nazad na vrh

Skandal: Čovek otpušten iako je uredno platio radno mesto!

Milan je za svoje mesto regularno platio 20.000 evra

BEOGRAD, 24. oktobar 2013, (Njuz) – Milan Mitrović, inženjer u državnom preduzeću “Napredni trudbenik”, tužio je svoju sada već bivšu firmu zato što je otpušten iako je pre tri godine uredno platio mito za svoje radno mesto.

Mitrović se javio redakciji Njuza i rezignirano ispričao golgotu kroz koju je prošao, navodeći da niko od nadležnih nije imao razumevanja za njegov problem.

– Za svoje radno mesto sam regularno platio 20.000 evra. Garantovan mi je siguran posao, mesečna plata od 25.000 dinara, plaćeni doprinosi i zdravstveno, a povremeno kapne i neki bonus. Sve je bilo u redu tri godine, a onda je sa promenom vlasti na čelo preduzeća došao drugi direktor koji me je odmah uzeo “na zub”. Nije vredelo što sam mu govorio da sam svoje mesto platio i zaslužio – kaže Mitrović.

Odgovor direktora je, prema rečima našeg sagovornika, bio “skandalozan”. Direktor Boban Papak mu je, naime, rekao da on nije njemu ništa platio i da treba da se žali onome kome je dao novac.

– Jeste on malo u pravu, ali ja ne mogu da tužim prethodnog direktora jer je uhapšen zbog primanja mita. Ja razumem svakoga, ali nemoguće je da sam na kraju samo ja grbav u celoj priči. Zato sam presavio tabak i tužio firmu. Želim da me vrate na posao ili mi plate otpremninu kako bih mogao da kupim radno mesto u nekoj drugoj firmi gde se cene ljudski resursi – zaključio je Mitrović.

Nenad Milosavljević

 1. Ne beri brigu.U firmi Ministar&Lezilebovići je konkurs stalno otvoren(uz simboličnu nadoknadu overe prijave od 30000 €).Javiti se Duletu Kenjalu ili Milevi Nepergaće.

 2. sad mu nema druge nego da mu ja dam ‘iljadu evra

 3. potpuno neupucen u ovu oblast desavanja u otadzbini,
  jeli moguce da se cene za radno mesto tako krecu?

 4. Milane, iako si podmitio regularno, morao si da overis mesto kada se promenila vladajuca nomenklatura. Novi direktor te nije “uzeo na zub” , trazio je svoj deo. Platio si danak neiskustu.

 5. Pravda za Milana!!

 6. Tako ti i treba.
  Mogao si za tih 20000 evra da otvoris falafelrnicu na aerodromu Tesla.
  Pa neces valjda da nam Arapi zderu pecenicu i prsutu?

 7. momcima iz kraja da donira 200€ da oni novom direktoru “pomognu da shvati” gde je pogrešio i stvar rešena.

 8. Mnogo je on to platio. Zar nisu cene bile oko 5000 evara?

 9. ovo je lud covek dao 20000 e za platu od 25 000din pa kad ce on da zaradi to sto je ulozio? za te pare mozes da radis gde hoces i svaki dan da nadjes takav posao za toliko para!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix