nazad na vrh

Sitni kriminalci prelaze na teža krivična dela da ne bi ispali šonje

Većini sitnih kriminalaca preti da opadne ugled u društvu

BEOGRAD, 8. novembar 2012, (Njuz) – Sitni prestupnici širom Srbije najavili su prelazak na teža krivična dela da ih društvo ne bi smatralo za šonje, ekskluzivno otkriva Njuz.

Na ovu odluku oni su se odlučili nakon današnje vesti da će Zakonom o amnestiji biti obuhvaćeno 3.600 sitnih kriminalaca.

– Svima je jasno da će država uskoro dekriminalizovati sve lakše oblike kriminala, čime ni mi više za sebe nećemo moći da kažemo da smo kriminalci – smatra Zoran N. Kiza sa Karaburme, koji je svoju reputaciju stekao obijanjem trafika i džeparenjem u autobusu 23 – Sav naš ugled u društvu imamo jer smo kriminalci, pa ćemo morati da pređemo na neka teža krivična dela.

Njegov kolega Žarko D. Crni za Zvezdare kaže da mu je poslednjih dana znatno opala reputacija u društvu.

– Drugari me danima zezaju kako sam “lažni kriminalac“, jer otimanje tašni ženama neće ubuduće biti krivično delo. Razmišljao sam da počnem da obijam stanove i kradem kola, ali nisam siguran kako će država tretirati ta krivična dela. Koliko čujem, vrlo je moguće da će se i to ubuduće tolerisati, pa ću najverovatnije početi da dilujem heroin – otkriva svoje planove Crni.

Marko Dražić

Država ukida zatvore do 2016?

Kako Njuz nezvanično saznaje, Vlada Srbije će na narednoj sednici razmatrati predlog ukidanja svih zatvora do 2016. godine, čime bi budžet Srbije uštedeo preko milijardu dinara.

– Pretpostavka je da bi materijalna šteta naneta krivičnim delima mogla da bude manja od te sume, zbog čega će država biti u boljoj poziciji nego sada – kratko je prokomentarisao naš sagovornik iz Vlade koji je tražio da ostane anoniman.

 1. Svi pod hitno da predjete na teza krivicna dela!
  Hocete da vam u CV-u pise da ste bili obuhvaceni amnestijom!? Pa to ko da pise da niste zavrsili osnovnu skolu!
  Ali treba misliti na buducnost i zato drzava deci da podeli pishtolje i lako peshadijsko naoruzanje, da ih obuci i resi pitanje skolovanja buducih generacija kriminalaca!

 2. O Boze pa kakav je to zakon…valjda se i lopovi nesto pitaju?…Preko noci samo eto nesto se dogovore i ova jadna deca vise uopste nemaju interesa da kradu iz trafika…pa sta vi mislite da je danas lako biti pljackas banke? Nije uopste jednostavno da sa glavnog tipa iz ulice postanes heroj kraja a kamoli grada…konkurencija je ogromna…propada drustvo u celini…sta drugo reci?

 3. Propas’ definitivno. Vidim ja da ce stvarno biti smak sveta uskoro.
  Ovo je ozbiljna stvar, radi se o gubljenju identiteta.

 4. Treba uvesti red u ovoj oblasti tako sto bi se perspektivnim dzeparosima dodeljivale stipendije, najuglednijim lopovima drzavne penzije a tajkunima doktorska zvanja.
  Mislim da u ove kategorije ne bi trebalo uvrstavati politicare.
  Ne valja mesati somove sa cverglanima.

 5. Ma odradiš sva vozila ispred sinoda i eto ti rejtinga i para. Sutra opet i eto ti ugled, možeš brzo postati i ministar.

 6. Tranzicija brale, za sve. Pa i za sitne kriminalce.
  Svako mora da zapne vise nego ranije, da grabi, i non-stop se dokazuje. I opet nisi siguran da ces zadrzati poziciju koju imas.

 7. Pitam Vladu Srbije dve stvari:

  1. Kada budete razmatrali predlog da se 2016.godine ukinu sve legalne zatvorske ustanove, da li se to odnosi i na brak?
  2. Ako donesete odluku o ukidanju zatvora, da li cemo svi biti posteni i slobodni ili cemo svi biti u jednom zatvoru, simbolicno nazvanim Velika Srbija?

 8. ovi iz privrednog kriminala nema sta da brinu i da hoce ne mogu da zavrse u corku

 9. Imajte razumevanja, Dacic je morao malo da se rastereti zbog priprema za Ilidzu.

 10. Pa sta ce posebni zatvori u Srbiji, kada ekipa vredno radi da cela Srbija od nacionalnog parka postane zatvorska kolonija…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix