetka radi u nekoj firmi koja sarađuje sa festivalom, dok sam pre dve godine, i pored nekoliko statusa koje sam ponovila, ostala bez karte. Važno je biti uporan i verovati – kaže ova studentkinja.

Ovaj dan tradicionalno prate “Ej, jel ima neko gabu u Novom Sadu” dan, kao i “Ej, jel ide neko u četvrtak u Novi Sad a da se vraća istog dana” dan.

Marko Dražić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix