njuz-autor

AUTOR: urednistvo

20. okt. 2022

Sistemom „tri koverte“ Aleksandar Šapić legalizovao svoju kuću na Bežanijskoj kosi

BEOGRAD, 20. oktobar (Njuz) – Da sistem uštede „tri koverte“, o kome su još pre nekoliko godina pisali beogradski mediji, zaista funkcioniše dokaz je i slučaj gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića koji je na ovaj domišljat način uspeo da lagalizuje svoju bespravno sazidanu kuću na Bežanijskoj kosi. Bivši predsednik opštine Novi Beograd je uz pomoć tri plave koverte, u vrlo kratkom roku ozakonio svoju građevinu i tako uštedeo mnogo vremena i novaca na prikupljanje dokumentacije za legalizaciju.

– Priznajem da sam bio malo skeptičan kada sam pre izvesnog vremena čitao o tzv. sistemu tri koverte i uštedama koji on omogućava, a onda sam odlučio i sam da probam. Imam kuću površine od oko 340 kvadrata na Bežanijskoj kosi koju sam nadogradio nezakonito, pa bi me njena legalizacija po proceduri ili, ne daj Bože, rušenje koštalo baš mnogo. Zato sam kupio tri plave koverte i odneo ih na tri različite adrese. Prvu u Ministarstvo građevinarstva, drugu u Gradsku građevinsku inspekciju i treću u opštinu Novi Beograd i na njih potpuno zaboravio. Kada mi je pre neki dan iz opštine Novi Beograd stiglo rešenje o ozakonjenju mog sedmosobnog stana shvatio sam da ovaj sistem zaista funkcioniše – rekao je gradonačelnik Beograda.

Šapić savetuje svim građanima da na ovaj način pokušaju da legalizuju svoje bespravno podignute objekte.

– Ja sam u svaku od tri koverte stavio člansku kartu SNS-a i verujem da mi je to donelo sreću. Šta ćete vi da stavite ostavljam vama da odlučite, samo budite diskretni, strpljivi i velikodušni pa ćete videti da sistem „radi“ – zaključio je Šapić.

Nenad Milosavljević

 1. Dzekicucla kaže:

  Milina ga je vidjet ,uvijek lijepo raspolozen i nasmijan.

 2. Баш Рђа kaže:

  Овај балван је доказ да спортисти, глумци, певаљке и остале циркуске атракције не треба да се баве политиком.

 3. Пророк из комшилука kaže:

  Па добро сирома човек само једну кућу легализовао а шта ћемо са Вуком и Даном Драшковић који имају стотине станова и кућа, о демократски подвучени жутим и уНапређеним радикалима сувисло је говорити.
  Ово само Бог може решити да повуче воду и цела планета оде у свемирску канализацију.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *